Quantcast

Parodoje Kanuose - dėmesys Kauno arenai

Kauno miesto savivaldybės delegacija kovo 10-13 dienomis dalyvauja tarptautinėje nekilnojamojo turto ir investicijų parodoje MIPIM 2009, kuri vyksta Kanuose. Į rengiamą parodą susirenka potencialūs investuotojai iš viso pasaulio.

Savivaldybės atstovai parodoje susitiko su amerikiečių kompanijos „SMG Europe“ atstovais. Vicemeras Steponas Vaičikauskas susitikimo metu pristatė Kauno pramogų ir sporto rūmų projektą bei jo vystymo eigą.

„SMG Europe“ atstovai, atidžiai išnagrinėję savivaldybės paskelbto konkursinio siūlymo sąlygas, įvertinę pasikeitusią ekonominę situaciją, pastebėjo, kad tikslinga koreguoti siūlymo sąlygas, siekiant sumažinti būsimo verslo abipusę riziką. SMG atstovai teigiamai vertindami susitikimo metu išgirstą informaciją, pažymėjo, kad ketina teikti siūlymą arenos operatoriaus konkursui įvertindami išgirstus aktualius pokyčius.

Susitikimo su „Trigranit Development Corporation“ (Vengrija) vadovu Lorant Varga metu savivaldybės atstovai taip pat aptarė Kauno arenos projektą, kadangi ši kompanija yra potencialus kandidatas į arenos operatoriaus poziciją.

Ši kompanija vysto kelis stambius projektus Vidurio Europoje, tačiau įmonės plėtros politika nėra tokia agresyvi, kokia buvo prieš dvejus metus. Supažindintas su Kauno arenos projektu, areną supančia infrastruktūra bei miesto plėtros planais, Lorant Varga pažymėjo, kad pateiks visą gautą informaciją kompanijos ekspertams bei mielai sutiko apsilankyti Kaune.

Taip pat Kauno miesto savivaldybės delegacija aplankė miestų partnerių stendus: Brno, Sankt Peterburgo, Charkovo, Vroclavo, kur susitiko su šių miestų vadovais.

Kovo 11 dieną kauniečiai drauge su vilniečiais Vilniaus miesto stende dalyvavo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjime, į kurį buvo sukviesti parodos dalyviai iš įvairių šalių. 


Šiame straipsnyje: paroda kanuoseMIPIM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių