Quantcast

Piktinasi: Muravos sankryžoje vairuotojai spjauna į Kelių eismo taisykles

  • Teksto dydis:

Vairuotojai atkreipė dėmesį į vadinamąją Muravos sankryžą, kurioje dažnai nepaisoma Kelių eismo taisyklių (KET). Neatsakingi vairuotojai sukelia avarines situacijas, o jų būtų galima išvengti, jei visi važiuotų pagal subraižytas linijas.

Dažna problema

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai atkreipė dėmesį, jog ties Muravos sankryža, atvykstant Šiaurės prospektu, dažnai tenka matyti KET pažeidžiančius vairuotojus. Ties šia sankryžą Šiaurės pr. pusėje yra apsisukimas, kiek tolėliau – atskira eismo juosta tiems, kurie pačioje sankryžoje suks į kairę ir važiuos link Karmėlavos.

Problema ta, kad vairuotojai nesivadovauja kelių ženklinimu ir į tą eismo juostą, kuri skirta sukti į kairę, įvažiuoja gerokai anksčiau, dar ties apsisukimo vieta. Taip sudaromos avarinės situacijos, nes tie, kurie laikosi taisyklių, gali susidurti su tais, kurie linkę gudrauti ir pirmesni įvažiuoti į atskirą eismo juostą.

„Nežinau, gal jie taip bando išvengti stovėjimo spūstyje, nes Šiaurės prospektu gan didelis srautas, nemažai ir sukančių į kairę. Tačiau tokie vairuotojai kerta ištisines linijas, ant jų stovi, trukdo normaliam eismui. Tokie pažeidėjai ne tik užkerta kelią normaliai pagal linijas įvažiuoti į tą eismo juostą, tačiau dažnai užkemša ir patį apsisukimą, nes jau ten stovi ir laukia, kada sankryžoje galės pasukti į kairę. Deja, bet tenka labai dažnai matyti, kad šioje Šiaurės pr. vietoje vairuotojai nesilaiko KET“, – kalbėjo į redakciją parašęs kaunietis.

Primename vairuotojams, kad laikytis kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų yra privaloma.

Taip važiuoti negalima

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovai pažymėjo, kad reikia važiuoti vadovaujantis KET ir taip „nukirsti kampus“ negalima.

„Pateiktoje nuotraukoje vairuotojas, važiuodamas užbrūkšniuotu plotu, pažeidžia KET (konkrečiai KET 3 priedo 1.15 punktą), t.y. važiuoja užbrūkšniuotu plotu, kuris žymi nukreipimo saleles, kuriomis važiuoti draudžiama“, – nurodė policija.

Už tokius pažeidimus yra numatyta administracinė atsakomybė, o gavę pranešimus ar patys užfiksavę analogiškus nusižengimus policijos pareigūnai pradeda administracines teisenas. Toks KET pažeidimas vairuotojams užtraukia baudą nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

„Iki šiol Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdyboje negauta pranešimų iš vairuotojų, kad ši vieta yra problematiška, tačiau primename vairuotojams, kad laikytis kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų yra privaloma“, – teigė policijos atstovai.


Šiame straipsnyje: Muravos sankryžaKET pažeidimaikelių eismo taisyklėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalyvavęs

Dalyvavęs portretas
Tai kas čia kaltas? Ar eismo dalyviai, ar eismo organizatoriai?

Blusa

Blusa portretas
Tikra tiesa raso zmogelis ,nes ten jau ne sankryza ,o tikras BARDAKAS

Anonimas

Anonimas portretas
kas yra atsakingas už eisma KAUNE,tu atsakingasis debile, kiek metu tai tesesi,ar reikia laukti kol bus auku.Tada šitas žiopl;ys ( kai turės atlyginti materialine žala ir moraline gal susipras),mano manymu dar nesugalvota kaip iš šios sankryžos padaryti pinigu ir atkatu.Ponas mere ar tokie gali dirbti savivaldybėj,G Ė D A
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių