Quantcast

Patvinęs Nemunas užliejo prieplaukas

Kauno rajone į lankas išsiliejęs Nemunas sutrikdė laivininkystę. „Esame bejėgiai, belieka laukti, kol vanduo grįš į vagą“, – sakė kelto „Nevėžis“ kapitonas mechanikas Bronius Bukšnys.

Tarp Zapyškio ir Kulautuvos plaukiojančiam keltui „Nevėžis“ savaitgalio dienos paprastai būna pats darbymetis. 24 keleivius ir dešimt dviračių talpinantis keltas ketvirtadieniais, penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais pirmyn ir atgal plaukia po devynis kartus ir dažniausiai būna pilnas iškylautojų.

Tačiau nuo praėjusio ketvirtadienio „Nevėžis“ plūduriuoja be darbo – nors vandens kaip niekada daug ir vaga ypatingai gyli, tačiau prie Kulautuvoje esančių mobiliųjų prieplaukų švartuotis nėra prasmės, nes jos keleiviams nepasiekiamos – nebent valtelėmis ar plaukte.

Į lankas išsiliejęs Nemunas apsėmė netik į prieplaukas nutiestus takus, bet ir gultus, suoliukus, šiukšliadėžes. Norint pasiekti prieplaukas pėsčiomis, tektų sušlapti maždaug iki kaklo.

Ketvirtus metu tarp Zapyškio ir Kulautuvos keleivius  keltu plukdantis B. Bukšnys sakė, kad per tą laikotarpį tokio potvynio vasaros viduryje nėra buvę.

Nuo 1964 metų įvairiais laivais Nemune plaukiojęs upeivis prisimena ir vandeningesnių metų, kai dėl pakilusio vandens lygio ne visi laivai praplaukdavo po Aleksoto tiltu.

Kada bus atnaujintas kelto „Nevėžis“ darbas, galėtų prognozuoti tik sinoptikai. B. Bukšnus atkreipė dėmesį, kad pastarosiomis dienomis keltai nustojo veikti ne tik Nemune, bet ir kitose didesnėse upėse veikiantys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nemokšų,savivaldybės snukių

Nemokšų,savivaldybės snukių portretas
Įformintų "specialistų",rezultatas. .Rupūžės.

kaimietė

kaimietė portretas
Kai kam iš komentatorių potvynis tik juoką kelia,bet man tai pirmas matytas kartas per 66 metus,kad šitaip išsilietų Alšia,kai pievoje plaukiojom su valtele.Oi kiek nitratų ir nitritų nuplaukė į Nemuną,kiek darbų padarė kelininkams,nuostolių gyvulių ir javų augintojams.

Anonimas

Anonimas portretas
Gamta taikosi prie milijonieriu. Jahtų, lėktusų, laivų prisipirko. Jiems tinka. Durnių laive nieko naujo.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių