Quantcast

Picerija neatsigina skundų: klientei atnešė salotų su žemėmis

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Kauno dienai" parašius, kad Savanorių pr. įsikūrusios "Arena Pizza" klientei buvo patiekti špinatų lapai su užklijuotomis etiketėmis, atgijo ir kitų šioje maitinimo įstaigoje valgiusių kauniečių atsiminimai. Deja, ne patys geriausi.

Ragauti neprireikė

"Pirma mintis perskaičius straipsnį buvo, kad niekas ten nepasikeitė", – nusijuokė ne pirmo šviežumo įspūdžiais apie salotas su žemėmis nutarusi pasidalyti kaunietė Lina. Moteris pasakojo picerijoje "Arena Pizza" pietavusi su kompanija pernai vasarą.

Įsitaisę prie stalo visi užsisakė salotų. Tai, ką kompanija pamatė, apetito nekėlė – ant salotų buvo matyti juodų žemės gumulėlių. "Mums net nereikėjo salotų ragauti. Žemės matėsi akivaizdžiai", – tikino Lina.

Moteris pasakojo apie radinius salotose pasakiusi jas atnešusiai padavėjai. Pastaroji esą nesiginčijo. Lėkštes su salotomis surinko ir nusinešė.

"Visa tai vyko lyg savaime suprantamas dalykas, atsiprašymų neišgirdome. Vėliau mums užsisakytas salotas vėl atnešė. Susidarė įspūdis, kad nurinko žemėtas salotas, nuplovė ir, sumetę atgal į lėkštes, darkart atnešė mums", – juokdamasi nemalonius prisiminimus atgaivino kaunietė.

Skundžiasi abejingumu

Kavinių ir restoranų vadovai savaip sprendžia, kaip užglaistyti įvykusius nesusipratimus su klientais. Vieni siūlo užsisakyti ką nors kita, kiti už užsisakytą patiekalą, kuriame buvo nepageidaujamų radinių, neima pinigų. Lina pripažino, kad jie buvo pamaloninti – gavo nuolaidą kitam apsilankymui.

Vis dėlto labiausiai kaunietę nustebino tai, kad picerijos vadovai taip ir nesugebėjo padaryti tvarkos savo maitinimo įstaigoje. "Su kuo teko kalbėti, visi sakė, kad aptarnavimo kokybė toje picerijoje – labai žemo lygio. Susidarė įspūdis, kad tos padavėjos įgijusios imunitetą skundams", – kalbėjo salotų su žemėmis gavusi kaunietė.

Meniu.lt skelbiamuose atsiliepimuose apie maitinimo įstaigas taip pat galima rasti ne vieną skundą dėl "Arena Pizza" patiekaluose aptiktų nemalonių radinių, taip pat skubndžiamasi absoliučiu klientų skundų ignoravimu. Tiesa, galima perskaityti ir pagyrimų. Klientai giria šioje picerijoje kepamų picų skonį.

Pavadino provokacija

"Kauno diena" rašė apie tai, kaip Savanorių pr. esančioje picerijoje pietavusi Kristina Zakarauskaitė savo netikėtu atradimu pasidalijo "Facebook'o" socialiniame tinkle. Nuotraukoje matyti, kad ant picoje esančių šviežių špinatų lapų užklijuotos etiketės su galiojimo ar pagaminimo data.

"Prieš pusvalandį Kaune, "Arena Pizza", valgiau picą. Ne tik, kad tokie dalykai maiste, bet ir galiojimas pasibaigęs, kaip suprantu, o atsiprašymo neišgirdau", – socialiniame tinkle rašė mergina.

Tačiau kaunietė iš "Facebook'o" vartotojų gavo atkirtį – ji esą neturi ką veikti ir be reikalo kabinėjasi prie picerijos personalo. Picerijos atstovai šį atvejį buvo linkę vertinti kaip provokaciją. Esą salotos perkamos dideliais kiekiais ir plaunamos. Jokių lapelių su galiojimo laiku ant jų niekas neklijuoja.

Pripažino tikimybę

Kiek kitaip picerijos technologė Vitalija Rukaitienė reagavo paklausta apie žemėtas salotas. "Negali būti, viską apžiūrėjau, tikrai nesimatė, – kaip šiandienos faktą priėmė technologė, tačiau išgirdusi, kad įvykis – ne šios dienos, atsiduso: – Vasarą galėtų būti didesnė tikimybė."

V.Rukaitienė aiškino, kad vasarą salotas perka iš Lietuvos ūkininkų, jos būna labiau žemėtos nei žiemą perkamos salotos, tačiau moteris tikino, kad klientams stengiamasi patiekti kuo geresnės kokybės maistą. Virėjų vadovė tvirtino, kad šiuo metu salotas jau gauna švarias ir dar plauna po tekančiu vandeniu, sausina.

"Stengiamės, kad nepasitaikytų tokių atvejų, stipriname kontrolę, einame, žiūrime. Vis dėlto klientų turime daug, esame populiarūs, daug žmonių valgo. Gal kažkas ir pabamba, tačiau vis tiek ateina. Tai gal jau nėra taip blogai", – padėtį vertino V.Rukaitienė.

Būta ir kitų pažeidimų

Prieš septynerius metus piceriją užgriuvo rimtesni nemalonumai. Kauno miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba tada laikinai sustabdė Kauno bendrovei "Arenarta" priklausančios picerijos "Arena Pizza" veiklą.

Joje buvo atliktas patikrinimas. Šiurkščių higienos pažeidimų picerijoje nebuvo nustatyta, tačiau laboratoriniams tyrimams buvo paimti mėginiai. Viščiukų krūtinėlės mėsoje buvo rasta salmonelių, kurios sukelia žarnyno veikos sutrikimą – salmoneliozę.

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Petras Tarvydas šį atvejį prisiminė. Tada blogai pasijuto dvi studentės, tačiau salmonelės bakterijų nustatyta tik vienos iš jų organizme, todėl picerijos salmoneliozės židiniu paskelbti gal ir nereikėjo.

Maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, per dvejus pastaruosius metus buvo gauti keturi skundai dėl picerijos "Arena Pizza", tačiau per patikrinimus pažeidimų nenustatyta.


Komentaras

Petras Tarvydas

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas

Jeigu maitinimo įstaigose esanti tvarka neatitika reikalavimų, tai iš karto matyti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos svetainėje. Čia pateikiama informacija apie tai, kad įmonės veikla sustabdyta. Tačiau galiu pasakyti, kad viešojo maitinimo sektorius yra labai pasitempęs ir įtakos tam turėjo viešas reitingavimas puodeliais. Maitinimo įstaigos stengiasi būti įvertintos kuo daugiau puodelių ir todėl stengiasi. Šiuo metu labai rimtų problemų neturime. Tokių įstaigų vadovai puikiai supranta, kad jei po mūsų patikrinimo bus įvertinti vienu ar dviem puodeliais, jie praras klientus.

Įmonės higienos būklės vertinimas balais (arba puodeliais):

1 balas – nepatenkinama;

2 balai – patenkinama;

3 balai – vidutinė;

4 balai – gera;

5 balai – puiki.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dežavu?

Dežavu? portretas
Kažkur jau matyta ir nuotrauka ir tekstas.... Dežavu?

gfdsa

gfdsa portretas
kiek esu valges ARENOJ man tikrai viskas labai patiko... siaip, turbut vienos geriausiu picu mieste. sushiai ir neblogi, gal kiek per lengvai suira paemus pagaliukais, bet siaip tikrai skanus...

Inga

Inga portretas
Gan dažnai vyras valgo ten picas, o as sushi. bet pries savaite nepasiseke ir mums. Uzsisakem issinesimui, atejau susimoketi kvito nedave (pati kalta), na kiek pasake tiek sumokejau. Matau ant picos dezes picos pavadinima ir sushi numeri ant kitos dezutes, kaip ir viskas ok. Tik taip itartinai abi dezes uzklijuotos, ko niekada nebudavo. Griztam namo,atidarom - pica su juodais bananais, na visiskai juodais. Jie matyt juos senutelius supjauste, o tie dar labiau pajuodo bekepant. Atsidarau sushi, o ten visiskai kiti sushi sudeti. nesuprantu kur klaida, ant dezutes numeris tas kur uzsisakiau, o rezultatas visiskai kitoks. Pasitikslinu internete - dievazi, ideti kiti sushi ir kaina ju zymiai didesne, kuria as taip pat sumokejau ne negavus kasos cekio. Nenorejau grizti atgal ir gadintis nuotaikos, bet kita karta tikrinsiu vietoj. Tarp kitko savo Cili pastoviai reikia ceki tikrinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių