Quantcast

Konfliktas dėl ne vietoje palikto savivaldybės automobilio: valdininkas iškeikė ir apstumdė kaunietį

Kauno Savanorių prospekte tarp Kauno rajono savivaldybės darbuotojų ir kauniečio Pauliaus kilo konfliktas. Vyras sudrausmino valdininkus dėl neleistinoje vietoje pastatyto tarnybinio automobilio, o tada sulaukė ne tik keiksmų, bet ir buvo apstumdytas. Šis incidentas atsidūrė ne tik pareigūnų, bet ir pačios savivaldybės akiratyje – pradėtas tarnybinis tyrimas.

Paulius minėtą incidentą užfiksavo Savanorių prospekte, greta 192 numeriu pažymėto pastato. „Klausau jūsų, pasakykite, ką galvojate. Kodėl užstatote praėjimą? Pasakykite į kamerą, kodėl užstatote praėjimą. Koks jūsų vardas? Jūs esate Kauno rajono savivaldybės darbuotojas, taip? Kas esate toks? Prisistatykite“ – štai tokia klausimų tirada buvo skirta automobilyje sėdinčiam rajono savivaldybės darbuotojui.

Pastarasis buvo nekalbus, tačiau čia jo ginti stojo greta automobilio stovėjęs kitas vyras. „Kokią tu teisę turi filmuoti? Aš esu privatus asmuo. Kokią teisę turi filmuoti?“ – piktinosi jis.

Iš pastarojo lūpų pasipylė ir keiksmažodžiai. Panašu, kad filmuojantis asmuo buvo ir pastumtas, trenkta į jo mobilųjį telefoną, kuriuo buvo filmuojama.

„Paprastai fotografuoju ir siunčiu į epolicija.lt. Bet šis atvejis neeilinis vien todėl, kad dalyvauja Kauno rajono savivaldybės darbuotojai ir galvojau su kostiumuotais žmoniškai pavyks pasikalbėti – nepavyko. Nepavykus užmegzti žmogiško kontakto, išgirdus atsikalbinėjimus ir aiškinimus, kad aš pats kaltas, kad negaliu čia judėti dviračiu ir t. t., išsitraukiau telefoną pafilmuoti. Kaip buvo toliau – pamatysite įraše. Atvykusi policija užsirašė asmenų duomenis, o vėliau nusiuntus į epolicija.lt surašė atitinkamai protokolus už parkavimą (po poros dienų dar kelis savivaldybės automobilius nufotografavau ten pat, dar mandriau pastatytus) ir už smulkų chuliganizmą. Beje, čia įsikūręs Kauno rajono kultūros švietimo ir sporto skyrius“, – socialiniame tinkle rašė kaunietis Paulius.

Gal apeliuoja, kad nėra kur daugiau statyti. Dažnai taip daro automobilių vairuotojai: nėra kur statyti, tai kur man parkuotis?

Ne pirmas kartas?

Portalo žurnalistams Paulius pasakojo, kad neleistinoje vietoje pastatytą automobilį jis pastebi jau ne pirmą kartą. „Aš ten važiuoju pasiimti pietų iš maitinimo įstaigos. Žiūriu, jie ten parkuoja ir parkuoja. Kuo toliau, tuo labiau ant šaligatvio“, – kalbėjo pašnekovas.

„Jie turbūt įsivaizduoja, kad ten kaip ir jų rezervuota vieta ar kažkas tokio. Kaip, pavyzdžiui, gyventojai prie namo turi neva savo vietas. Jie ten visada ir parkuoja toje vietoje – ant šaligatvio. Gal apeliuoja, kad nėra kur daugiau statyti. Dažnai taip daro automobilių vairuotojai: nėra kur statyti, tai kur man parkuotis?“ – apie kitus eismo dalyvius kalbėjo kaunietis.

Paulius dėl šio incidento į policiją kreipėsi kelis kartus. „Apie šitą vieną incidentą aš per kelis kartus informavau. Vienas – dėl parkavimo, tada dėl apžodžiavimo. Kitą kartą važiavau pasiimti pietų, žiūriu vėl dar baisiau suparkuoti automobiliai. Taip užstatytas, kad šaligatvyje belikęs mažas praėjimas. Vėl nufotografavau ir išsiunčiau policijai“, – vardijo pašnekovas.

Valdininkų kontrataka

Kaunietis pridūrė, kad minėtas incidentas užfiksuotas birželio pradžioje. Tačiau trečiadienį jis sulaukė netikėtos savivaldybės darbuotojų kontratakos. „Mane filmavo. Aš atvažiavau pasiimti pietų. Grįžtant atgal link ofiso žiūriu – iš pradžių viena moteris filmuoja prie „Mato baldų“, o tada už 100 metrų, kur Kauno rajono savivaldybės skyriaus įėjimas, tas mušeika mane filmuoja. Aš jam sakau: „Gerai, jeigu jūs mane dabar filmuojate, aš tada dar kartą visą betvarkę pafotografuosiu. Tai nufotografavau, vėl siųsiu į policiją“, – netikėtos savivaldybės darbuotojų kontratakos sakėsi sulaukęs kaunietis.

Pabrėžiame, kad toks elgesys yra netoleruojamas, dėl šios situacijos pradėtas tarnybinis tyrimas.

Paklaustas, ar ir vėl susidūrus su savivaldybės darbuotojais jis sulaukė kažkokių išsireiškimų, Paulius tarstelėjo, kad sutikti asmenys su juo nekalbėjo. „Nieko visiškai. Matyt, davė tylos įžadus, nes suprato, kad po praeito karto jau negerai čia buvo“, – pridūrė vyras.

Pradėtas tarnybinis tyrimas

Kaip portalo žurnalistams patvirtino Kauno rajono savivaldybės mero padėjėja Jonė Kinderytė, abu vaizdo įraše užfiksuoti asmenys yra savivaldybės darbuotojai. „Pabrėžiame, kad toks elgesys yra netoleruojamas, dėl šios situacijos pradėtas tarnybinis tyrimas. Vaizdo įraše matomas pastatas yra savivaldybės administracinis padalinys, kuriame dirba mūsų darbuotojai. Gali būti, kad vairuotojas, neradęs vietos pastatyti automobilio, laikinai sustojo šioje vietoje“, – situaciją komentavo J. Kinderytė ir atsiprašė dėl įvykusio incidento. 

„Tikimės, kad tokios situacijos nepasikartos“, – teigė Kauno rajono savivaldybės atstovė.

Skaitytojo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė portalo žurnalistams patvirtino, kad šis incidentas pareigūnams yra žinomas.

„Birželio 4 dieną asmeniui Kaune, Savanorių prospekte, fiksuojant ne vietoje pastatytą „Citroen C4“ automobilį priėjo kitas asmuo, kuris stumdėsi, vartojo necenzūrinius žodžius, grasino smogti. Už tai surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo“, – teigė policijos atstovė.

Pasak O. Vaitkevičienės, minimu adresu nuo šių metų pradžios iki penktadienio iš viso gauta 18 pranešimų. Dešimt iš jų – apie Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus, dažniausiai dėl skirtingais automobiliais užstatomo pravažiavimo.


Šiame straipsnyje: Kauno rajono savivaldybėkelių eismo taisyklėsskaitytojo naujienaautomobilio statymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mukas

Mukas portretas
Kaune dar nieko, bet kaip jie provincijose jauciasi visagaliais, kad jus zinotumet

Fuifuifui

Fuifuifui portretas
nėra šlykščiau už susireikšminusius biurokratus, kurie pasijunta dievais. Tai - sovietinės atmatos, kurios daro GĖDA Kauno rajono savivaldybei. Jūsų pareiga - apsivalyti

Triusikų guma

Triusikų guma portretas
Aš ten profilaktiškai visus pafotkinu ir sudedu į epoliciją už kampo Višinskio gatvėje yra pastoviai šaligatvis nušaikiotas automobiliais. Nors savanorių pr. Žalioji parkavimo zona ir vietos kiek nori. Užtruksi 10 minučiu sumokesi kelis centus paliksi dienai kainuos 3 eur. Kada tas kaimas numirs žmonių viduje. Važiuokite viešuoju transportu, netrugdyk kitiems gyventi statydamas savo brangų trantą žmonėms ant galvos.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių