Quantcast

Pirmieji naujosios Kauno tarybos darbai: kas dirbs opozicijoje?

Po Kauno tarybos narių ir mero priesaikos, naujoji miesto taryba oficialiai pradėjo dirbti. Pirmieji darbai – paskelbti, kas dirbs opozicijoje, kokias frakcijas sudarys bei kokiuose komitetuose dirbs.

Išrinkti vicemerai

Pirmasis Kauno tarybos darbas – patvirtinti vicemerus. Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tarybai teikė dviejų pavaduotojų kandidatūras.

Taryba daugumos balsais vicemerais patvirtino Mantą Jurgutį, kuris šias pareigas ėjo ir praėjusioje kadencijoje, bei Tomą Jarusevičių, kuris iki tol dirbo mero patarėju.

Prieš posėdį V. Matijošaitis buvo žurnalistams pakomentavęs, kad bus trys vicemerai. Trečiuoju turi būti Andrius Palionis, kuris kaip ir M. Jurgutis, šias pareigas ėjo ir ankstesnėje kadencijoje. Tačiau šį antradienį A. Palionio kandidatūra nebuvo teikta. Tikėtina, kad tai bus padaryta kitame tarybos posėdyje.

Pagal pakeistą Vietos savivaldos įstatymą, nuo šiol vicemerai, kaip ir meras, negali būti tarybos nariais.

Tomas Jarusevičius/Regimanto Zakšensko nuotr.

Administracijos formalumai

Taryba turėjo atlikti ir formalius pokyčius savivaldybės administracijoje.

Nuspręsta, jog administracijos direktoriaus pavaduotojas Gedeminas Barčauskas nuo balandžio 19 d. grįžta į Miesto planavimo ir architektūros skyriaus vedėjo pavaduotojo postą.

Taip pat, pasibaigus Kauno miesto savivaldybės tarybos įgaliojimų laikui, iš pareigų atleisti kiti pavaduotojai – Paulius Keras, laikinai ėjęs administracijos direktoriaus pareigas, bei Eglė Andriuškienė.

Primename, kad dėl formalumų iš administracijos direktoriaus pareigų dar praėjusios kadencijos paskutiniame posėdyje buvo atleistas Tadas Metelionis.

Formaliai iki antradienio darbo pabaigos laikinasis administracijos direktorius bus P. Keras, o trečiadienį mero potvarkiu bus paskirtas naujas savivaldybės direktorius ir jo pavaduotojai.

V. Matijošaitis dar prieš posėdį buvo minėjęs, kad administracijoje dirbs tie patys asmenys, kurie dirbo praeitoje kadencijoje. Tad beliko merui tik pasirašyti naują įsakymą ir antradienį atleistą administraciją kitą dieną sugrąžinti į postus.

Komitetų darbas

Tarybos nariai pirmame posėdyje pasiskirstė ir komitetus, kuriuose darbuosis šioje kadencijoje. Patvirtinta tiek komitetų bendra sudėtis, tiek jų pirmininkai.

Darnios plėtros ir investicijų komitetui vadovaus Jonas Audėjaitis, Ekonomikos ir finansų – Ramunė Bičkauskienė, Miesto ūkio ir paslaugų – Rosvydas Marcinkevičius, Savivaldos plėtojimo – Rimantas Lekavičius, Sveikatos ir socialinių reikalų – Ingrida Visockienė, Švietimo, kultūros ir sporto – Jūratė Elena Norvaišienė.

Paskelbtos frakcijos

Naujoje kadencijoje bus keturios frakcijos. Valdančiuosius sudarys „Vieningo Kauno“ frakcija, turinti 26 narius.

Opozicija pasiskelbė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Ši frakcija miesto taryboje bus sudaryta iš aštuonių narių. Frakcijos seniūnu tapo Martynas Prievelis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija, turinti keturis narius, dirbs mažumoje. Pirmajame tarybos posėdyje įvardyta, jog frakcijos lyderis šioje kadencijoje bus Audronė Jankuvienė.

Lietuvos socialdemokratai taip pat bus mažuma ir įvardijo savo trijų narių frakciją, kurios seniūnas – Darius Razmislevičius.

Kitas tarybos posėdis gegužės 23 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas petrauskas

valdas petrauskas portretas
kai dirbau Vičiūnų įmonėj Baltic fish export, buvau užėjes į antrą aukštą kur sėdi administracija ir dirikas, tai ten teko nugirsti kaip general direktorius Virginijus Kancleris ir cecho vadovė Ingrida Krikščiūnienė pašnibždom kalbejosi apie Matijošaičio žmonos nužudymą, sakė kad Matijošairtis garantuotai nustūmė ją nuo laiptū, o įkalčius jam padėjo sunaikinti jo geri draugeliai iš policijos - tuometinis Kauno VPK vadas Algirdas Kaminskas, už banditizmą policijoje jau atleistas Darius Žukauskas, Tomas Rinkevičius, Nemuno PK vadovė Jolita Dockienė, viskam vadovavo tuometinis generalinis komisaras Skvernelis. Ir visa tai girdėjau iš Kanclerio ir Krikščiūnienės. Siaubas kazkoks, nužudai žmoną ir sėdi sau žvengi mero kėdėj - jokios atsakomybes.

pastabusis

pastabusis portretas
O kodėl Meras už šono susiėmęs? Ar amerikonus pamėgdžioja? Jau tas gestas Lietuvoje taip durnai atrodo

bbd ant kauno

bbd ant kauno portretas
Na iš tokio lavono kaip krabagalvis matijošius tai tikrai nieko gero. Už tokį nukriošusį senį prabalsavo tokie patys kriošenos, kurių deje dauguma kaune ;(
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių