Quantcast

Po mirties apkartęs tortas

Sunkiai sirgusios ir šį pasaulį palikusios jaunos kaunietės noras iš anksto padaryti dovaną sūnelio antrajam gimtadieniui, kurio ji taip ir nebesulaukė, jos artimiesiems virto nemaloniu santykių aiškinimusi su užsakymą priėmusia konditere.

Paskutinė dovana mažyliui

"Sunku net suvokti, kad būna tokių žmonių. Labiausiai gaila, kad velionės žmonos priešmirtinis noras taip ir liko neįgyvendintas", – net praėjus gan nemažai laiko, sunkiai rinkdamas žodžius kalbėjo kaunietis Egidijus.

Jis jau be savo mylimos žmonos atšventė antrąjį sūnaus gimtadienį ir pasirūpino, kad berniukas užpūstų dvi žvakutes ant torto. Dar prieš mirtį mažylio mama pasirūpino sūnelio švente ir buvo užsakiusi jam gimtadienio tortą, tačiau našlaičiu likusiam berniukui juo pasidžiaugti neteko.

"Mano žmona mirė praėjusių metų lapkritį, o dar būdama gyva, kažkada vasarą užsakė tortą sūnaus antrajam gimtadieniui. Sumokėjo ir avansą, regis, 16 eurų banko pavedimu. Po jos mirties, likus mėnesiui iki gimtadienio, sužinojome, jog turėjome dar kartą pranešti, kad mums to torto reikės, nors, priimdama užsakymą moteris apie tai, atrodo, nieko nebuvo sakiusi. Kadangi nepranešėme, anuliavo torto rezervaciją. Nieko nereiškė nė sumokėtas avansas, kuris, beje, taip ir liko negrąžintas", – keblią situaciją trumpai papasakojo Egidijus.

Avanso grąžinti nepasiūlė

Pasak jauno vyro, santykius su tortų kepėja Dalia ėmėsi aiškintis velionės sesuo, tačiau konditerės elgesys šokiravo ir ją, ir Egidijų. "Ji ne tik sugadino mums vaiko šventę, bet ir parodė, kokie šlykštūs kartais būna žmonės", – apgailestavo našlys.

"Laba diena, mano sesuo Karolina (vardas pakeistas – aut. pastaba) yra užsakiusi pas jus tortą. Žinau, kad yra sumokėjusi avansą. Kadangi jos nebėra tarp mūsų, norėčiau su jumis susisiekti ir galutinai susiderinti. Prašau parašyti savo telefono numerį", – tokią žinutę internetu Karolina sesuo parašė konditerei, kai liko šiek tiek mažiau nei mėnuo iki gimtadienio.

"Aš ne kartą skambinau prieš porą mėnesių paliktu telefono numeriu, rašiau žinutę, telefonas nebuvo nei išjungtas, nei ne ryšio zonoje, ar nepasiekiamas. Kas nutiko, kad palikote mane nežinioje? Vietos užsakymui nėra", – tokio atsakymo sulaukė mirusios moters valią išpildyti norėjusi jos sesuo.

"Mano sesuo mirė nuo vėžio. Savo vaikui planavo tortą jau nuo labai anksti. Užsisakė pas jus vietą, avansas jums pervestas. Noriu užbaigti jos svajonę, ypač susijusią su vaiku", – situaciją konditerei paaiškino moteris.

"Taip, užsakymas labai senas, bet jei tokia baisi situacija, ir jūs esate informuota dėl torto, negi sunku buvo perspėti?" – toliau priekaištavo Dalia.

Vis dėlto sesuo vylėsi, kad tortas bus iškeptas ir velionės noras bus įgyvendintas. Tai parašė ir konditerei. "Atsiprašau, kad ji manęs neperspėjo apie jūsų užsakymo tvarką. Bet ji kaip tik ir mirė prieš du mėnesius", – situaciją darsyk bandė aiškinti velionės sesuo.

Tačiau su konditere Dalia kauniečiams susikalbėti nepavyko. Velionės pervestas 16 eurų avansas taip ir liko tortų kepėjos sąskaitoje, o artimieji berniukui tortą įsigijo kitur.

Labai užimta kepėja

"Kauno dienos" žurnalistai nusprendė atlikti eksperimentą ir užsisakyti Dalios kepamą tortą.

Paskambinus tortų kepėjai Daliai telefonu, to padaryti nepavyko – moteris vis stengėsi išsisukti nuo atsakymų, nežibėjo mandagumu, o galiausiai išjungė telefoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Šitą moterėlę galėtų patikrinti tam tikros institucijos.Tikrai šlykšti boba ir baisi aferistė.

Mama

Mama portretas
Man taip pat teko su šia moterim susidurti. Buvau užsakiusi tortą prieš kelis mėnesius, bet atėjus laikui ir paprašius kad ant torto būtų vaiko mėgstami herojai liepė asiųsti nuotraukas kaip jie atrodo. Atsiuntus pareiškė, kad tokių nedarys. Elgėsi labai arogantiškai. Su vyru sidarėme nestbilios bjaurios moteriškės įspūdį. Beja avanso 20€ taip pat niekas negrąžino.

vaida

vaida portretas
Tai jei nenorit tortų namu sąlygom gamintu tai ir neužsisakykit, o kas jus verčia? yra kepyklos......bulbienę ir cepelinus verdam namuose visai šeimynai ir dar neteko gyrdet kad tai kenksminga.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių