Quantcast

Pildosi mobili gatvės meno paroda: Kauno gatvėse – nauji eksponatai

  • Teksto dydis:

Kauno miesto gatvėse miestiečiai gali stebėti naujus mobilios gatvės meno parodos „Atia senienos, labas naujienos!“ eksponatus. Šį kartą menininkai ant senųjų „Škoda“ troleibusų įamžino tvarkos dėsnius. Kauno gatvėse važinėja ir antrasis „Spurginei“ dedikuotas troleibusas.

Menininkų fantazija

Kauniečiai toliau gali žavėtis gatvės menininkų kūriniais ant senų „Škoda“ troleibusų. Jau visa virtinė išmargintų troleibusų važinėja Kauno gatvėse, o visai neseniai mobilią gatvės meno kolekciją papildė nauji eksponatai.

Miesto gatvėse jau iš toli pastebimas baltas troleibusas, ant kurio menininkė Justine Shirin nutapė „At deco“ stiliaus baldus, gatvės kūgelius ir kitus elementus. Autorė šį kūrinį pavadino „Tvarka“. Dar vienas naujas mobilios gatvės meno parodos eksponatas – autoriaus, pasivadinusio Vytauto Trafik Adhd, kūrinys „Kelias“. Menininkas pasirinko ant senučiukės „Škodos“ įamžinti mėlynus automobiliukus.

Menininkas Martynas Auz skatina pavarvinti seiles dėl legendinės Kauno „Spurginės“ kepinių, mat ant seno „Škodos“ troleibuso“ įamžino spurgas. Tai jau antrasis troleibusas, kuris pažymi miesto simboliu tapusią „Spurginę“. Kiek anksčiau duoklę šiai legendinei vietai atidavė menininkas, pasivadinęs Kipru, kuris pieša. Jis senutei „Škodai“ suteikė naują vardą – Spurginis.

Vandens ženklai

Visai neseniai menininkai pristatė piešinius ant troleibusų, skirtus Kaune tekančioms upėms ir kiek primirštai Kauno marių istorijai.

Štai Martynu Auz pasivadinęs menininkas senučiuką troleibusą panardino po vandeniu. Mėlynam fone atspindėtas Kauno marių dugnas, kuriame ne tik žuvys, bet ir primiršta istorija, kuomet dėl statomos užtvankos buvo užlieti ištisi kaimai. Dėl to ant senosios „Škodos“ matyti ir namų kontūrai, kuriuos dabar pasiglemžė marių dumbliai.

Gatvės meno parodą „Atia senienos, labas naujienos!“ puošia dar vienas minėto autoriaus piešinys. Kūrėjas įamžino dvi seses upes – Nerį ir Nemuną, kurios galiausiai susipina į vieną visumą. Kitas menininkas, pasivadinęs Kipras, kuris piešia, ant troleibuso nutapė upės vilnis. Įvairios temos

Praėjusiais metais nuspręsta originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais, kuriuos pakeis nauji. Ant šių viešojo transporto priemonių menininkai išlaisvino fantaziją ir sukūrė įvairių gatvės meno eksponatų.

Štai menininkas Marius Skorupskas ant senojo troleibuso perpiešė kosmosą ir kosmonautą. Toks pats gatvės meno piešinys puošia Lietuvos sporto universiteto pastatą. Ant troleibuso yra ir „Naktis zoologijos sode“. Šis piešinys ant troleibuso vaizduoja įvairius gyvius, leidžia pafantazuoti, kaip gyvūnai Kaune esančiame zoologijos sode atrodo tamsiuoju paros metu.

Gatvės menininkai atidavė duoklę ir Kauno istorijai. Ant senosios „Škodos“ jau yra mieste seniau veikusios spaustuvės motyvai, istorinės asmenybės – japonų vicekonsulas Čijunė Sugihara ir Pasaulio teisuolis olandas Janas Zwartendijkas. Šioje parodoje yra nutapytas ir Kauno centrinis paštas, IX forto memorialas. Yra ir linksmensių troleibusų, padabintų zebro „kamufliažu“, Lietuvos trispalve ar socialiniame tinkle „Facebook“ naudojamomis širdelėmis ir patiktukais ar mažiesiems kauniečiams sukurto Kauniuko atvaizdu.

Rugpjūtį – nauji troleibusai

„Kauno diena“ primena, kad senieji „Škoda“ troleibusai miesto gatvėse važinės iki šių metų pabaigos.

Planuojama, kad pirmieji nauji „Solaris“ troleibusai Kauną pasieks jau rugpjūtį, o iki gruodžio atvyks visi 85 nauji troleibusai, kurie pakeis senuosius.

„Kauno autobusai“ į naujus troleibusus investavo 29,4 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kauniečius bovyja piešinukais VIETOJ naujų troleibusų... čia kaip durnių namuose, verčia šokinėt į tuščią baseiną: "Jei būsit geri, tai ir vandens (krabams) prileisim".

Baisu

Baisu portretas
tragiškiau jau nėra kur... dar jeigu pieštų veltui, bet juk turgaus menui eikvojamos lėšos... Kaunas tvarkosi??? Kaip tvarkosi?

Kaunietė

Kaunietė portretas
Gražu. Bet vieną mačiau, tai nesupratau, ką vežioja: visas juodas, langų visai nesimato. Vaikystėje mes matydavom, kaip panašiose transporto priemonėse vežioja kalinius...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių