Quantcast

Rotušės aikštėje paskutines dienas skaičiuojanti Kalėdų eglė sulaukė ir kauniečių, ir svečių dėmesio

Panašu, kad beveik visi norintieji jau spėjo bent kartą aplankyti drugeliais puoštą smaragdinę Kauno Kalėdų eglę. Šeštadienį prie jos buvo menkokai žmonių. Dalis prie jos pozavo, norėdami įsiamžinti kartu, kitiems pakako vienos eglės nuotraukų.  

Užkalbintos mama su dukra pasakojo, kad pastaroji dar nebuvo mačiusi šio sezono šventiškos Rotušės, todėl pasinaudojo proga.

Kol pašnekovės fotografavosi, užkalbinome kitus eglės lankytojus. Išgirdę klausimą, ar jau spėjo įsiamžinti prie eglės, pora čia pat traukė telefonus.

„Žiūrėkite, pilnas telefonas eglės nuotraukų. Ir dieną, ir sutemus, ir su mumis prie eglės, ir be mūsų. Ir net su mūsų Bosu“, – kadro su augintiniu ieškojo kauniečiai.

Egle šeštadienį, spaudžiant šaltukui, grožėjosi ne tik kauniečiai, bet ir iš toliau atvykę svečiai.

 

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Žiūrėkite, pilnas telefonas eglės nuotraukų. Ir dieną, ir sutemus, ir su mumis prie eglės, ir be mūsų.

Tauragiškių kompanija į Kauną atidundėjusi dėl koncerto kelionę pasiankstino, todėl laiko liko ir Rotušės aikštę apžiūrėti.

Kiti aikštę ir Kalėdinę eglę įtraukė į savo tradicinį savaitgalinį maršrutą pėstute po Senamiestį. O kitiems eglė buvo tiesiog pakeliui, todėl ir stabtelėjo.

Primename, kad pirmadienį eglė jau bus pradėta išmontuoti. Jeigu leis oro sąlygos, jos neliks per dvi paras.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Daugiausiai žmonių Kalėdų eglė sulaukė įžiebimo savaitgalį ir sekantį, kai buvo padegta. Tuomet ugnis sunaikino nemenką dalį papuošimų, eglišakių, apšvietimo. Komanda su savanoriais susitelkė ir po paros gaisro padarinių jau beveik nesimatė, o dar vėliau atrodė, kad nieko ir nebuvo nutikę. Tą savaitgalį į aikštę užsuko daugybė smalsuolių, susidomėjusių, kaip ji atrodo po gaisro. Užsuko ir nemažai savanorių, eglės atkūrimo komandai siūliusių savo pagalbą.

Drugeliai, kiti papuošimai, apšvietimas yra Kauno miesto savivaldybės nuosavybė. „Jie bus saugomi savivaldybės patalpose, bus naudojami kitiems savivaldybės renginiams, projektams“, – pasakojo eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė.

Pernykštės eglės papuošimai buvo naudojami kaip miesto erdvių dekoracijos dabar jau besibaigiančiam šiam kalėdiniam laikotarpiui. Puoštas parkelis, Rotušės aikštė, erdvė prie Katedros, prie Kauno pilies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MINDE

MINDE portretas
tai reikejo brigita ateit per nakty per salty pabudet ko meinat jai tokia grazi rankutes savo nusaltun po 12val ir tada ka sneketume ar grazi/

ALGIS

ALGIS portretas
Tokios sumos išmetamos kaip į balą , o paskui per televizijas , visais kanalais, U B A G A U J A Maltiečių sroubai , nerandu kitokio žodžio kaip IŠSIGIMĖLIAI ir per Jonines jau pradeda puošti .

ALGIS

ALGIS portretas
Žadėjo iki trijų karalių išvežt , bet jau tie praėjo , o ji tebestovi dar vis
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių