Quantcast

Pasveikinti geriausiai brandos egzaminus išlaikę abiturientai

  • Teksto dydis:

Paskelbus brandos egzaminų rezultatus paaiškėjo, kad šiemetis pakaunės abiturientų derlius – trylika šimtukų. Tokį įvertinimą iš įvairių mokomųjų dalykų gavo vienuolika Kauno rajono mokinių. Juos Raudondvario dvare pasveikino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

„Paskutiniai metai buvo iššūkių laikas mums visiems, tai turėjo įtakos ir egzaminų rezultatams – šįmet šimtukų rajone mažiau. Tačiau šiandien čia susirinko mūsų aukso fondas, patys gabiausi mokiniai, kurie mums yra puikus pavyzdys, kad atkaklumas ir darbštumas leidžia pasiekti aukštumų. Šiandien jums užsidaro vienos durys, bet atsiveria kitos – į aukštąjį mokslą, profesiją, jūsų svajones. Būkite stiprūs ir tegul visos svajonės pildosi“, – kalbėjo meras.

Savivaldybės vadovas pabrėžė, kad didžiuojasi visais vienuolika abiturientų, kuriems pavyko gauti maksimalius įvertinimus iš egzaminų, o dvi mokinės netgi pelnė po du šimtukus. Meras padėkojo mokytojams, kurie ruošė mokinius, tėveliams už jų palaikymą.

Geriausiai pakaunės abiturientams sekėsi laikyti lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą – gauti septyni šimtukai. Aukščiausiu balu įvertintos keturių mokinių anglų kalbos žinios, po vieną šimtuką – fizikos ir informacinių technologijų.

VDU Ugnės Karvelis gimnazijos mokinių žinios maksimaliais balais buvo įvertintos šešis kartus, tris šimtukininkus šiemet turi Garliavos Juozo Lukšos gimnazija, du – Raudondvario gimnazijos Kulautuvos vidurinio ugdymo skyrius, po vieną – Karmėlavos Balio Buračo ir Neveronių gimnazijos.

Dvi Kauno rajono abiturientės gavo po du 100 balų įvertinimus. Tai Karmėlavos Balio Buračo gimnazistė Miglė Lekešytė ir Raudondvario gimnazijos Kulautuvos vidurinio ugdymo skyriaus auklėtinė Kamilė Bagdonaitė. Merginos maksimalų įvertinimą gavo iš lietuvių kalbos ir literatūros ir angų kalbos egzaminų.

100 balų iš egzaminų taip pat surinko Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos mokinai Simona Ivanauskaitė, Barbora Rūta Jurpalytė ir Jokūbas Šablinskas, VDU Ugnės Karvelis gimnazistai Milda Norkaitytė, Justas Macius, Laurynas Kondakovas, Benas Kubilius, Neveronių gimnazijos mokinė Amina Keidan ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos abiturientas Tomas Sparnauskas. Jis vienintelis mokinys Kauno rajone, kuris šįmet mokyklą baigs su pagyrimu.

Šįmet Kauno rajono dvyliktokams puikiai sekėsi istorijos egzaminas, kurį išlaikė 99,35 proc., ir anglų kalbos – 99,15. Pastarąjį laikė net 468 mokiniai. Biologijos, geografijos, rusų ir vokiečių kalbos egzaminus išlaikė visi. Džiugina tiksliųjų mokslų egzaminų rezultatai: fizikos egzaminą išlaikė 98,21 proc., o chemijos – 91,89 proc.

Žinoma, daugiausia abiturientų laikė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminą – 469. Išlaikė 94,03 proc. Kauno rajono mokinių egzamino vidurkis yra aukštesnis nei Lietuvos ir siekia 48,33.

Kaip ir visoje Lietuvoje, pakaunės abiturientams sunkiausiai sekėsi laikyti matematikos egzaminą, kurio neįveikė net 159 iš 430 kandidatų.

Brandos egzaminus šiemet laikė 544 Kauno rajono savivaldybės mokiniai. Kaip ir praėjusiais metais, daugiausia jų rinkosi lietuvių kalbos ir literatūros, anglų kalbos, matematikos valstybinius brandos egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių