Quantcast

Pirmasis triatlonas Kaune: visiems, kurie moka plaukti ir važiuoti dviračiu

  • Teksto dydis:

Triatlonas – itin sparčiai pasaulyje populiarėjanti sporto šaka. Prognozuojama, kad netrukus ji pasieks tokį pat mastą, kaip ir šiuo metu madingi maratonai. Ne išimtis – ir Lietuva.

Pritrūko iššūkių

"Dažniausiai triatloną renkasi bėgikai, kurie jau įveikė distancijas nuo 5 km iki maratono ir pritrūko iššūkių. Aš esu vienas jų", – sakė Dovydas Valiuška, ėmęsis pirmojo Kauno triatlono organizacinių darbų.

Jaunas vyras triatlonininko karjerą pradėjo išbandęs "Vilnius Challange" rungtis. Pirmas kartas nebuvo sėkmingas ir jo komanda buvo diskvalifikuota.

Nesėkmė privertė susirūpinti fizine forma: Dovydas pradėjo bėgioti, tapo Kauno maratono klubo nariu, vėliau įveikė ne vieną distanciją kasmečiame "Kauno maratone", o galiausiai – ir klasikinį maratoną.

Tačiau norėjosi dar daugiau išbandymų.

"Taip atradau triatloną. Dabar turime penkių šešių žmonių komandą, su kuria nuolat treniruojamės, leidžiame savaitgalius kartu mindami dviračius, bėgiodami ar dalyvaujame Lietuvos triatlono taurės varžybose. Beje, visi komandos nariai – iš Kauno maratono klubo", – pasakojo Dovydas.

Plaukia, važiuoja, bėga

Šiuo metu pasaulyje yra 165 triatlono federacijos, o šia didelės ištvermės reikalaujančia sporto šaka užsiimančių mėgėjų skaičius jau perkopė 2 mln.

Daugiausia triatlonininkų – JAV ir Europoje. Lietuvoje triatlono mėgėjams skirtos triatlono taurės varžybos, o aktyviai sportuojančiųjų – apie 0,5 tūkst.

"Triatlono sostine ilgai buvo tituluojamas Panevėžys, bet pastaruoju metu ši sporto šaka atrandama ir kituose šalies miestuose – Nidoje, Šiauliuose, Dubingiuose, Trakuose, Veisiejuose, Druskininkuose. Deja, iki šiol triatlonas aplenkdavo Kauną ir Vilnių, tad kilo mintis užpildyti šią spragą", – pabrėžė D.Valiuška.

Triatlono varžybos unikalios tuo, kad tai labai dinamiškas sportas, sujungiantis plaukimą, važiavimą dviračiu ir bėgimą.

Šiuo metu rengiamos trijų skirtingų distancijų triatlono varžybos. Pagrindinė – olimpinė: 1,5 km plaukiama, 40 km važiuojama dviračiu ir 10 km bėgama. Sunkiausia – "Geležinio žmogaus" trasa: 3,8 km plaukimas, 180 km važiavimas dviračiu ir 42 km bėgimas.

Triatlonas – ir naujokams

Pirmą Kauno triatloną, kuris numatytas liepos 19-ąją, sudarys žaisminga "Orion Tri-Fun" trasa: 200 m plaukimas, 10 km važiavimas dviračiu ir 2,5 km bėgimas.

"Norime parodyti, kad triatlonas skirtas ne vien geležinės ištvermės ar profesionaliems sportininkams. Tokią distanciją gali įveikti tikrai kiekvienas, mokantis plaukti ir sėdėjęs ant dviračio", – sakė D.Valiuška.

Idėją Kaune surengti triatlono varžybas palaiko VšĮ "Lietuvos triatlono taurė", remia VšĮ "Nacionalinis ekstremalaus sporto klubas" ir Kauno miesto savivaldybė.

"Mūsų šūkis – atrask Lietuvą! Triatlonininkams stengėmės parodyti gražiausius šalies kampelius, o regionų gyventojus supažindinti su triatlonu. Tad natūraliai susiklostė taip, kad taurės etapai vyksta ne didmiesčiuose, – pasakojo Audrius Jaraminas, VšĮ "Lietuvos triatlono taurė" vadovas. – "Orion Tri-Fun" varžybos idealiai atitinka mūsų tikslus: nuostabi vieta varžyboms ir gana lengva trasa norintiesiems susipažinti su triatlonu."

Kviečia nedelsti

Kauno triatlono varžybos "Orion Tri-Fun" vyks unikaliame gamtos kampelyje – Pažaislio miško parke.

Startas numatomas prie Kauno "Žalgirio" jachtklubo: plaukimo varžybos – Kauno mariose, dviračius dalyviai mins šalia besidriekiančiomis gatvėmis, o bėgimo rungtis – miško takais palei marias.

"Orion Tri-Fun" vyks kelios dienos prieš trečią Lietuvos triatlono taurės etapą Jonavoje, tad daugumai sportininkų tai bus puiki treniruotė. Kita vertus, tai ideali proga išbandyti triatlono rungtis tiems, kurie apie tai galvojo, bet dar nedrįso įveikti visos distancijos", – reziumavo Paulius Boreika, įstaigos "Nacionalinis ekstremalaus sporto klubas" vadovas.

Organizatoriai įspėjo, kad pirmos Kauno triatlono varžybos "Orion Tri-Fun" ribos dalyvių skaičių, tad derėtų nedelsti ir registruotis (triatlonotaure.lt) jau dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių