Quantcast

Piliakalnio g. kasdienybė – varginančios spūstys

Dėl klojamo nuotekų tinklo ribojamas eismas Aleksote, Piliakalnio gatvėje. Dėl to čia net ir ne piko metu susidaro didelės automobilių spūstys.

Dėl klojamo nuotekų tinklo ribojamas eismas Aleksote, Piliakalnio gatvėje. Dėl to čia net ir ne piko metu susidaro didelės automobilių spūstys.

Tapo sunkoka pravažiuoti ir pro A.M.Brazausko vardo hidroelektrinę, nes dalis automobilių srauto, anksčiau važiavusio Piliakalnio g., dabar bando rinktis šį apvažiavimą.

"Antradienio vakarą kamštyje Piliakalnio g. prastovėjau net pusvalandį. Tilto vis dar nėra, dabar dar gatvė pusiau uždaryta! Gal darbus joje galima atlikti naktimis, jau ir taip mums sunku susisiekti su miestu", – piktinosi Panemunėje gyvenanti Kornelija. 

Vaišvydaviškiai irgi atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Jiems kelionė į darbą kitoje miesto pusėje, centre irgi gerokai pailgėja. 

 "Kauno vandenų", prie Piliakalnio g. klojančios nuotekų tinklą, vyr. projektų vadovas Gintaras Tribandis pasakojo, kad šie darbai yra didelio, visą miestą apimančio projekto dalis. Tokiu būdu miesto kanalizacija galės naudotis Skardžio, Pajiesio, Jiesios, Piliakalnio, Skalūnų, Kalkinės g. gyventojai. Kanalizacija jau atvesta ir iki šiol jos neturėjusiems Šančių, Vilijampolės gyventojams. Dar planuojama kloti dalį nuotekų tinklo kitoje Aleksoto dalyje.

Leidimas atlikti darbus Piliakalnio g. ir netoli jos yra išduotas iki birželio 26 d.

"Žinau apie dideles spūstis ir gyventojams iškylančius nepatogumus. Rytoj eisime į savivaldybę, tarsimės, kaip kitaip būtų galima organizuoti darbus, kad kuo mažiau trukdytume eismui", – vylėsi G. Tribandis. 

„Darbai gana sudėtingi, jie vyksta 5-6 metrų gylyje. Atsiprašome kauniečių dėl laikinų nepatogumų ir piko metu rekomenduojama pasirinkti kitas gatves. Šį ES lėšomis vykdomą projektą atlieka bendrovė „Kauno vandenys“. Tai yra iš 2007-2013 metų perspektyvos vykdomas projektas, kurį būtina pabaigti iki vasaros pradžios. Todėl „Kauno vandenys“ negalėjo laukti iki rudens, kuomet bus atidarytas naujasis Panemunės tiltas“, – teisinosi Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Vykdant darbus eismas ribojamas Piliakalnio gatvės atkarpoje tarp Jiesios plento ir Napoleono kalno. Antradienį ryte eismą reguliavo laikinas šviesoforas, bet vėliau į pagalbą atvyko Kelių policijos patruliai. Artimiausiu metu bus rengiamas atsakingų savivaldybės padalinių susitikimas su darbus vykdančiu rangovu dėl priemonių, kurios leistų palengvinti automobilių pravažiavimą piko metu.

“Dėl atliekamų kelio remonto darbų Piliakalnio gatvėje šiuo metu sutrikęs ir viešojo transporto eismas. Bendrovė “Kauno autobusai” pastaruoju metu sulaukia daugybės keleivių skundų dėl sutrikusio eismo grafiko, nes piko metu autobusai (čia važiuoja 3,4,5,23,27 ir 46 maršruto autobusai) vėluoja nuo 20 iki 40 minučių, negali tinkamai laikytis grafiko, tenka nutraukti kai kuriuos reisus. Bendradarbiaujame su Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriumi, bandome spręsti susidariusias problemas. Keleivių prašome atsižvelgti į susidariusią situaciją, įvertinti galimus kelionės trikdžius ir susiruošti į darbą ar kitur keliauti gerokai anksčiau. Tikimės, kad šie eismo nesklandumai netrukus bus išspręsti, – sako UAB “Kauno autobusai” generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenija

Eugenija portretas
Tai gal atidėjo rudeniui, ryte važiavau 6,30 val.nors dirbu nuo 8 val. tai darbai nevyksta, neįjungti šviesoforai....

mankurtas

mankurtas portretas
Kai visiškas asilas vadovauja debilui, tas--idijotui, o anas duoda komandas nigeriui--taip ir gaunasi. Naktim dirbkit, šūdo krūvos, ir tegul visi vandenų partiniai pašlemėkai šalia stovi, ir padeda, nes, kol kas moka tik partines subines laižyt. MOKESČIŲ MOKĖTOJO NUOMONĖ.

Rūta

Rūta  portretas
Buvo Piliakalnio ir kitų gatvių gyventojai be tų nuotekų visą gyvenimą, palauks iki rudens, kol tiltą atidarys, o Petrašiūnų gatves irgi dabar reikėjo būtinai "tvarkyti"?...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių