Quantcast

Parduotuvės lentynose – įtartini „Snickers“

Įtarimų sukėlę „Snickers“ šokoladiniai batonėliai iki ketvirtadienio ryto turėjo būti išimti iš prekybos, tačiau Kaune jų dar buvo galima rasti. Tuo savo akimis įsitikino portalo kauno.diena.lt žurnalistė.

Dar buvo lentynose

Šiandien priešpiet žurnalistė atliko eksperimentą. Užėjusi į prekybos tinklo „IKI“ parduotuvę, esančią Vilniaus gatvėje, ji užtiko galimai nesaugios bendrovės „Mars“ produkcijos, kurią buvo privalu išimti iš prekybos dar vakar. Lentynoje gulėjo kelios „Snickers“ šokoladinių batonėlių, supakuotų po keturis, pakuotės.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, iš rinkos turėjo būti atšauktos tos „Snickers“ batonėlių pakuotės, kurių vartojimo terminas – iki 2016-07-10, bei „Snickers miniatures“ saldainiai, kurių vartojimo terminai – iki 2016-07-17, 2016-08-07. 

Vis dėlto, nors saldainiai buvo Kauno parduotuvės lentynose, žurnalistei jų nusipirkti nepavyko. Pardavėja prekę bandė nuskenuoti, tačiau nepavykus to padaryti nuėjo į prekybos salę – grįžusi paaiškino, kad prekė išimta iš prekybos.

Prekybą sustabdė ne visi

Bendrovė „Mars Lietuva“ buvo prašiusi visų Lietuvos prekybininkų iki ketvirtadienio ryto iš prekybos vietų išimti atšauktą „Snickers“ batonėlių partiją. „IKI“ atstovė spaudai Berta Čaikauskaitė šiandien tvirtino, kad tai buvo padaryta.

„Jeigu parduotuvė nespėjo ir neišėmė, tai kasoje nusipirkti neįmanoma“, – portalui kauno.diena.lt situaciją aiškino „IKI“ atstovė.

Vis dėlto šio tinklo parduotuvėse toliau prekiaujama „Snickers“ šokoladiniais batonėliais iš tų partijų, kurios nebuvo atšauktos. Tuo metu prekybos tinklai „Maxima“ ir „Rimi Lietuva“ skelbia sustabdę prekybą visais JAV gamintojos „Mars“ konditerijos produktais.

Prekybos tinklo „Norfa" atstovas Darius Ryliškis teigė, kad nesaugi produkcija šiam tinklui nebuvo tiekta.

Bando nuraminti

„Dar kartą norėčiau priminti, kad šokolado batonėlyje rasti plastiko likučiai nekelia pavojaus vartotojo sveikatai ir gyvybei, net jei toks produktas būtų suvalgytas, todėl nėra jokio pagrindo panikai, – tikino Mindaugas Rupšys, bendrovės „Mars Lietuva“ korporacinių reikalų vadovas Baltijos šalims. – Be to, iki šiol tėra vienas vienintelis patvirtintas atvejis Vokietijoje, Lietuvoje mes kol kas neturime nė vieno".

Ar žinia apie galimai nesaugų šokoladą pasiekė vartotojus? Atrodo, jie į tai numoja ranka.

„Žmonės perka „Snickers“ šokoladus kaip paprastai“, – šiandien sakė vieno Kauno spaudos kiosko pardavėja. 

Galima grąžinti

Žinia, kad JAV bendrovė „Mars“ atšaukia visą Nyderlandų gamykloje pagamintą batonėlių „Mars“, „Snickers“ ir „Milky Way“ partiją, nes Vokietijoje viename produkte rasta plastiko gabalėlis, pasklido antradienį. Iš pradžių gamintojas teigė, kad ši produkcija nepasiekė Lietuvos. Tačiau netrukus VMVT patikslino, kad visoje Lietuvoje išplatinta 17 t galimai nesaugių saldumynų.

VMVT teigia, kad „Mars“ atstovai, paskelbę, jog nesaugūs saldainių rinkiniai nepasiekė Lietuvos prekybos vietų, suklaidino vartotojus. Pirkėjai, įsigiję galimai nesaugių saldumynų ir išsaugoję pirkimo čekį, gali juos grąžinti į prekybos vietas.

„Tyrimas toliau tęsiamas, tačiau už galimai nesaugių saldainių platinimą bus taikomos griežčiausios administracinio poveikio priemonės ir produkcijos į rinką tiekimo ribojimai“, – sakė VMVT direktoriaus pavaduotoja Daiva Švelnienė.

Nuo šiol bendrovės „Mars Lietuva“ importuojamą produkciją žadama stebėti atidžiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozas

Juozas portretas
Šilainių ( Jotvingių gatvė ) šio skanėsto vakar buvo į valias. Prašom pirkti.

M.

M. portretas
Maximoje Kaune akcija snickers twix ir mars batonėliai tik po 0.33euro :)

pirkėja

pirkėja portretas
Klaipėdoje parduotuvėje "Iki" Mažvydo alėjoje šiandien pilnos lentynos tų Snikers`ų. Kasininkė nieko nežino.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių