Quantcast

Paradas: akį traukė sijonuotos moterys ant dviračių

Sijonuota moteris ant dviračio – nedažnas vaizdelis. Tačiau šią padėtį pabandė ištaisyti pirmasis Kaune ir Lietuvoje festivalis "SkirtBike Kaunas", vykęs Dainavoje. Renginio tikslas – skleisti laisvės, pozityvumo, saviraiškos ir judėjimo virusą.

Moteriškumas ant dviračio

Šventės metu buvo galima praktiškai įsitikinti, kad dviračiu važinėti galima ir pasipuošus, netgi dėvint suknelę. „Tokį renginį nusižiūrėjau nuo savo draugės rumunės. Daug kartų esu buvusi Rumunijoje, gyvenusi ten. Pačiai tenykščiame renginyje dalyvauti neteko, bet iš nuotraukų, atsiliepimų jis man paliko didelį įspūdį“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo festivalio iniciatorė ir "Kaunas 2022" bendruomenių platformos "Fluxus Labas!" narė Edita Noreikaitė-Štreimikienė, pridūrusi, kad norisi skatinti naudotis dviračiu ne vien tik kaip sporto, bet ir kaip susisiekimo, elegantiško laisvalaikio priemone.

Rumunijoje taip pavadintą paradą prieš aštuonerius metus pradėjo organizuoti keturių merginų komanda, kai visuomenėje dviratis buvo priimamas kaip sporto priemonė. Lietuvoje taip pat dar gaji nuomonė, kad minti pedalus į darbą yra tarsi žygdarbis, o ne patogus pasirinkimas. „Ypač – elegantiškai apsirengusioms moterims“, – pastebėjo E.Noreikaitė-Štreimikienė.

Moteris pasakojo turinti asmeninį dviratį, jai patinka ir miesto dviračiai, bet savęs nepriskirtų prie dviratininkų. „Festivalio idėja man patinka dėl paties moteriškumo, pasipuošimo idėjos“, – kalbėjo kaunietė. Ją žavi tai, kad moteriška galima būti ir ant dviračio, kuris suteikia progą pajudėti, tačiau kartu ir daugiau laisvės nei automobilis.

„Norisi parodyti, kad dviratis ir moteriškumas tarpusavyje vis tik labai dera. Miesto gatvės gražėja, daugiau dviračių takų, nebereikia neštis dviračio, stumti jo. Galima gražiai važinėtis. Tą palengvina ir miesto dviračių nuomos paslauga, kuria lengva ir patogu pasinaudoti‘,– atkreipė dėmesį E.Noreikaitė-Štreimikienė.

Tapo lankomu

Į šventę susirinkę gyventojai džiaugėsi, kad Dainavoje atsiranda vis daugiau iniciatyvų ir elegancijos. „Kai sutvarkyta aplinka, savaime norisi daugiau laiko leisti lauke, o daugiau judant gerėja nuotaika ir savijauta“, – dėstė užkalbintas vyras, į renginį atvykęs su anūkais.

Vaikai tikrai neatrodė nuobodžiaujantys. Nuolat zujo aplink, o suaugusieji greitai rado bendrų pokalbio temų ir įdomių šventės organizatorių pasiūlytų veiklų.

Be dviračių parado Dainavos parke vyko salsos, makiažo pamokėlės, kitokios gražinimosi procedūros, polėkį sustiprino pasirodę šokėjai, kartu su susirinkusiųjų kuriamais planais ir svaįonėmis į dangų kilo muilo burbulai.

Kalbėta apie smurto prevencijos priemones, kaip susijusi apranga ir laimė, aptartas spalvų poveikis ir iš kur gauti daugiau pozityvumo.

„Ar dėl savo mažumo, ar dėl to, kad yra atokiau, Dainavos parkas buvo nelabai žinomas. Bet dabar, kai jį sutvarkė, kai jame taip gera, jauku, jame ištisai daug žmonių. Jame duodasi vaikai su dviratukais, ant suoliukų šnekučiuojasi vyresnio amžiaus žmonės. Gyventojams tereikėjo aplinkos, kur jie galėtų rinktis“, – įsitikinusi E.Noreikaitė-Štreimikienė.

Gal tereikia susipažinti?

Ko dar truktų Dainavoje? „Raginame, kad gyventojai teiktų siūlymus, ko dar jie pasigenda. Pamatysim, kokių pageidavimų sulauksim, ko jiems reikia.  Skirtingo amžiaus skirtingi poreikiai ir požiūris“, - kalbėjo E.Noreikaitė-Štreimikienė.

Per Kaimynų dienos renginį ji su bendraminčiais prie vieno ilgo stalo buvo sukvietusi susėsti aplinkinių namų gyventojus. „Įsitikinau, kad yra labai daug pensinio amžiaus žmonių, kuriems trūksta bendravimo, veiklos. Daug kas jų gyvena po vieną ir jaučiasi vieniši“, - pasakojo E.Noreikaitė-Štreimikienė. Bendrystę didina atsiradę daugiau progų išeiti iš namų, veiklos, į kurias jie galėtų įsitraukti, pavyzdžiui, kaimynų „Bingo“ turnyras.

E.Noreikaitė-Štreimikienė tiki, kad suvienijusios jėgas moterys gali įgyvendinti ne vieną iniciatyvą, kuri pagerintų Dainavos bendruomenės gyvenimą. Gal tereikia susipažinti?



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada įvyks nudistų ant dviračių išvyka, ar ir apie ją tik po laiko pranešit? ;D

Rita

Rita portretas
Dažniausiai apie renginius sužinome jau po visko. Per mažai informacijos. Norėtųsi, kad renginių būtų kuo daugiau. Juk dabar vasara. O niurgzliams pasakysiu:-nepatinka-neikit. Tegul eina kam patinka. Juk yra visokių žmonių. Kiti ir koncertuose, kai dauguma dainuoja ar linguoja, sėdi lyg suakmenėję

Aš portretas
Reportažai apie rengini nupirkti ir paleisti per visus portalus
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių