Quantcast

Po dramos dėl Zoologijos sodo vadovo kėdės skelbiamas naujas konkursas

Aplinkos ministerija, patikslinusi pretendavimo sąlygas, iš naujo skelbia konkursą Lietuvos zoologijos sodo vadovo pareigoms užimti. Toks sprendimas priimtas po dramatiškos situacijos, kai buvo skelbta esą niekas nepanoro vadovauti zoologijos sodui, nors asmenų, pateikusių dokumentus buvo, ir net ne vienas. 

„Neatsiradus dideliam kandidatų susidomėjimui pirmuoju konkursu, paskelbtu liepos viduryje, priėmėme sprendimą jį atšaukti ir patikslinti konkurso sąlygas, kuriose buvo išplėsti specialieji reikalavimai išsilavinimui. Taip suteikėme galimybę daugiau pretendentų dalyvauti naujame konkurse, todėl tikimės jų aktyvumo“, – antradienį išplatintame pranešime teigia Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius.

Praėjusį mėnesį skelbtame Lietuvos zoologijos sodo vadovo konkurse buvo gautos trijų kandidatų paraiškos, tačiau ministro Kęstučio Mažeikos įsakymu liepos pabaigoje konkursas buvo sustabdytas.

Informacija nustebino

„Nežinau iš kur tokia informacija, kad neatsirado norinčių vadovauti“, – stebėjosi vienas kaunietis, susisiekęs su „Kauno diena“. Norinčiųjų dalyvauti konkurse dokumentai buvo priimami iki liepos 30 d.

Šis vyras, nenorėjęs viešai atskleisti savo pavardės, žurnalistams atsiuntė įrodymus, kad paraišką užpildė ir pateikė liepos 29 d. „Atitinkate reikalavimus“, – nurodyta sistemoje. Prašymas užregistruotas, jam suteiktas numeris.

Vieno iš norinčiųjų pateiktas prašymas buvo priimtas. („Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.)

Ir jis – ne vienintelis išreiškęs norą vadovauti Lietuvos zoologijos sodui. „Teikiau paraišką“, – „Kauno dienai“ patvirtino laikinai einantis sodo direktoriaus pareigas Benas Arūnas Noreikis. Paraišką teikęs sakė ir sodo vyr. biologas Kęstutis Radziulis.

Turi abejonių

Ar juos nustebino žinia, kad neatsirado norinčiųjų vadovauti įstaigai, nors jie asmeniškai buvo išreiškę tokį norą? B.A.Noreikis sakė, kad tikriausiai jis pavėlavo pateikti paraišką, todėl ši irgi nebuvo priimta. „Buvau išreiškęs norą kandidatuoti, bet norėjau, kad būtų daugiau kandidatų, – pirmadienį kalbėjo jis. – Teikiau paskutinę minutę, bet konkursas buvo atšauktas. Gavau pranešimą, kad jis atšauktas. Kad konkursas bus skelbiamas iš naujo.“

Pasitikslinome: B.A.Noreikis atsiėmė savo kandidatūrą ar jo prašymas galiojo? „Gal ir galiojo. Pateikiau paskutinę minutę. Buvo nurodyta, kad galima teikti iki liepos 30 d., aš tą padariau paskutinę dieną, bet jau po 17 val. Gal tada man neužskaitė? Nežinau“, – sudvejojo laikinasis direktorius ir pridūrė, kad paraišką tiesiog teiks iš naujo.

K.Radziulis irgi spėjo, kad jo paraiška tikriausiai buvo atmesta. Nepamena, kad būtų gavęs patvirtinimą, jog ji buvo priimta. Paklaustas, kaip teikė paraišką, sakė, kad siuntė ne tiesiogiai Aplinkos ministerijai, skelbusiai konkursą, o per bendrąją e.sistemą. Priešingai nei B.A.Noreikis, jis dar nenusprendė, ar bandys teikti paraišką dar kartą.

„Kaip pasakyti... Žiūrėsime, kokie bus reikalavimai. Noras yra teikti, bet pagyvensime ir pamatysime“, – sakė vyr. biologas. Jis nebuvo linkęs atvirauti apie savo, kaip būsimo vadovo, planus.

Alga – nuo beveik 2,3 tūkst. eurų

Patikslinusi konkurso sąlygas, ministerija panaikino specifinio išsilavinimo reikalavimą.

Anot jos, dabar norintieji tapti Lietuvos zoologijos sodo vadovu ir dalyvauti konkurse turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip trijų metų vadovaujamojo darbo patirtį. Iš naujojo vadovo tikimasi sumanumo, vadybinių gebėjimų ir ryžto sėkmingai įgyvendinti dideles Lietuvos zoologijos sodo laukiančias permainas. ​

Skelbdama konkursą liepos viduryje, ministerija teigė ieškanti asmens, turinčio aukštąjį universitetinį biologijos, ekologijos, aplinkotyros, statybos inžinerijos, aplinkos inžinerijos, veterinarijos ar vadybos ir verslo administravimo krypties išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Norintieji užimti Kaune įsikūrusio Lietuvos zoologijos sodo vadovo pareigas, dokumentus privalo pateikti iki rugpjūčio 24 dienos. Šios įstaigos būsimo vadovo atlyginimas sieks nuo beveik 2,3 tūkst. eurų, neatskaičius mokesčių.

Nuolatinio vadovo zoologijos sodas neturi nuo pernai spalio, kai iš šių pareigų atleistas šešerius metus jam vadovavęs Aurimas Didžiokas.

Jis ministro pasitikėjimą prarado dėl vėluojančių zoologijos sodo rekonstrukcijos darbų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Otto

Otto portretas
Renka atamaną, kuris padės savanaudiškai išdalinti ES skirtas milijonines lėšas. Turės darbo STT, FNTT, VMI ir kitos tarnybos

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ka neatsirado norincio uz ta vieta susimoketi? Ar tie, kurie pretendavo ubagai? Mazeika gi laukia pinigu...argi neausku: trecia ikish savo, kuris uzmokes.

Budulis Kests

Budulis Kests portretas
Ale matai, trys kandidatai netinka, o tas, kuri deleguoja ministerija, nenori kelti savo kandidatūros. Na, ministerija, su juo susidoros, paaukos kitą savo chebros narį, ir tada subyres ES milijonai, skirti zoo atnaujinimui i tas kisenes, į kurias ir turi subyreti. Ne veltui Mazeika nepatenkintas...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių