Quantcast

Pašiurpino „Liuks kebabų“ veikla: karantino draudimų laikymasis nė motais?

Šalyje paskelbus karantiną ir užsidarius didžiajai daliai maitinimo įstaigų, verslas iki šiol nestoja tik tose, kuriose teikiamos maisto išsinešimo į namus paslaugos. Pirkėjų srautai, regis, nemažėja ir populiarioje Kauno užkandinėje „Liuks kebabai“, įsikūrusioje prie „Girstučio“. Būtent čia kaunietį gerokai papiktino pamatytas vaizdas – klientai buvo susispraudę šalia vienas kito tarsi silkės statinėje. Pašnekovui užkliuvo ir mėsos kepėjas be apsauginės kaukės ir pirštinių.

Eilėje spietėsi žmonės

Penktadienio vakarą prie minėtos užkandinės Kovo 11-osios gatvėje stabtelėjęs vyras pasigedo nustatytų rekomendacijų per karantiną laikymosi, kur turėtų būti paisoma bent vieno metro atstumo nuo vieno iki kito žmogaus stovėjimo vietos.

Pasak jo, „Liuks kebabų“ klientai po atviru dangumi būriavosi įprastai lūkuriuodami eilėje, nes laikytis rekomenduojamo nuotolio esą prie užkandinės nėra sąlygų.

„Žinote, kai būna sugraduotas atstumas kas metrą? Tai ten tokios gradacijos nėra – visi žmonės stovi krūvoje. Yra vos vienas langelis, prie kurio priimami užsakymai ir atiduodami. Aptarnaujančio personalo merginos, išlindusios per langelį, garsiai rėkia užsakymo atsiėmimo numerius. Jeigu klientai sustotų į eilę kaip rekomenduojama – maždaug kas metrą – stovintys toliau nieko negirdėtų“, – rėžė kaunietis.

Vyras pabrėžė, kad „Liuks kebabuose“ vadovaujamasi netinkamu verslo modeliu – čia aptarnaujančiam personalui reikėtų skelbti informaciją klientams per garsiakalbį arba pakabinti švieslentę ar televizorių, kur matytųsi visa tai, kas aktualu, – meniu bei žybsėtų atsiėmimo numerių eiliškumas.

Kepėjas be apsauginės kaukės ir pirštinių

„Man labiausiai patiko šašlyko kepėjas, atrodo, kad jam nereikia nei apsauginės kaukės, nei pirštinių. Atėjo, pavartė, nunešė... Neteigiu, kad jis visą laiką jų nedėvi, bet penktadienį, tuo momentu, kai mačiau, jis dirbo be medicininių apsaugos priemonių. Dar kartą pasikartosiu, verslo modelis toks, koks jis yra dabar, negali veikti. Apie tai sakėme ir padavėjai, tačiau išgirdome tik: „O ką daryti? Dirbame, kaip išeina“, – pasakojo pašnekovas.

Kaunietis neslėpė nuostabos – šiuo metu, kai kone visos maitinimo įstaigos dėl karantino patiria nuostolius, nes buvo priverstos užsidaryti, „Liuks kababai“ dirba pilnu tempu tarsi situacija šalyje būtų įprasta – jokio karantino, ir, negana to, nepriima atsakingų sprendimų, kurie apsaugotų klientus nuo galimos koronaviruso rizikos.

„Ten vienu metu laukia iki dvidešimt žmonių. Jei jie sustotų kas metrą kaip rekomenduojama, minia nusidriektų per visą automobilių stovėjimo aikštelę, kur juda transportas. O dabar visi susispraudę – vienas paduoda pinigus, kitas laukia atsiimti užsakymo, trečias skaito meniu, nes jis lauke. Į kurią pusę klientams reikėtų rikiuotis?“ – kritikos negailėjo ir plika akimi matomus trūkumus dar kartą pakartojo vyras.

Savininkė: didelių srautų nėra

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su „Liuks kebabų“ savininke Jolita Linauske ir nupasakojus kauniečio pamatytą situaciją prie užkandinės  Kovo 11-osios gatvėje penktadienio vakarą, pašnekovė teigė, kad toks vaizdas, kai žmonės stovi vientisoje eilėje, dabar šioje vietoje esą neišvystamas dažnai, nes užsakymai registruojami telefonu. Maisto atvažiuojama pasiimti arba jis išvežiojamas į namus. Pasak jos, penktadienis veikiausiai buvo viena iš nedaugelio tokių dienų.

„Viena banga suėjo tų, kurie užsisakė telefonu, o kai kurie galbūt užsuko, nes išėjo pasivaikščioti į miestą. Galbūt tokia klientų eilė stoviniavo dvi ar penkias minutes – ne ilgiau.  Tokių srautų pas mus jau nebėra, mes jų  galbūt net pasiilgstame. Klientams esame pakabinę informaciją, kurioje prašome laikytis  atstumo. Jeigu vienu metu atvažiuoja atsiimti užsakymų daugiau žmonių, mes paprašome palaukti automobiliuose ir ateiti atsiimti tada, kai maistas jau būna padarytas, arba vienas kitą gerbiant pasitraukti nuošaliau“, – tikino pašnekovė.

Darbuotojams  visos būtinos priemonės?

Pasiteiravus ar per karantiną visi užkandinės darbuotojai yra aprūpinti medicininėmis apsaugos priemonėmis – kaukėmis ir pirštinėmis bei užsiminus, kad kaunietis pastebėjo lauke besisukiojantį kepėją be kaukės ir pirštinių, moteris tvirtino, kad darbuotojams pastarosios priemonės yra suteiktos. 

„Pas mus darbuotojai nedirba be pirštinių. Gal tas darbuotojas nusiėmė. Mes juk nestovime šalia visą laiką. Aš pasidomėsiu, kaip yra. Gal ten buvo visai ne mūsų kepėjas, o šiaip koks žmogus iš gatvės. Mūsų darbuotojai patys bijo užsikrėsti virusu, todėl klientų prašo neduoti pinigų į rankas, o padėti į lėkštutę, kuri dezinfekuojama po kiekvieno kliento“, – teigė J. Linauskė.

Paklausta, jei karantinas šalyje užsitęstų, ar planuojami kokie nors pakeitimai, pavyzdžiui, garsiakalbis ar ekranas, kuriame matytųsi užsakymų numeriai, „Liuks kebabų“ savininkė tvirtino, kad šiuo metu užkandinėje prie „Girstučio“ kaip ir kitose jau įrengtas televizorius, montuojama speciali programa, kuri leis klientams matyti užsakymų numerius panašiai kaip banko skyriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luk

Luk portretas
Visi ir taip supranta kad skanaiusia uzkandine yra cia, o cia rasyt toki straipsni, bele tik kad rasyt, nes apie kitus greito maisto nedidelius restoranus nieko

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
sekmadieni teko matiti ta pati bardaka

uždaryt

uždaryt portretas
uždaryt nafik tą skylę
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių