Quantcast

Pasinaudojo vaiku. Kodėl nepadėjome? (kviečia į renginį)

  • Teksto dydis:

Išvežė į užsienį vogti. Privertė dirbti prostitute. Liepė dirbti vergiškomis sąlygomis be atlygio. Ne, tai ne apie suaugusiuosius. Taip nutinka ir vaikams.

„Šiandien mes privalome išmokti pamatyti ir padėti prekybos žmonėmis aukoms, nes rytoj jais gali tapti mūsų artimieji arba mes patys. Ypatinga dėmesį turime skirti vaikų prekybos užkardymui, nes vaikai yra labiausiai pažeidžiama visuomenės dalis“, – sako Kauno nepilnamečių pataisos namų-tardymo izoliatoriaus direktorius Vytautas Lamauskas.

„Prekyba žmonėmis. Atpažink. Reaguok. Padėk“, – primena spalio 18-oji, kai visa Europa mini kovos su prekyba žmonėmis dieną. Specialistai perspėja – prekybos žmonėmis aukomis tampa ir vaikai, todėl ragina kalbėti apie priežastis, kodėl taip nutinka. Šventos Mortos iniciatyvinė grupė organizuoja viešą seminarą-paskaitą „Vaikų dingimo sąsajos su prekyba žmonėmis“.

Su prekybos žmonėmis atvejais iš arti susiduria teisėsauga. „Skiriame ypatingą dėmesį dingusių be žinios nepilnamečių tyrimams, tai yra vienas iš būdų užkirsti kelią prekybai žmonėmis“, – įsitikinusi prokurorė Daiva Brudnienė.

Abejingumas, užsidarymas savo pasaulyje ir šių problemų ignoravimas sudaro sąlygas atimti iš mūsų vaikų vaikystę ir pasinaudoti jais.

„Abejingumas, užsidarymas savo pasaulyje ir šių problemų ignoravimas sudaro sąlygas atimti iš mūsų vaikų vaikystę ir pasinaudoti jais. Mūsų pataisos namuose yra vaikų, kuriais pasinaudojo, ir tai yra visų mūsų atsakomybė, kad laiku to nepastebėjome ir nepadėjome jiems“, – patirtimi dalijasi V.Lamauskas.

Į paskaitą-diskusiją organizatoriai kviečia ne tik specialistus, dirbančius su jau nukentėjusiais vaikais ir suaugusiaisiais, – atpažinti problemas, gebėti padėti turi mokėti kiekvienas žmogus. „Kalbėsimės apie probleminius vaikus, taip pat vaikus, kurie gyvena socialiai pažeistose šeimose arba globos namuose. Kur jie bėga? Kodėl bėga? Kokie pavojai jų tyko? Kuo galime kiekvienas prisidėti. Juk jie čia, šalia mūsų, jie – mūsų vaikai“, – sako Šventos Mortos iniciatyvinės grupės nariai.

Renginyje kalbės ir diskutuos prokurorai, policijos pareigūnai, dvasininkai, socialiniai darbuotojai, dirbantys su vaikais. „Nors vaikas yra išnaudojamas jis slepia, bijo prarasti šeimą, kurioje prieš jį ir smurtaujama, kurioje jis patiria nepriežiūrą ir kitaip yra išnaudojamas. Nors socialinis darbuotojas gali įtarti vaikų išnaudojimą, tačiau trūkstant įrodymų ikiteisminiai tyrimai nutraukiami ir atsiduriame situacijoje, kai vaikui negalime padėti“, – apie niūrią tikrovę kalba Kauno arkivyskupijos „Caritas“ atstovė ir Senamiesčio dienos centro direktorė Aušra Žukauskaitė.

Renginys vyks Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, Kaune, spalio 18 d., ketvirtadienį, nuo 16.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Patys teisėjai yra kalti,nes kokias bausmes skyria tiems iškrypėliams,žmonių prekiautojams,vaikų išniekinimą.Jų gyvenimas paverstas košmaru.Atsėdėtų mažiausiai 15 metų,kiti pagalvotų ir nerizikuotų.O dabar švelnios bausmės.

o kaip padet ?? kada jie yra nepakaltinami

o kaip  padet  ?? kada  jie  yra  nepakaltinami   portretas
nusikalteliu niekas nebaudzia ,o jei nubaudzia kita diena su visom teisingumo ministerijos ir prezidenturos malonem ysliaidzia ir toliau daryt nusikaltimus ...veliau zmoniu klausia KODEL NEPADEJOT.....

Taigi

Taigi portretas
Mano nuomone, tai iš vaikų vaikystę atima tokios atseit" motinomis" vadinamos, kur gimdo dėl pašalpų nuo besikeičiančių sugyventinių. Kad tik gauti daugiau pašalpų, vaiko pinigų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių