Quantcast

Pasirašė sutartį dėl taršos į Nemuną stabdymo: žada pritaikyti efektyvias priemones

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pasirašė trišalę sutartį su bendrovėmis „LTG Infra“ ir „VentEko Lietuva“ dėl taršos naftos produktais į Nemuno upę Kaune stabdymo priemonių.

Kaip ketvirtadienį informavo departamentas, dėl praeityje Kaune veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos naftos produktais buvo užterštos aplinkinės teritorijos A. Juozapavičiaus prospekte ir Nemuno krantinėje.

Iki šiol daugelį metų skalūno alyvos patekimą į Nemuną iš istoriškai užterštų teritorijų bandė stabdyti Kauno savivaldybė, pasitelkdama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darbuotojus.

Šiemet pareigūnams nustačius padidėjusią taršą, AAD ėmė inicijuoti veiksmus, kad Kauno savivaldybė imtųsi efektyvesnių priemonių. Departamentas pabrėžia, kad pritarimo iš savivaldybės nebuvo gauta, todėl imtasi šios iniciatyvos taršą stabdyti nedelsiant.

Kaip teigia AAD direktorius Giedrius Kadziauskas, vasarą paaiškėjo, kad tarša į Nemuną stipriai suaktyvėjo ir dabartinių priemonių jai stabdyti A. Juozapavičiaus prospekte nepakanka.

„Nors aplinkosaugininkai nuolat stebi problemines Nemuno krantinės vietas Kaune ir reaguoja į menkiausius pranešimus, to neužtenka, o laukimas tik didina žalą aplinkai. Vien stebėti ir tikėtis, kad problema savaime išsispręs, būtų neatsakinga, todėl AAD šia sutartimi nori įgyvendinti ir pritaikyti efektyvias priemones, kad būtų užkirstas kelias teršalų patekimui į Nemuną“, – sakė G. Kadziauskas.

Pasak AAD vadovo, įgyvendinus sutartyje numatytas priemones Nemuno taršai sustabdyti, „būsime tikri, kad padarėme viską šiai upei apsaugoti“, kol vyksta teisminiai ginčai dėl pačių sklypų tvarkymo.

AAD Kauno valdyba užterštų teritorijų sklypų savininkams yra davusi privalomuosius nurodymus dėl užterštų teritorijų tvarkymo planų parengimo. Tvarkymo planą, pasak departamento, yra parengęs vieno sklypo savininkas.

Dėl privalomųjų nurodymų kitiems dviem sklypų savininkams tebevyksta teisminiai procesai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sioma Gentvylas turėtų

Sioma Gentvylas turėtų portretas
tuo pac užsiimti asmeniškai ir skirti pakankamai lėšų, nes per geležinkelius rusai vis dar pola.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių