Quantcast

Po pertraukos Kauno policija vėl atvėrė duris moksleiviams

  • Teksto dydis:

Iš arti stebėti kriminalistų darbą tiriant žmogžudystę ar ginkluotų Mobilaus būrio pareigūnų pažeidėjų sulaikymą, pasimatuoti antiriaušinę aprangą, palaikyti rankose tikrą ginklą ar susipažinti su keturkojais pareigūnais... Tai ir dar daugiau balandžio 26 d. galėjo pamatyti ir išbandyti vyresniųjų klasių moksleiviai.

Dėl pandemijos šis renginys grįžo po kelių metų pertraukos, o jame šiltą ir saulėtą dieną apsilankė beveik 300 moksleivių.

„Po sunkios kovos su COVID-19 pandemija, šiandien vėl galime atverti duris moksleiviams ir papasakoti apie savo profesiją, parodyti naujausias mūsų darbo priemones“, – atidarymo metu kalbėjo Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Jam antrino ir Viešosios tvarkos valdybos Bendruomenės pareigūnų veiklos skyriaus viršininkė Agnė Grėblikaitė, kuri pridūrė, jog viliasi, kad policijos pareigūnų pasirodymai moksleivius sudomins, o geriau pažinę šią profesiją jie rimtai pasvarstys apie tokį darbą ateityje.

Kauno policijos nuotr.

Gausiai susirinkusius moksleivius pirmiausiai pasitiko kriminalistai. Po atviru dangumi, prie pat inscenizuotos įvykio vietos, Kriminalistinių tyrimų valdybos pareigūnai pasakojo apie pagrindinius savo darbo principus. Maža to, moksleiviai kartu su pareigūnais galėjo ištirti žmogžudystę. Daugelio moksleivių dėmesį atkreipė ir „įvykį“ fiksavęs, danguje skraidantis, pareigūnų dronas.

Moksleiviai užgniaužę kvapą stebėjo ir Patrulių rinktinės Mobilaus būrio pareigūnų pažeidėjo sulaikymo veiksmus. Jų dėmesį sukaustė kinologų ir jų partnerių Flekso, Coros bei Grando pasirodymai. Visi su didele nuostaba stebėjo, kaip keturkojai kolegos besąlygiškai klauso savo šeimininkų ir vykdo komandas. Taip pat parodyta, kaip šuo sulaiko nusikaltėlį arba randa dingusį žmogų.

Moksleiviai turėjo progą susipažinti ir su policijoje naudojamomis specialiosiomis transporto priemonėmis. O bendruomenės pareigūnai pasakojo, kaip tapti jaunaisiais policijos rėmėjais ir kvietė dalyvauti loterijoje bei laimėti prizus.

Atvykę smalsuoliai galėjo pasivaikščioti ir po naujausią Kauno apskr. VPK pastatą esantį Radvilėnų pl. 1C. Po pilnos įspūdžių dienos moksleiviai pakviesti pasivaišinti kareiviška koše bei karšta arbata.

„Visko tiek daug ir viskas taip įdomu, tik spėk pamatyti ir paklausti. Labai įdomu pamatyti policijos pareigūnų įrangą, automobilius, ginklus. Labiausiai įsiminė kriminalistų naudojamos priemonės, taip pat kinologų pasirodymas. Smagu, kad pareigūnai atsakė į visus dominančius klausimus, nors pareigūno darbas tikrai nepasirodė lengvas, tačiau galiu drąsiai sakyti, kad jis labai įdomus“, – pasakojo renginyje apsilankęs vienuoliktokas Rokas.

Kauno policijos nuotr.

Atvykusių į atvirų durų dieną laukė ir Lietuvos policijos mokyklos, Mykolo Romerio universiteto atstovai. Jauniesiems renginio dalyviams jie pasakojo, ko reikia norint tapti policijos pareigūnu, apie studijas ir keliamus reikalavimus, norint studijuoti šią profesiją.

„Labai džiaugiamės, kad po tokios priverstinės pertraukos vėl galėjome surengti jau tradicija tapusį renginį. Džiaugiamės, kad bėgant metams moksleivių susidomėjimas nemažėja ir tikimės, jog po tokio renginio atsiras dar daugiau užsidegusių, entuziastingų, pasiruošusių ginti, saugoti ir padėti jaunuolių, kurie nuspręs papildyti mūsų gretas“, – po renginio kalbėjo Kauno apskr. VPK viršininko pavaduotojas Giedrius Klimavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fas fas

fas fas portretas
atvaziavo vaikam parodyti koks ju darbas laukia jei jie blogai mokinsis?

Q

Q portretas
Dvejetukininkai ir šiaip atsilikėliai

v

v portretas
Kasko sypsenos netikros
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių