Quantcast

Prisidirbęs Kauno valdininkas atleidžiamas iš pareigų

Susikompromitavęs Kauno miesto savivaldybės ilgametis valdininkas Algirdas Vaitiekūnas atleidžiamas iš pareigų.

Susikompromitavęs Kauno miesto savivaldybės ilgametis valdininkas Algirdas Vaitiekūnas atleidžiamas iš pareigų. 

Gegužės 12-oji liūdnai įsimins kadaise aukštas Miesto ūkio departamento Energetikos skyriaus vedėjo pareigas užėmusiam A. Vaitiekūnui. Šiuos metu buvęs energetikas dirbo Būsto renovacijos poskyrio vedėju. Jau rytoj bus rengiami dokumentai, ir jo vieta taps saldžiu kąsneliu norintiems susirungti konkurse šiai valdininko vietai užimti.

„Atleidžiame, kitaip negalime. Įstatymas neleidžia nuteistiems asmenims dirbti valstybės tarnyboje“, – patvirtino Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. 

Savivaldybę pasiekė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) raštas apie procesą ir teismo nuosprendžio kopija. Šių metų balandžio pabaigoje Kauno apygardos teismas A.Vaitiekūną pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo. Jam skirta 13 tūkst. litų bauda. 

Toje pačioje byloje teisiamas Energetikos skyriaus vyriausiasis specialistas bei Energetikos skyriaus viešojo pirkimo komisijos pirmininkas Pranas Urbanavičius buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. 

A. Vaitiekūnas įkliuvo dėl informacijos apie savivaldybėje rengiamus viešuosius pirkimus nutekinimo. Juodus darbelius valdininkas vykdė būdamas Energetikos skyriaus vedėju. Buvo nustatyta, kad A. Vaitiekūnas apie 5 metus nuolat teikė informaciją vienam privačiam juridiniam asmeniui apie savivaldybės administracijos rengiamą atvirą konkursą šiuolaikinei Kauno miesto eismo valdymo sistemai įdiegti, kurios vertė – apie 71 mln. litų. 

STT pareigūnai nustatė tris piktnaudžiavimo atvejus: dėl viešojo pirkimo Kalniečių parko, J.Petruičio, Žirgo ir Įgulos gatvių apšvietimui atnaujinti, dėl viešojo pirkimo Kauno lopšelio-darželio „Daigelis“ šilumos punkto modernizavimo ir eksploatavimo darbams pirkti ir dėl šiuolaikinės integruotos Kauno miesto eismo valdymo sistemos diegimo. 

„Gal čia dar ne pabaiga. Jis turi galimybę kreiptis į Aukščiausiąjį teismą. Jei bus išteisintas, turėsime vadovautis restitucija ir grąžinti į darbą. Bet šiandien mes privalome jį atleisti“, – aiškino D.Ratkelis. 

Administracijos direktorius ramiai dėstė artėjančią kadrų atranką. Kaip ir priklauso valstybės tarnyboje, bus skelbiamas konkursas.

„Jau rytoj rašysime raštus apie laisvą vietą savivaldybėje“, – pareiškė administracijos direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

snorui

snorui portretas
tu esi kolorado vabalas tipo vladimir ar koks kitas turintis rusisko kvapo

Pinokis

Pinokis portretas
Veidukas nekelia pasitikejimo. Vien tai, kad Ramanausko- Vanago 1 jam diriguojant buvo renovuojamas namas ir solidžiai pasipelnė kai kurie. Pirštais nerodom, bet įtarimų daug. Įdomu kur jis gyvena ir kaip jo turtai atrodo ???

klaustukas

klaustukas portretas
Daug metų pažįstu šį žmogų.Galiu minėti tik geru vardu, o lietuvoje iš kiekvieno piliečio gali padaryti....Tisiog tik būk kažkam neparankus ir tave suės.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių