Quantcast

Piktinasi, kad Kauno klinikos iš karto neizoliavo pacientės su įtariamu koronavirusu

  • Teksto dydis:

Kauno klinikų Gastroenetrologijos skyriaus pacientų artimieji piktinasi, kad pacientė, kuriai vėliau buvo diagnozuotas koronavirusas, iš pradžių buvo paguldyta į šį skyrių. Juos stebina ir tai, kad dabar skyrius neuždarytas ir, pasak jų, net ne visas dezinfekuotas.

Kaip skelbta Kauno klinikų išplatintame pranešime, pacientė praėjusią savaitę į Kauno klinikas buvo paguldyta dėl kraujavimo į virškinamąjį traktą. Jokių simptomų, leidžiančių įtarti COVID-19, jai nepasireiškė. Sustabdžius kraujavimą, ji penktadienį išleista į namus. Tačiau tą patį vakarą sukarščiavusi moteris vėl atvežta į Kauno klinikas, tirta dėl pneumonijos. Jos požymių nenustačius, vėl paguldyta į Gastroenterologijos skyrių, įtariant, kad karščiavimas susijęs su pirmine diagnoze – kepenų patologija. Pirmadienį atsiradus naujiems simptomams, paimtas COVID-19 ėminys, vakare nustatyta, kad pacientė serga šiuo virusu. Tada ji pervežta į Kauno klinikinę ligoninę.

Tuo, kad moteris penktadienį buvo grąžinta į Gastroenterologijos skyrių, savo pasipiktinimą feisbuke išreiškė kauniečio, šiuo metu besigydančio šiame skyriuje, sūnus Edvinas. „Dūstanti pacientė atvežta į Kauno klinikų Gastroenterologijos skyrių. Paguldyta. Tik paskui sugalvoja, kad gal kažkas čia yra. Ai, žiūrėkit, korona yra. Skyrius uždarytas. Niekas negali išeit ar įeit. Niekas pacientam nieko nesako. Pacientai neturi jokių kaukių, nieko. Tiesiog neišleidžia. Ir sako nieko negalim sakyt. Karinė paslaptis... Sėdėk palatoj su krūva kitų pacientų ir nieko neklausinėk. Ačiū, Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija, gerai suvaldot padėtį, užsikrėtusį žmogų vežt pas sveikus (na, bent nesergančius tuo nelemtu virusu)“, – įrašu feisbuke antradienio rytą pasidalino kaunietis.

Pacientai neturi jokių kaukių, nieko. Tiesiog neišleidžia. Ir sako nieko negalim sakyt. Karinė paslaptis... Sėdėk palatoj su krūva kitų pacientų ir nieko neklausinėk.

Susisiekus su Edvinu, jis papasakojo ir daugiau jį papiktinusių detalių. „Koronavirusas tai moteriai diagnozuotas vakar vakare, bet skyriaus pacientams apie tai, kad čia buvo ligonis, nuo kurio jie galėjo užsikrėsti, pranešta tik šiandien ryte. Tada jiems liepė niekur neiti iš palatų. Bet tėtis negali neiti, nes jo palatoje tualeto nėra – jis priverstas naudotis koridoriuje esančiu WC“, – pasakojo dėl iškilusios grėsmės tėčio sveikatai sunerimęs sūnus.

Edvino teigimu, klinikų atstovai melavo, jog visas skyrius, diagnozavus pacientei COVID-19, uždarytas. Vėliau Kauno klinikos patikslino, kad Gastroenterologijos skyrius nebuvo uždarytas: esą jį dezinfekavus, skyrius veikia toliau. Vis dėlto Edvinas tvirtino, kad skyrius nebuvo ir tinkamai dezinfekuotas. „Gal tą palatą, kur gulėjo ta moteris, ir dezinfekavo. Koridorių tik apie 15 val. gal plovė, gal dezinfekavo. Bet tėčio palatos tai niekas nedezinfekavo“, – pasakojo nuolatos ryšį su tėčiu palaikantis kaunietis.

Edvino teigimu, apie 13 val. skyriaus pacientams išdalintos vienkartinės medicininės kaukės ir jas liepta dėvėti visą laiką. „Tačiau kiek tokios kaukės efektyvios? Valandą? Jos jau prikvėpuotos, drėgnos, o naujų niekas neduoda“, – pastebėjo pašnekovas.

Jis patvirtino, kad, kaip skelbė klinikų atstovai, paimti pacientų mėginiai dėl COVID-19, kurių atsakymai, kaip pacientams žadėjo medikai, turėtų paaiškėti šiąnakt arba rytoj ryte.

Kauno klinikų komunikacijos specialistė Eglė Audickaitė, paklausta, kodėl minėta moteris penktadienio vakarą atvežta į klinikų Gastroenterologijos skyrių, o ne į Kauno klinikinę ligoninę, kur įtariamais COVID-19 atvejais turi būti vežami pacientai, sakė galinti tik priminti jau platintą informaciją apie tai, kad moteris šiame skyriuje buvo gydyta prieš tai, o pakilusi temperatūra susieta su jos pirmine gastroenterologine diagnoze. Pasiteiravus, kodėl tada, kai paaiškėjo, kad čia gydytai pacientei diagnozuotas COVID-19, visas Gastroenterologijos skyrius nebuvo uždarytas, E.Audickaitė sakė, kad tam nebuvo būtinybės, nes jis visas buvo dezinfekuotas.

„Pacientai buvo surūšiuoti, vieni perkelti, kiti – ne, 77 asmenys iš Gastroenterologijos klinikos saviizoliavosi, ir skyrius toliau turi tęsti darbą“, – sakė pašnekovė.

Pasak jos, dėl to, kad toks didelis medicinos personalo asmenų skaičius saviizoliavosi, šio skyriaus darbas nesutriks – juos keičia gydytojai ir kitas personalas iš kitų klinikų skyrių.

Į klausimą, ar medicinines kaukes, išdalintas pacientams, galės pakeisti naujomis, E.Audickaitė sakė negalinti atsakyti. „Šiuo metu medicininių kaukių stygiaus nėra“, – sakė klinikų atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marta

Marta portretas
Man tai visuomet sukyla pyktis, ligoninės turėtų būti pavyzdžiu, o ne atvirkščiai, baisu patekt į ligoninę, kad neužsikrėstum covidu, kas ten daroma ne taip?vadovas skyriaus turi prisiimti atsakomybę, jei jo skyriui covid židinys

JONAS

JONAS portretas
DĖL KAUKIU DABAR DISKUTUOJA PASAULIO MAKSLININKAI PASIGOGLINKIT NES KALBA KAD NUO LIGOS NEAPSAUGO BET REIK TURETI JEIGU EINI PRO KOSINTI ČIAUDANTI ŽMOGU IR NUO TOKIO KURIS ARTI PRIEINA

kauniete

kauniete portretas
PASKUI PUOLA VERYGA KAIP KAD KAUNO DAKTARAI NESILAIKO NURODIMU TURI IR SAVO PROTELI PAMIKLINTI PAGALVOTI O NE VERYGA KALTINTI KA JIS JUM KORONOS VIRUSO TIRINĖTOJAS ŽINO TIEK KIEK VISO PASAULIO MOKSLININKAI IR BAIKIT LOTI O GYDIKITES IZOLIUOKITĖS PATYS DIDIEJI ŽINOVAI KAIP TAS KASIULEVIČIUS TUPI UŽSIKRĖTES IR MOKINA KITUS TO KO PATS NEIŠMANO KONSERVU PARTIJOS VEIKĖJAS KAD NEBUTU LIUDNA ATIDIRBINEJA PARTIJAI
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių