Quantcast

Avarija netoli „trikojo“ greičio matuoklio pakurstė internautų diskusiją

  • Teksto dydis:

Penktadienio pavakarę Taikos prospekte, netoli parduotuvės „Trys berželiai“, įvykęs dviejų automobilių susidūrimas pakurstė diskusiją tarp internautų. Mat, kitapus šio įvykio vietos pastatytas ir kilnojamas greičio matuokis – „trikojis“. 

Kaip portalo žurnalistams penktadienio pavakarę sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai, Taikos prospekte, netoli parduotuvės „Trys berželiai“, įvyko techninis eismo įvykis.

Policijos teigimu, vienam automobiliui stabtelėjus prie pėsčiųjų perėjos, tikėtina, praleisti pėsčiąjį, kita transporto priemonė kliudė pirmosios galą. Vairuotojai užsipildė eismo įvykio deklaracijas. Nukentėjusiųjų išvengti pavyko.

Į nelaimės vietą pareigūnai kviesti nebuvo, tačiau ekipažas, patruliavęs netoliese, vis dėlto stabtelėjo avarijos vietoje. Kaip teigia Kauno apskrities VPK atstovai, kitapus tos vietos, kur įvyko dviejų automobilių susidūrimas, pastatytas ir kilnojamas greičio matuoklis, vadinamasis trikojis.

Sukėlė diskusiją

Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ vienas iš jos narių pasidalijo minėto techninio įvykio nuotrauka, o pastaroji aplinkybė apie netoliese pastatytą „trikojį“ pakurstė internautų diskusiją.

Ir daugiau bus tokiu atvejų, kai vienas pamatys, kirs per stabdį, o kitas nespės.

„Šaunuoliai. Kaip matau, strategija: „avaringumo mažinimas“ – pasiteisina“, – ironizavo Mindaugas. „Kaip apgalvota – nereikės kviesti policijos“, – žodinę kritikos strėlę pastatyto trikojo faktui mestelėjo ir Gitana. „Gal netyčia vieną numušė?“ – virtualioje erdvėje teiravosi Diana.

Kiti internautai taip pat nestokojo šmaikštumo. Jie juokavo, kad vairuotojai užsižiūrėjo į pastatytą trikojį, būtent dėl to, galimai, ir įvyko susidūrimas. Atsižvelgiant į tai, pasak jų, trikojus būtina naikinti, nes jie esą blaško eismo dalyvių dėmesį. 

„Per trikojį įvyko avarija“, – rašė Ovidijus, o Darius prognozavo: „Ir daugiau bus tokiu atvejų, kai vienas pamatys, kirs per stabdį, o kitas nespės“. 

Prie diskusijos prisijungęs Vytis stojo ginti naujovės pusę: „Nėra ko viršyt greičio... Tegul turi bėdą“, – atkirto jis. 

„O ko stebėtis... Vienas lėkė dideliu greičiu, kitas – ne ką lėčiau iš paskos, o dar ir atstumas menkokas buvo. Na, tai pirmasis pamatė trikoji ir davė per stabdžius, o kadangi sunkvežimio stabdymo kelias ilgesnis. Dar kol sureagavo... Geriau jau taip tegu susidaužo nei kokioje perėjoje bando sustoti...“, – akcentavo Aurelijus.

Pareigūnai turi atsakymą į problemą

Žinia apie tai, kad pastaruoju metu viena iš pagrindinių vairuotojams rūpimų aktualijų yra kilnojami greičio matuokliai, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo ir Lietuvos policijos atstovai. Pasak jų, vairuotojai esą prieš trikojus pasigenda apie juos įspėjančių ženklų. Tačiau pareigūnai turi atsaką į probleminį klausimą.

Anot jų, Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodyta, jog kelio ruožas, kuriame įrengti nustatyto greičio režimo pažeidimus fiksuojantys automatiniai prietaisai, žymimi kelio ženklu „Automatinė greičio kontrolė“.

„Mūsų patarimas jums – važiuokite leistinu greičiu ir jums nereikės nerimauti, kurioje vietoje netikėtai išdygs greičio matuoklis. Vietoje naudojimosi mobiliais telefonais ieškant, kurioje vietoje pastatytas greičio matuoklis, susikoncentruokite į vairavimą“.

Nestokoja išradingumo

Tačiau, nepaisant to, vairuotojų išradingumas kovojant su greitį matuojančia trikoje naujove – beribis.

V. Ščiavinsko, „Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Daugelis iš jų stato savadarbius ženklus vietose, kur pastebi minėtą kilnojamą greičio matuoklį arba klijuoja skiriamuosius ženklus ant savo transporto priemonių. Kiti įspėja vieni kitus dalydamiesi informacija specialiai tam sukurtose „Facebook“ grupėse.

Plinta peticija

Trečiadienį interneto puslapyje peticijos.lt sukurta peticija „Įspėjamieji ženklai prieš trikojus“, adresuota Seimui.

„Policija naudoja kilnojamus greičio matuoklius, apie kuriuos nėra jokių įspėjamųjų ženklų. Visoje Europos Sąjungoje apie tokius „radarus“ įspėja ženklai. Taigi iškyla toks klausimas: Jei jau esame Europos Sąjungoje, ar neturėtų ir įstatymai būti vienodi? Pvz., iš kur kitų ES šalių gyventojams žinoti apie tokią tvarką Lietuvoje? Ir kas atsakys, jei koks kitos ES šalies pilietis, važiuojantis tamsiuoju paros metu, bus apakintas blykstės ir padarys eismo įvykį? Jis nebus įspėtas apie jokius greičio matuoklius. Taigi nestatydami įspėjamųjų ženklų jūs ne tik nesilaikot KET (nes trikojus jūs taip pat įrenginėjat trumpalaikiam naudojimui, sujungiat viską, sutveriat, nebūna juk taip, kad išimat iš bagažinės, pastatot ir veikia) bet ir keliat avaringas situacijas tamsiuoju paros metu“, – rašo peticijos autorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andriud

Andriud portretas
Pareigūnai visada turi atsakymą, juokdariai, melagiai, patys tvarkos nesilaiko- nebaudžiami , nors turėtu 3x griežčiau laikytis taisylių, pavizdį rodyti . Dabar SĖDI PASISLĖPE IR SPOKSO Į PAŽEIDĖJUS NĖ PIRŠTUKO NEPAJUDINDAMI , kad sustabdyt pažeidimą, ir baudas automatiškai dalina po bbž kiek laiko.. prevensija ? Ko prevensija ? O jai tiesiai už trikojo močiutę su anūkais nudauž kas, kas atsakys? Kas matė ir nieko nedarė nelaimei kelę užkirst turės, eilinį syk , paaiškinimą...gėda Lietuvos milicijai

Arvydas

Arvydas portretas
Prieš radarą pastatytą įspėjimą /kaip Klaipėdoje dviratį/reikia kažkam pastatyti kitą ženklą-plakatą su nutraukta koja ar suknežinta galva škksssssuknežintagalva,reiktų

Laurynas

Laurynas  portretas
Man juokinga kaip žmonės rašo "Važiuokit normaliai, ir nereiks bijot trikojų" O normaliai reiškia važiuoti ant 50 ir sukelti spūstis keliuose? Kiekgienam mieste yra daug gatvių kuriose 50km/h greitis yra labai nelogiškas sprendimas, nes galima važiuoti tikrai 60/70 ir niekas nuo to nenukentės, o tik pagėrės. Bet aš puikiai suprantu jog tuos komentarus apie kuriuos kalbu rašo beretės t.y (pencininkai) arba moterys, kurios važiuoja įsikibę į vairą visom keturiom, prilipę prie stiklo ir velkasi ant 40km/h tfu ant jūsų, nemoki važiuot ? Eik pėsčiom ir nepezėk pievų, nes jūs ne tik kelius užkemšat su savo 40km/h, bet ir nervus sukeliat.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių