Quantcast

Pernai išvalytas Kalniečių parko tvenkinys atrodo baisiai (pamatykite)

Pernai pavasarį buvo išvalytas dumblėtas Kalniečių parko tvenkinio dugnas, ištrauktos žolės ir šiukšlės. Praėjo vos metai, o Kalniečių parko puošmena – tvenkinys – atrodo labai negražiai. Tai pastebėjo ir mūsų portalo skaitytojai.

„Kalniečių parko tvenkinys išvalytas visai neseniai. 2018 metų balandžio viduryje, kai jis buvo pradėtas tvarkyti, labai apsidžiaugiau. Dar smagiau jaučiausi, kai tvenkinį vyrai iškuopė ir jis atrodė patraukliai. Tada net pagalvoti negalėjau, kad jau kitos vasaros pradžioje tvenkinyje žolių ir dumblo bus kur kas daugiau nei anksčiau. Tačiau taip atsitiko. Apmaudu“ , - portalui kauno.diena.lt pasakojo P. Lukšio gatvės gyventojas.

Vyras gyvena šalia parko, mėgsta jame pasivaikščioti , todėl jį nesmagiai nuteikia matomas vaizdas – labai žolėmis užžėlęs tvenkinys.

Tada net pagalvoti negalėjau, kad jau kitos vasaros pradžioje tvenkinyje žolių ir dumblo bus kur kas daugiau nei anksčiau.

Iš tiesų nei pernai, nei ankstesniais metais Kalniečių parko tvenkinyje tiek dumblių nebūdavo. Kažkada į šį vandens telkinį buvo įleisti amūrai, kurie suėda dumblius ir žoles. Todėl prieš kelerius metus Kalniečių tvenkinys atrodė ganėtinai švarus.

Vis dėlto jis nebuvo prižiūrimas, todėl tvenkinyje atsirado dumblių, žolių. Pernai balandžio 12 dieną tvenkinį pradėjo valyti įmonės „Vandens erdvė“ vyrai, atvykę iš Ignalinos. Tai jie darė su  amfibijomis „Truxor“. Darbai truko net kelias savaites. Lieka tik spėlioti, kodėl šiemet tvenkinys taip stipriai užžėlė žolėmis, „pasipuošė“ dumbliais.

Nors tvenkinio vanduo itin nešvarus, prie jo kranto dažnai deginasi kauniečiai. Vis dėlto maudytis, kai vandenyje žolės ir dumblas, jie nesusigundo.

„Jei tvenkinį išvalytų, tikrai jame maudyčiausi“ , - sakė prie kranto pakalbintas besideginantis vyras.


Šiame straipsnyje: Kalniečių parkasKalniečių parko tvenkinysskaitytojo naujienaŽolėsdumbliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventoja

Gyventoja portretas
Teko prieš keletą metų matyti kaip kaime žmonės valėsi tikrai nemažą priaugusį dumblių tvenkinį su grėbliais, tvoros tinklais. Matyt išvalė kaip sau, tad dumbliai dingę.

Kalniečių diena

Kalniečių diena portretas
Matijošaitis man tikrai nebepatinka. Kaip ir Kupčinskas. Bet šitas parkas sutvarkytas puikiai, geriau nei nesitikėjau. Tad tiems, kurie čia skubate svaičioti apie krabus, norisi pasakyti - u\ parką ir kūdrą jam turime būti dėkingi. Tik va kiti darbai tai atliekami atmestinai. Vadinikme daiktus savo vardais, tada ir susikalbėti mums bus lengviau. O jei neišmoksime kalbėtis atvirai, mus amžinai skriaus gudresnieji.

Situacija paprasta

Situacija paprasta portretas
Situacija aiški, ši bala yra gana maža, o kirų, žuvėdrų, ančių ir kitko - masė. Vandens paukščiai gi šika, tad ir rezultatas aiškus. O paukščių gi nenaikinsi, jie sudaro visą kaifą. Taip, kad maudykis ponas lukšiagatvį, po dušu, o čia kvėpuok grynu oru.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių