Quantcast

Pareigūnai po surengtų reidų: atostogaukite nuo darbų, o ne nuo pavyzdingo vairavimo

  • Teksto dydis:

Šiandien Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyko pozityvūs reidai „Švarus vairuotojas“ – Lietuvos policija paskatino net 150 pavyzdingų vairuotojų, kurie per pastaruosius metus nepadarė Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų. Į reidus atvyko tiek vairuotojų, kad jie vos tilpo į stovėjimo aikšteles, o pareigūnai siekė atkreipti jų dėmesį, kad atėjus vasarai reikia pailsėti nuo darbų, bet ne nuo atsakingo vairavimo.

Vasarą – daugiau eismo įvykių

Vasarą eismo dalyviams svarbu išlikti atidiems, policijos duomenimis, vien šių metų birželio mėnesį šalies keliuose buvo sužeista 400 žmonių, 17 žmonių žuvo. Daugiausia eismo įvykiai buvo sukelti dėl vairuotojų ir kitų eismo dalyvių nedrausmingumo, KET reikalavimų nesilaikymo, nerūpestingumo ir neatsakingo dalyvavimo eisme.

Iš viso šiais metais mūsų keliuose gyvybės neteko 73 žmonės, ir  nors šis skaičius yra 14 proc. mažesnis nei per tą patį laikotarpį pernai, už kiekvienos prarastos gyvybės eisme yra didelė šeimos, o kartu ir mūsų bendruomenės tragedija.

„Vasarą keliuose yra savų iššūkių, tačiau netrūksta vairuotojų, kurie elgiasi pavyzdingai. Šie vairuotojai įkvepia ne tik pareigūnus – jie buriasi į bendruomenę ir tampa paskata kitiems eismo dalyviams, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys. – Pozityvių reidų metu siekiame skirti papildomo dėmesio ir padėkoti būtent atsakingiems eismo dalyviams. Esant geriems orams, pailsėkime nuo darbų, tačiau į gatves važiuokime tik būdami atidūs.“

Iniciatyvos organizatorius Lietuvos kelių policijos tarnyba reido metu apdovanojo pavyzdingus vairuotojus, be to, jie savo automobilius papuošė iniciatyvos lipduku-ženkliuku.

Į reidus, kurie vienu metu vyko Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, vairuotojai atvyko ne tik automobiliais, akį džiugino ir keli dviratininkai bei paspirtukininkai – šią vasarą sustiprintas dėmesys įvairių netradicinių transporto priemonių vairuotojams. Reido metu susirinkusieji bendravo su pareigūnais, galėjo pasitikrinti vairavimo istoriją, užduoti visus rūpimus klausimus, vaišinosi ledais.

Prie iniciatyvos prisijungė ir Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai, kurie dar kartą priminė, kad kyšis ar kitoks bandymas papirkti pareigūnus ar išvengti atsakomybės išpurvina, o švarus vairuotojas yra ne tik drausmingas, bet ir prisiimantis atsakomybę.

Skatinami toliau būti pavyzdingi

Šie vairuotojai įkvepia ne tik pareigūnus – jie buriasi į bendruomenę ir tampa paskata kitiems eismo dalyviams.

Nuo iniciatyvos pradžios praėjusių metų rugsėjį iš viso jau įvyko 10 „Švaraus vairuotojo“ reidų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, juose sudalyvavo daugiau nei 1300 žmonių. „Švaraus vairuotojo“ vardą pelnė ir buvo apdovanoti 750 vairuotojų – šie vairuotojai per pastaruosius metus nebuvo bausti už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, ant automobilio užklijuodami iniciatyvos lipduką įsipareigojo ne tik toliau būti pavyzdingi, bet ir skatinti kitus eismo dalyvius tokiais būti.

„Švarus Vairuotojas“ – tai pavyzdingas vairuotojas, kuris per pastaruosius metus nepažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimų, savo pavyzdingu elgesiu kelyje puoselėja eismo saugumą ir skatina kitus eismo dalyvius drausmingai dalyvauti eisme. Tokie vairuotojai kviečiami jungtis į švarių vairuotojų bendruomenę socialiniame tinkle.



NAUJAUSI KOMENTARAI

retai bunu lietuvoje

retai bunu lietuvoje portretas
ir ar as kazko nesuprantu ar visai jau kvailys tapau.Ziurau kaune kitus aukledami policijos pareigunai patys nusizengineja pastoviai istatymams ir visadalieka nenubausti.Pvz.vaziuoja policijos masiniuke virsydama kauno mieste leistina greiti neijungus nei specialiu garso ar sviesu signalu o tai jau yra grubus taisykliu pazeidimas.IS TU POLICININKU PASIRODO NERA KO GERO MOKYTIS NES JIE VIENA SNEKA O KITA DARO.

kauniečiai

kauniečiai portretas
Visuomenės požiūris į policiją keičiasi į vis labiau teigimą pusę kada tokių dailių policininkių mato.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių