Quantcast

Pliažo senbuviai atsikvėpė: jų vietą užėmęs benamis išvežtas į Nakvynės namus

Šį pavasarį ir vasarą vos įžengus į neoficialų Panemunės paplūdimį tuoj už Trijų mergelių tilto, atsiverdavo liūdnas vaizdas – atrodė, kad po medžiu suversta šiukšlių krūva. Tik priėjus arčiau paaiškėdavo, kad visai šalia Nemuno įsikūręs jaunas, namų neturintis vyras.

Apie benamį, išbaidžiusį nuolatinius Panemunės šile esančio pliažo lankytojus iš jų pamėgtos vietos, portalui kauno.diena.lt ketvirtadienį papasakojo patys sutikti vyrai.

 

„Pažiūrėkite į tą vietą po medžiu. Matote? Ten įsitaisęs jaunas benamis. Jis visą laiką guli, ten pat ir maitinasi, ir tuštinasi. Kažkoks vyras jam atneša valgyti“ , – teigė keli vyresnio amžiaus poilsiautojai.

 

Pasak jų, šis žmogus Panemunėje atsirado kovo mėnesį. Pavasario pradžioje jis buvo įsitaisęs ant suolelio, o vėliau persikėlė prie Nemuno, po medžiu.

 

„Mes šioje vietoje 20 metų sėdėdavome, bendraudavome, kortomis lošdavome. Kai kurie mūsų kompanijos vyrai jau mirę. Dabar negalime ilsėtis savo įprastoje vietoje, nes šalia būtų nevalyvas žmogus, prisikrovęs maisto ir visokio šlamšto. Galėtų jis pasitraukti kur nors toliau nuo upės, kur nesidegina poilsiautojai“, – užvakar emocingai kalbėjo keli vyrai, niekada nekeitę savo dislokacijos vietos.

Šie vyrai daug metų pliaže laiką leisdavo kartu toje pačioje vietoje

Anot jų, po medžiu gulintis benamis alkoholio visai nevartoja: „Kažkas jam siūlė išgerti alaus. Jis atsisakė“.

Iškvietėme policiją, kartu su pareigūnais vešime vyrą į Nakvynės namus. Reikėtų jį dezinfekuoti, atlikti koronaviruso tyrimą.

 

Pliažo lankytojai teigė, kad apie prie upės apsigyvenusį žmogų anksčiau buvo informuoti ir medikai, ir policija. Abiejų tarnybų atstovai apsilankė, pakalbėjo su po medžiu gulinčiu vyru ir jį paliko, neišsivežė.

 

Nors ketvirtadienį buvo itin karšta, jaunas vyras vilkėjo šiltus drabužius, striukę su gobtuvu. Nuo jo sklido nešvara. Sutiktasis prisistatė Mantu, sakė, kad vasarą patinka gyventi pliaže. Gulėdamas pasakojo, kad augo Marijampolės vaikų globos namuose, o jam tik 15 metų. Tačiau barzdoto vyriškio išvaizda nebuvo panaši į penkiolikmečio. Vėliau paaiškėjo, kad iš tiesų jam 28 metai.

 

Maždaug po pusvalandžio pas Mantą atvyko du Kauno socialinio paslaugų centro darbuotojai. Juos iškvietė viena moteris. Tačiau paplūdimyje apsigyvenęs vyras su šio centro darbuotojais vykti į Nakvynės namus atsisakė.

 

„Iškvietėme policiją, kartu su pareigūnais vešime vyrą į Nakvynės namus. Reikėtų jį dezinfekuoti, atlikti koronaviruso tyrimą“, – portalui kauno.diena.lt teigė Socialinio paslaugų centro darbuotojai.

 

Laukti, kol atvyks policija, neturėjau laiko. Tačiau paplūdimyje apsilankiau penktadienį. Prie medžio nebebuvo nei Manto, nei anksčiau čia besimėtančių skardinių, plastamasinių butelių, šiukšlių.

 

„Išvežė jį ketvirtadienį kaip kokį ministrą policija ir medikai“, – džiaugėsi vienas iš užvakar kalbintų vyrų.

 

 


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienabenamisnakvynės namaiPanemunėpolicijaPanemunės pliažas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visaip blogai

Vytas

Vytas portretas
Po medziu miegojo blavinykas, o dabar xroniai alu liurbina

Anonimas

Anonimas portretas
Atsikratė plezoniao benamio
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių