Quantcast

Pilies žiedas – vis dar vairuotojų galvos skausmas: nesibaigianti tragedija!

  • Teksto dydis:

Nors Pilies žiedas po rekonstrukcijos atvertas jau daugiau nei mėnesį, tačiau eismo sąlygos vis dar netenkina vairuotojų. Žmonės skundžiasi, kad šioje miesto arterijoje nuolat susidaro spūstys, tad reikia gaišti brangų laiką.

Nepatenkinti vairuotojai

Socialiniai tinklai mirga nuo vairuotojų skundų, jog Jonavos, Šauklių gatves bei P.Vileišio tiltą sujungianti žiedinė sankryža yra sunkiai pravažiuojama. Ir nors sunkioji technika važiuojamojoje dalyje jau nebetrukdo, tačiau spūsčių nepavyksta išvengti.

„Pilies žiedą apvažiuokite. Kažkokia nesibaigianti tragedija! Kol tiltą pravažiavau, užtrukau 20 min.“, – socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Kur stovi policija Kaune“ rašė vienas vairuotojas.

Kiti antrino, kad panaši situacija būna ir rytinio bei vakarinio piko metu. Tuo laiku ir šiaip sudėtingesnės eismo sąlygos, tačiau dabar Pilies žiede reikia dar labiau apsišarvuoti kantrybe. Vairuotojai siūlo vengti Pilies žiedo ir rinktis kitus kelius, nes kitaip gali tekti ilgokai stovėti eilėse.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Be to, dar ne visi vairuotojai priprato, jog Pilies žiedo prieigose naujai įrengta viešojo transporto eismo juosta, kuria gali važiuoti tik autobusai bei troleibusai, tad taip pat buvo išreiškę pasipiktinimą, jog taip esą sumažėjo automobilių pralaidumas.

Kol tiltą pravažiavau, užtrukau 20 min.

Spūsčių priežastis

Nors Pilies žiede eismas neberibojamas, tačiau greta esančios gatvės vis dar tvarkomos. Viena pagrindinių spūsčių priežasčių – Šv. Gertrūdos gatvė, kurioje sunkioji technika darbuosis dar apie tris savaites.

Prieš daugiau nei savaitę naktimis buvo intensyviai tvarkyta Šv. Gertrūdos ir Gimnazijos gatvių sankryža. Savivaldybė buvo skelbusi, jog minėtoje sankryžoje pakeitus kelio pagrindus, liks pakloti paskutinį asfalto sluoksnį. Važiuojamosios dangos atnaujinimo darbus planuojama užbaigti spalio viduryje.

Beje, po to dar liks sutvarkyti šaligatvius, kurie buvo gerokai praplatinti. Tačiau automobilių srautui šie darbai jau neturėtų daryti įtakos. Tad tikimasi, jog spalio pabaigoje Pilies žiede ir jo prieigose turėtų eismo srautai normalizuotis ir vairuotojams neteks stovėti ilgose eilėse.

Darbų gausybė

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Pilies žiedas buvo tvarkomas visą vasarą. Vienu metu buvo, kad net dešimt rangovų atliko skirtingus remonto darbus.

Vasarą ne tik tvarkyta važiuojamoji kelio dalis, bet taip pat ir pakeistos požeminės komunikacijos, atnaujintas troleibusų kontakto tinklas, apšvietimas, atlikti kiti būtinieji darbai tam, kad kuo ilgiau būtų galima nekasinėti Pilies žiedo ir vėl nestabdyti automobilių srauto. Be to, kol buvo uždarytas Pilies žiedas, darbininkai sutvarkė ir P.Vileišio tilto siūles, perdažė turėklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šviesa'Foras \\\\\.../////

Šviesa'Foras  \\\\\...///// portretas
Jabašinkit koncevai taršos mokestį 20-30 kartų ir problema išsispręs.P.S.neišsigąskit pajuokavau,dar nevisai nupušęs.

GERAS

GERAS portretas
Tilto tureklu perdazimas pagerino eisma

vilius

vilius  portretas
Ateityje geriau nebus,čia specialiai suprojektuoti kamščiai,atemus vieną juostą vadinaman viešam transportui kurio nera,pamegintu KRABAS ar Šilas vykti i darbą ir atgal savo viešu transportu,viskas iškart baigtusi,dabar sugadini kestučio gatve,Vytauto prospektą.juos abu reikia teisti
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių