Quantcast

Pavojingas batutas Dainavos parke akis bado jau pusmetį

Dainavos parke pusę metų niekas negali sutvarkyti sugadinto lauko batuto, ant kurio šokinėti mėgsta vaikai. Bendruomenė piktinasi, kad pavojingas įrenginys net neuždengtas, o vaikus vis tiek vilioja, tad bet kada gali įvykti nelaimė.

Įsisenėjusi problema

Portalas kauno.diena.lt dar praėjusių metų gruodį iš kauniečių gavo informacijos, kad Dainavos parke kažkas sugadino batutą. Tačiau kauniečiai tikino, kad problema atsirado gerokai seniau. Praėjus daugiau nei pusmečiui situacija nepasikeitė – nesaugus įrenginys vis dar nesutvarkytas.

Vietos gyventojai nurodė, kad lauko batuto, Dainavos parke įleisto į asfalto dangą, tinklas, kauniečių spėjimu, buvo sugadintas dar praėjusių metų rugsėjo antroje pusėje.

O pernai metų spalį, matydami, kad problema nesprendžiama, parko lankytojai užsiminė paskambinę ant lentelės, esančios prie batuto, nurodytu telefono numeriu, tačiau išgirdo atsiliepiant Dainavos seniūnijos, o ne ten įrašytos įmonės atstovus.

„Seniūnijos darbuotojai gerokai nustebo sulaukę skambučio, nes už lauko batutą esą yra atsakinga tam tikra įmonė, o ne jie. Tačiau pažadėjo apie atvejį informuoti atsakingus asmenis. Deja, pokyčių nematyti iki šiol“, – prieš pusmetį piktinosi su portalu kauno.diena.lt susisiekusi Saulė.

Tenka atsiprašyti parko lankytojų ir paprašyti dar šiek tiek kantrybės.

Niekas nepasikeitė

Kauniečius nuvylė toks atsainumas, o pavojingas įrenginys niekur nedingo. Vietos gyventojai įsitikinę, kad į aštrius batuto tento kampus gali susižeisti vaikai. O ir šiaip sulūžęs lauko batutas netvarkingai atrodo, gadina bendrą parko vaizdą.

„Gruodį buvo geri pažadai, kad batutą sutvarkys dar sausį. Tačiau atėjo liepa, o vaizdas yra toks pats“, – nusivylimo neslėpė kaunietė Inga.

Parke kalbinti praeiviai taip pat žėrė priekaištus dėl netvarkomo įrenginio. Pasak kauniečių, nors batutu šiuo metu negalima naudotis, jis vis tiek traukia vaikus kaip magnetas.

„Dažnai su sūnumi čia ateiname, jis mėgsta pasikarstyti ant laipynių. Tačiau tikrai matau, kaip vaikai vis renkasi prie to batuto. Šokinėti negalima, nes tikrai gali vaikai užsigauti, tačiau vis tiek jie ten sėdi. Su savo sūneliu esu sutarusi, kad šokinėti ant batuto dabar neišeis, tai jis prie jo ir neina, bet kitiems vaikams smalsu – rankomis tuos atsikišusius virbus čiupinėja, bando perbėgti tą batutą. Visad neramu, kad jie neužkliūtų ir nesusidraskytų kojų“, – savo pastebėjimais pasidalijo parke sutikta mama.

Skaitytojos nuotr.

Garantija negalioja

Miesto atstovai portalui kauno.diena.lt aiškino, kad situacija dėl nesaugaus batuto jiems yra gerai žinoma, tačiau kol kas nepavyksta paraginti tiekėjų, kad jie atsiųstų naują įrenginį. 

„Problema yra puikiai žinoma, kadangi įrenginys yra nesaugus, todėl jis ne kartą buvo apjuostas „Stop“ juosta, tačiau ji išbūna vos vieną dieną. Šis konkretus gedimas yra dėl vandalizmo (buvo įmestas akmuo), dėl to jam garantinis aptarnavimas negalioja. Batuto gamintojas yra Latvijos įmonė, kuri vis atideda naujo įrenginio išsiuntimą rangovui, kuris kas savaitę vis primena apie tai“, – kodėl vis dar nėra įrengtas naujas batutas komentavo Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas.

Jis vylėsi, kad naujas įrenginys Kauną pasieks artimiausiu metu ir parką tvarkiusi bendrovė galės pašalinti nesaugų batutą ir naujai įrengti vaikams skirtą pramogą.

„Tenka atsiprašyti parko lankytojų ir paprašyti dar šiek tiek kantrybės“, – pridūrė M.Šivickas.


Šiame straipsnyje: Dainavos parkaslauko batutasbatutassugadintas batutasvandalaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Dominykas

to Dominykas portretas
Dainavos ir Draugystės- du skirtingi parkai.

gaila

gaila portretas
gražiai sutvarkytas parkas, tik gaila, kad buduliai nusiaubia....

Dominykas

Dominykas portretas
O čia tikrai naujos nuotraukos? Nes panašu, kad nelabai. Taip, batutas vėl palūžęs, bet ten trūksta vos kelių dalių, nėra tokios skylės kaip nuotraukose. O visas sūpynes sulaužo ten besirenkantys paaugliai.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių