Quantcast

„Pažangos“ rūmus perkantys verslininkai juose planuoja viešbutį

Buvusius bendrovės „Pažanga“ rūmus Kauno Laisvės alėjoje iš Vytauto Didžiojo universiteto perka viešbučių tinklų valdytoja bendrovė „Liuks NT“.

Anot jos atstovų, įsigytą pastatą planuojama atnaujinti ir įrengti viešbutį.

„Planuojame jį atnaujinti. Tai yra istorinis tiek architektūrine, tiek istorine prasme pastatas, tad jį sutvarkysime. Pastatas turbūt turės dvejopą paskirtį, bus apartamentų viešbutis ir gal dar kas nors su viešosiomis erdvėmis“, – BNS teigė „Liuks NT“ vadovas Zigmantas Dargevičius.

Kiek planuojama investuoti į pastato atnaujinimą, Z. Dargevičius neatskleidė.

„Sunku pasakyti, pradedame iš karto, nes turime atlikti polichrominius, istorinius tyrimus. Darbus tikimės atlikti per pusantrų metų“, – teigė jis.

Anot Z. Dargevičiaus, bus išlaikomi visi pastato saugotini elementai.

Lapkričio pabaigoje „Liuks NT“ universiteto nekilnojamojo turto aukcione už pastatą pasiūlė 2,08 mln. eurų.

Beveik 3,1 tūkst. kvadratinių metrų ploto patalpų Laisvės al. 53 pradinė kaina aukcione siekė beveik 1,45 mln. eurų.

Bendrovės „Liuks NT“ pagrindinis akcininkas yra Z. Dargevičius, per įmonę „Liuks“ valdantis Vilniaus bei Kauno viešbučius „Best Western“ ir viešbučius „Best Baltic“ Kaune, Druskininkuose, Palangoje ir Panemunėje.

Laisvės alėjoje esantis pastatas – buvę bendrovės „Pažanga“ rūmai, vienas iš modernistinės Kauno tarpukario architektūros objektų. 2015 metais jam suteiktas Europos paveldo ženklas.

Architekto Felikso Vizbaro suprojektuotuose ir 1934 metais pastatytuose rūmuose sovietmečiu buvo įsikūrusios įvairios mokslinių tyrimų organizacijos, o 1989-aisiais pastatas perduotas Vytauto Didžiojo universitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edmundas

Edmundas portretas
.... kad tik nors fasado nesugadintų , nes šiuolaikiniams ,, verslininkams ,, nėra nieko švento , vien tik pelnas jiems rūpi .

ar

ar portretas
tai tas pats asmuo, kuris remontuodamas Donelaičio gatvėje įsigytą namą, gavo paramos iš Kauno miesto savivaldybės? Kieno jis draugelis?

Klynas Kiauleikis

Klynas Kiauleikis portretas
Chr
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių