Quantcast

Piktina didėjantys šiukšlių kalnai prie Drąseikių karjero: niekas į tai nereaguoja

Į portalą kauno.diena.lt kreipėsi susirūpinęs skaitytojas Mantas, kuris gyvena netoli Drąseikių karjero ir nebegali pakęsti šiukšlių gausos ant vandens telkinio kranto.

„Šis karjeras pasižymi ypač švariu vandeniu ir gražia gamta aplink jį. Kiekvieną rytą vedžiojant šuniukus skauda širdį matant tokius vaizdus – mėtosi plastiko maišeliai, plastikiniai buteliai, įvairiausios automobilių dalys“, – piktinosi vyras.

Pasak jo, jau anksčiau buvo kreiptasi ir į Lapių seniūniją, ir į savivaldybę, tačiau į žmonių ketinimus išsaugoti gamtą, kad gyvenantys mieste turėtų kur atvažiuoti vasarą pasimaudyti ir pasivaikščioti miške, niekas nereaguoja.

„Jie tik daugžodžiauja, daugiau nieko. Taip pat šiame nuostabiame gamtos kampelyje yra būtina įrengti biotualetus, kadangi karštą vasaros dieną aplink karjerą poilsiauja šimtai žmonių ir jie, vadinasi, taip pat prisideda prie visos šios netvarkos“, – svarstė vyras.

Skaitytojas teigė, kad aplink karjerą esančiame miške yra privačių sklypų, tačiau ilsėtis atvažiuojantys žmonės į mišką neina, jie ilsisi prie pat vandens telkinio. Vyrą pykdo tai, kad šiukšlių aplink karjerą vis daugėja, tačiau, anot jo, nei konteinerių, nei žmonių, tvarkančių aplinką, nėra.

Skaitytojo nuotr.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su Lapių seniūnu Rimantu Stankum ir paprašė pakomentuoti susidariusią situaciją. Jis teigė, kad nuotraukose pavaizduota teritorija nei savivaldybei, nei seniūnijai nepriklauso, tai – paties karjero valdos. „Pamatęs nuotraukas, galiu pasakyti, kad tikrai seniūnijos paskirti darbuotojai šioje vietoje jau yra rinkę šiukšles ir sudėję maišus, bet, matyt, arba kažkas juos išdraskė, arba išnešiojo vėjas“, – kalbėjo Lapių seniūnas.

Jie tik daugžodžiauja, daugiau nieko.

Jis pripažino, kad nuo šios konkrečios vietos konteineris yra pakankamai toli – už 500 metrų. „Sutinku, kad tokia situacija tikrai bloga. Duodu pažadą, kad artimiausiu metu nusiųsiu žmones į tą vietą, jie sukraus ir išveš šiukšles“ – geromis žiniomis pradžiugino seniūnas. Paklaustas, ar yra galimybė pastatyti šiukšliadėžes ar konteinerį, kuris padėtų išvengti šiukšlinimo, R. Stankus teigė, kad plastikinio konteinerio, deja, bet toje vietoje pastatyti neįmanoma. 

„Plastikiniai konteineriai dažnai užsidega. Bet yra galimybė užsakyti metalinį konteinerį, ką greitu metu ir pažadu padaryti“ – kalbėjo seniūnas. Anot jo, nors ši teritorija ir nepriklauso seniūnijai, tačiau, kad gyventojai ir poilsiautojai būtų laimingi, jis šią aplinką pažadėjo sutvarkyti.


Šiame straipsnyje: drąseikių karjerasLapių seniūnijašiukšlėsžmonės šiukšlinaskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasiulymas Lietuvai

Pasiulymas Lietuvai portretas
Konteineriai siukslintoju problemu Lietuvoje neisspres, nes siukslina, deja, musu naujoji/jaunoji karta, kurie prisiziurejo vaizdu Londone ir kt, kur visi viska meta tiesiai sau po kojomis ar gatvese, ar parduotuvese, ar traukiniuose. Tokie proto invalidai, grize i Lietuva, galvoja, jog ir cia paskui juos vaikscios minios tvarkytoju ir ju siuksliu rankiotoju. O iseitis yra viena ir labai paprasta-uz siukslinima bauda ne maziau kaip 1000 EUR. Jei nusizengimas pakartotinas, bauda 10 kartu didesne. Tiesa, butina salyga yra pirmus du metus pasamdyti kokius 5 policininkus is Singapuro, kurie tvarkytu visa sita reikala. Atlyginima gautu is sumoketu baudu. Niekas nerukytu ir bijotu numesti cigarete, o menkiausia popiereli pultu pakelti kiekvienas praeivis.

T

T portretas
Reikia privatizuoti tada nebegales niekas cua buti

O

O portretas
Ko čia piktintis.Taigi patys ir prišiūkšlina.Jug ne vaiduokliai čia visko primėtė
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių