Quantcast

Permainos prasideda: Kauno policijos pareigūnai komisariatą laikinai perleido statybininkams

  • Teksto dydis:

Iki šiol tyliai ir kauniečiams nežinia kur įvairius padalinius iš Vytauto prospekto iškėlusi Kauno policija šiandien oficialiai paskelbė, kad pagrindinis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pastatas uždaromas remontui.

Užbaigus viešųjų pirkimų procedūras ir suderinus techninį projektą, MB „Virmalda statyba“ netrukus turėtų pradėti Kauno apskrities VPK pastato kapitalinį remontą. Darbus planuojama baigti per dvejus metus.

Pastatas Vytauto prospekte pastatytas dar tarpukario metais. Jis vienas įdomiausių šio laikotarpio Lietuvoje iškilusių administracinių pastatų, kuriame galiausiai įsikūrė policija.

Džiaugiamės ne tik tuo, kad galime prisidėti prie dar vieno svarbaus objekto atnaujinimo, tačiau ir tuo, kad savo darbu, išsaugodami praeitį, kursime ateitį kitoms kartoms.

Istoriją menantis pastatas

„Jau kelerius metus intensyviai vyko derybos dėl renovacijos darbų. Šie procesai užtrunka, tačiau džiugu, kad darbai pradedami, ir po kelių metų gyventojus galėsime priimti dar viename šiuolaikiškame bei moderniame policijos įstaigos pastate Kaune. Patys pareigūnai dirbs visai kitomis sąlygomis, daugybę metų didžiojoje dalyje patalpų nebuvo net kosmetinio remonto, todėl su nekantrumu lauksime kapitalinio remonto pabaigos“, – prasidedančiais darbais džiaugiasi Kauno apskrities policijos vadovybė, svarstanti dalį patalpų, kuriose bus išlaikomas autentiškumas, skirti ekspozicijos paskirčiai.

Laimučio Brundzos nuotr.

Kapitalinis remontas, kurio vertė kiek daugiau nei 5 mln. eurų, truks dvejus metus. Planuojama, kad Kauno gyventojams bei policijos darbuotojams atnaujintos patalpos bus atidarytos 2023 metų pabaigoje. Po renovacijos pastate vėl įsikurs ir dirbs Kauno apskrities policijos vadovybė, specializuoti kriminalinės policijos padaliniai, administravimo funkcijas atliekantys padaliniai.

„Džiaugiamės ne tik tuo, kad galime prisidėti prie dar vieno svarbaus objekto atnaujinimo, tačiau ir tuo, kad savo darbu, išsaugodami praeitį, kursime ateitį kitoms kartoms“, – mintimis dalijosi konkursą laimėjusios įmonės „Virmalda“ direktoriaus Virginijaus Rabačiaus.

Laimučio Brundzos nuotr.

Persikėlė į kitus pastatus

Nuo vasaros pradžios padaliniai, dirbę renovacijos laukusiame pastate, pradėjo persikėlimo darbus į kitas policijos turimas patalpas Kauno mieste. Išskyrus areštinę, kuri yra atskira pastato dalis ir į renovacijos planus nėra įtraukta, todėl ir toliau išliks miesto centre. Nuo šiol laikinai Kauno apskrities policijos vadovybė dirbs Kauno miesto Santakos policijos komisariate (Raudondvario pl. 127), Viešosios tvarkos valdybos Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai, valdantys pajėgas, Patrulių rinktinės pastate (Savanorių pr. 144), Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyriaus pareigūnai, aptarnaujantys gyventojus visą parą – pastate, esančiame Chemijos g. 4B.

Pareigūnai primena, kad asmenys, norintys policijai pateikti pranešimą apie nusikalstamą veiką ar pažeidimą, gali kreiptis ne tik į teritorinius policijos komisariatus, bet ir atvykti į Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikalstamų veikų registravimo skyrių.

Laimučio Brundzos nuotr.

Su šio skyriaus pareigūnais visą parą galima susisiekti ir bendruoju telefonu 8 700 63 805. Atvykus, gyventojai kviečiami paskambinti bendruoju telefonu arba konkrečių pareigūnų kontaktais, nurodytais ant durų ir sulaukti juos pasitinkančio policijos pareigūno.

Prireikus skubios policijos pagalbos raginame skambinti skubios pagalbos telefonu 112. Taip pat kviečiame naudotis ir policijos elektroninių paslaugų sistema www.epolicija.lt – registruoti anoniminį/neanoniminį pranešimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per 30m

Per 30m portretas
Sulaukė remonto.

KPD

   KPD portretas
Tikiuos nepadarys euro[inio remonto- neismes-nepasisavins prieskario p[arketo, statu, kabyklu duru? O KPD specialistai dalyvavo projekto pristatyme?

Q

Q portretas
Kai pasiziuri kokiom salygom dirbo pareigunai, tai juokas neima... Akivaizdu, kad nuo rusu laiku nekeistos grindys, sienos ir lubos...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių