Quantcast

Plaukti išmoks daugiau mažųjų kauniečių

Šiemet Kauno antrokų ir trečiokų plaukimo pamokoms skiriama daugiau pinigų. Nuo rudens planuojama išmokyti plaukti daugiau kaip 3 tūkst. mažųjų kauniečių.

Pastarųjų metų statistika tikrai negailestinga – kasmet vasaros metu vandens telkiniuose nuskęsta maždaug viena klasė mokinių. Siekiant sumažinti tokių nelaimių skaičių pagal specialią programą antrokai ir trečiokai mokomi plaukti.

Šiemet Kauno moksleivių plaukimo pamokoms skiriama didesnė suma nei praėjusiais metais. Daugėja ir pačių vaikų skaičius. Kauno savivaldybės Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininko Andriaus Palionio duomenimis, 2016 m. Kūno kultūros ir sporto departamento, Švietimo ir mokslo ministerijos ir Plaukimo federacijos lėšomis mokymo plaukti programai iš viso išleista beveik 85 tūkst. eurų.

Šiemet antrokų ir trečiokų plaukimo pamokoms skirta suma didinama iki 130 tūkst. eurų. Tiesa, 2017 m. programą vietoje Plaukimo federacijos finansuos Kauno miesto savivaldybė.

"Nuo 2016 m. rugsėjo iki 2017 m. sausio mokymo plaukti programoje dalyvavo daugiau kaip 2 250 mokinių. Planuojame, jog nuo 2017 m. rugsėjo iki 2018 m. sausio pagal šią programą mokysis plaukti visi Kauno miesto mokyklų antrokai – dabartiniai pirmokai – apie 3 200 mokinių", – sakė A.Palionis.

Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas patikslino, jog pirmiausia plaukti mokomi antrokai, tačiau, jei lieka pinigų, pamokos rengiamos ir trečiokams. A.Palionis tikino, kad daugiausia pinigų išleidžiama instruktoriams. Miesto pagrindinis rūpestis – saugiai vaikus nuvežti iki plaukimo pamokų vietos.

"Kauno miesto savivaldybė rūpinasi mokinių pavėžėjimu nuo mokyklos iki baseino. Tam naudojame specialius mokyklinius autobusus", – sakė Kauno tarybos narys.

Programos tikslas – išmokyti vaikus saugiai elgtis vandenyje, taisyklingai plaukti, siekiant išvengti skaudžių nelaimių vandens telkiniuose. Pagal šią programą numatyta, kad antrokai ir trečiokai gaus aštuoniolika nemokamų plaukimo pamokų.

Kaune vaikai mokomi plaukti "Vilijos", Šilainių, Dainavos, "Girstučio", Lietuvos sporto universiteto ir Kauno centro sporto mokyklos baseinuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip portretas
Tai skirti pinigu tam kad zmogus ismoktu plaukti... Ant kiek gi mes nusigyvenome kad be pinigu net plaukti neimanoma ismokti.... Kiek as pamenu bent jau mane Mama ir bent jau "suniuku" kabariotis dar visai maza Nemune ismokino ir beja nuosirdziai o ne uz pinigus.... Nardyti ir pats jau iki to ismokes buvau..... irgi ne uz pinigus ir tame paciame Nemune.... Gal pradekime skirti nora ismokinti vaikus tiesiog plaukti ir nora tureti dar n skaiciu Meilutyciu. ( Ji beja irgi ne Lietuvoje isauginta kaip profisionali sportininke buvo) Norint ismokinti vaika tiesiog nenuskesti nieko nekainuoja tik tevu noro reikia.. O padaryt ji olimpiniu cempionu su tais pinigais kurie skiriami tiesiog neimanoma...

jurate

jurate portretas
Ši idėja Kaune įgyvendinama jau nebe 6 metai. Puiku, kad idėja tęsiama. tik liūdna, kad pranešti tokią žinią reikia naudoti viešinimui skirtus pinigus. Po straipsnio mažomis raidėlėmis parašyta "reklama".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių