Quantcast

Patvirtino: koronavirusas nustatytas Kauno kepyklos darbuotojui

  • Teksto dydis:

Koronavirusas šeštadienį nustatytas „Fazer Lietuva“ kepyklos Kaune darbuotojui, sekmadienį pranešė bendrovė.

„Nuolat su juo palaikome ryšį ir, mūsų žiniomis, jis jaučiasi gerai, todėl gydysis namuose“, – pranešime teigia „Fazer Bakery Baltic“ vadovas Klavas Bėrzinis.

Jo teigimu, koronavirusu užsikrėtęs žmogus kontaktavo su 19 kolegų – jis dirbo tik viename iš gamybos cechų.

„Sudarėme tikslų jų sąrašą ir jie šiuo metu saugiai saviizoliuoti namuose. Kol jie bus saviizoliacijoje, perskirstysime savo žmogiškųjų išteklių resursus, kad duonos gamybos procesai nesutriktų“, – tvirtino „Fazer Bakery Baltic“ vadovas.

Pasak įmonės, po visų patalpų ir įrenginių paviršių dezinfekcijos sekmadienį darbą pradeda kita darbuotojų pamaina, tad duonos tiekimas vartotojams nesutriks.

Galime patvirtinti, kad įmonė kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir elgėsi pagal visas rekomendacijas.

Įmonės duomenimis, darbuotojas virusu užsikrėtė nuo artimos aplinkos žmogaus, kuris yra identifikuotas ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui žinomas.

„Galime patvirtinti, kad įmonė kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir elgėsi pagal visas rekomendacijas – šio atvejo epidemiologinė diagnostika buvo atliekama glaudžiai bendradarbiaujant su įmonės administracija. Buvo imtasi darbuotojų, turėjusių santykį su sergančiu darbuotoju, izoliavimo ir kitų profilaktinių priemonių, įskaitant kruopščią patalpų dezinfekciją“, – pranešime sako Visuomenės sveikatos centro Kauno skyriaus atstovė Orina Ivanauskienė.

Kepykla pabrėžė, kad jos gaminiai yra saugūs ir rizikos užsikrėsti COVID-19 nuo pakuotės ar gaminio nėra.

Šiuo metu „Fazer Lietuva“ kepykloje Kaune iš viso dirba 265 darbuotojai.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje nustatyti 437 užsikrėtimo koronavirusine infekcija atvejai, septyni žmonės mirė, vienas pasveiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TOMAS

TOMAS portretas
Šūdą nors matai, aišku jei jis ne kreditinė kortelė, o viruso ne. Net jeigu jis ir ant kreditinės kortelės.

Julius

Julius portretas
“Anksčiau kartojęs, kad paprastų medicininių kaukių sveikiems asmenims dėvėti nereikia, Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga kovo 23 d. pakeitė poziciją ir paragino visuomenę visuomet dėvėti kaukes” Manau kepyklos “vadukai” vadovavosi pačio aukščiausio vadovo nuoroda....ir garsino savo darbuotojams jo teiginius. Pagal jūsų straipsnį visą atsakomybę už darbuotojo užkratą neša aplaidūs kepyklos vadovų veiksmai. Bet darbuotojas užsikrėtė namuose ir ėjo į darbą žinodamas, kad namuose yra galimai sergantis giminaitis. Simptomų neturėjo jokių, izoliavosi vos tik nustatė namiškio diagnozę, Sveikatos apsaugos ministras savo pranešimuose vis kartoja, kad nei pavardės, nei darbovietės užsikrėtusių asmenų negali skelbti dėl suprantamų priežasčių. Tai ar jūs nesupratote, įvardindami konkrečią įmonę, kokią kaltės naštą uždėjote asmeniui, kuris sirgdamas dar turi jaustis kaltas dėl žlugdomos jo darbovietės veiklos. Toks jausmas, kad straipsnis užsakytas nevykėlių konkurentų.

sv. Petras

sv.  Petras portretas
Jeigu kas norit paragauti Fazer Lietuva naujos produkcijos svieziai kepto koronoviruso prasom paskubeti pirkti produkcijos kiekis ribotas.SAM
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių