Quantcast

Pasaulio irklavimo čempionams – savivaldybės apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje pagerbti Kauno rajoną pasaulyje garsinantys irkluotojai.

Pirmo lygio Kauno rajono garbės ženklai įteikti Dovydui Nemeravičiui ir Aurimui Adomavičiui, rugsėjį vykusiame pasaulio irklavimo čempionate iškovojusiems aukso medalius keturviečių porinių valčių klasėje (plaukė kartu su Martynu Džiaugiu ir Rolandu Maščinsku). Dovydas Nemeravičius kartu su tėvais ūkininkais gyvena Mozūriškių kaime Batniavos seniūnijoje. Sportuoja nuo penkiolikos metų, irklavimą pasirinko pats. Mokėsi Kulautuvos vidurinėje mokykloje, studijavo Lietuvos sporto universitete.

Aurimas Adomavičius, daugkartinis Lietuvos ir tarptautinių varžybų nugalėtojas, gyvena Šilelio kaime Raudondvario seniūnijoje. 24 metų vaikinas sportuoti pradėjo beveik prieš dešimt metų Kauno rajono sporto mokykloje. Jis atsiėmė ir metais jaunesnei seseriai, taip pat irkluotojai Ievai Adomavičiūtei, šiemečiame pasaulio irklavimo čempionate iškovojusiai IV vietą dviviečių porinių valčių klasėje, savivaldybės skirtą apdovanojimą – plaketę su rajono simbolika. Mergina – daugkartinė Lietuvos čempionė, pasaulio ir Europos jaunimo čempionė. Irkluoti ji taip pat pradėjo Kauno rajono sporto mokykloje. Dabar studijuoja ir sportuoja JAV.

Aukštu rajono apdovanojimu – plakete už puikius auklėtinių pasiekimus buvo pagerbti ir pirmieji irkluotojų treneriai – Edita ir Antanas Lavickai. "Jūs atrandate talentingus Kauno rajono vaikus, kuriais šiandien didžiuojamės", – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Lietuvai 2017 m. pasaulio irklavimo čempionate iškovotas aukso medalis keturviečių porinių valčių klasėje buvo pirmas tokio rango varžybų medalis, laimėtas šioje rungtyje.

Lietuvos vyrų porinė keturvietė šiais metais laimėjo visas elitines varžybas, kuriose dalyvavo: pasaulio taurės I ir III etapus, Europos ir pasaulio irklavimo čempionatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buvusi irkluotoja

Buvusi irkluotoja portretas
Manau turetu pagerbti ir trenerius. Ju indelis i pegales labai didelis.

dundukas

dundukas portretas
Kokia pavardė to paties stambiausio irkluotojo,stovinčio pačiame viduryje?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių