Quantcast

Planai Linksmakalnyje: šiuolaikinė mokykla, sutvarkyti kiemai, gatvės, šaligatviai

  • Teksto dydis:

Linksmakalnis yra viena mažiausių Kauno rajono seniūnijų, tačiau praeityje buvęs sovietų karinis miestelis sparčiai keičiasi: čia įrengtas stadionas, veikia pradinė mokykla-darželis, vaikų dienos centras, kuriasi verslas, gražėja aplinka, o nekilnojamojo turto vystytojai suplanavo gyvenamųjų namų kvartalą.

Miestelio atgimimu rūpinasi ir seniūnas Vaclovas Žvirblis, ir bendruomenė, itin aktyviai dalyvavusi projekto „Europos kultūros sostinė 2022“ renginiuose.

Lapkričio 22-osios vakarą Kauno rajono savivaldybės vadovai pristatė planuojamus darbus, su bendruomene aptarė problemas. Bene didžiausias darbas, prasidėsiantis jau kitąmet, – Linksmakalnio pradinės mokyklos-darželio rekonstrukcija. Pastatas bus apšiltintas, išplėstos jo erdvės, sutvarkyta aplinka. Jei reikės, ateityje bus galvojama ir apie priestato statybą.

Rajono vadovai patikino, kad bus tęsiama gatvių tvarkymo programa: išasfaltuotos likusios Sandėlių ir Tvenkinio gatvių atkarpos, rekonstruota Dvaro gatvė. Tokia pati procedūra laukia ir Liepų gatvės, kurią Kauno rajono savivaldybei pagaliau pavyko perimti iš kaimyninės Prienų savivaldybės. Ši svarbi arterija bus atnaujinta iš pagrindų, greta jos įrengtas šaligatvis, kurio labai reikia norint pėsčiomis pasiekti kelią Kaunas–Prienai.

Susitikimo metu gyventojai paraginti aktyviau dalyvauti daugiabučių namų renovacijos ir kiemų tvarkymo programose. „Savivaldybė ir kitąmet tam skirs lėšų, bet jūs taip pat turite atlikti namų darbus: susitvarkyti žemės nuosavybės dokumentus ir tarpusavyje susitarti“, – pabrėžė meras Valerijus Makūnas.

Miestelyje taps saugiau ir šviesiau: planuojama įrengti daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, 70 naujų ekonomiškų šviestuvų.

Bene didžiausias Linksmakalnio skaudulys – daug metų trunkantys bendruomenės nesutarimai su gyvenvietėje įsikūrusia gyvūnų prieglauda „Penkta koja“. Benamių ir čia laikinus namus suradusių gyvūnų kaimynystėje gyvenantys žmonės skundžiasi netvarka, nepakeliamu kvapu, triukšmu, be to, čia gyvena dvigubai daugiau gyvūnų, nei turėtų.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šioje įstaigoje atliko ne vieną patikrinimą ir rado įvairių pažeidimų. Dėl galimai neskaidrios finansinės veiklos gyvūnų prieglaudą taip pat tikrino Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnai.

Susitikimo metu pažadėta, kad Kauno rajono savivaldybė ir toliau palaikys ryšį su šiomis tarnybomis ir bus gyventojų pusėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Jau ir ponas Dievas pavaldus kremliui?

Jankelis

Jankelis portretas
Niekad nebuves Linksmakalni,vasara vaziuodamas uzsukau pasiziureti,vienas kitas pastatas naujas,bet siaip vaizdas atgal i CCCP

Komentaras

Komentaras portretas
Kodel Matijosaičiui neišsipirkus Linksmakalio( megejas), pigiau nerastu niekur, ir senatveje butu Linksmakalnio valdovas, kaip koks agurkixas savais laikais kedainiuose
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių