Quantcast

Verslininkai nejaučia ribų? „Talutti“ inventorius – ir ant dviračių tako

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Laisvės alėjoje esančiu dviračių taku važiavęs kaunietis Rolandas susidūrė su keblumu. Promenadoje įsikūrusio restorano „Talutti“ personalas praplėtė lauke išrikiuotas vietas klientams taip, kad inventorius išsikerojo į dviračių tako ribas tokiu būdu sukeldamas diskomfortą ne tik dviratininkams, bet ir paspirtukais bei triratukais važinėjantiems mažiesiems kauniečiams.

Labiausiai nerimauja dėl vaikų

„Aišku, galima suprasti ir kavinių savininkus, na, bet braunantis į dviračių tako teritoriją didinti sau plotą... Juk galima plėstis ir į šonus, nebūtina „lipti“ ant dviračių tako. Nemanau, jog nubaustų. Ar tai – konkurencija tarp kavinių, varžantis, pas kuriuos ateis daugiau klientų?“ – svarstė pirmadienį Laisvės alėjos dviračių taku važiavęs vyras.

Pasak jo, pikta nebūtų, jei dviračių takas būtų nepaženklintas, tačiau toje vietoje, kur Laisvės alėja susikerta su Maironio gatve, stūkso ženklas, žymintis dviračių taką. „Kiek teko matyti, nė viena kavinė ant dviračių tako „neužlipo“ – tik „Talutti“ vietos kažkodėl maža“, – plūdo Rolandas.

Kaunietis užsiminė, kad panašų vaizdą prie šio restorano jam teko matyti ne tik pirmadienį, bet ir sekmadienį, tačiau savaitgalį į Laisvės alėjoje plytinčio dviračių tako ribas verslininkai esą buvo išsiplėtę mažiau.

„Juk vietos jiems tikrai užtenka į visas puses, galėtų bent šiek tiek pasitraukti nuo dviračių tako. Taigi, visa Laisvės alėja yra pilna ir vaikų, kurie važinėja paspirtukais ar triratukais. Tėvai stengiasi savo atžalas mokyti, kad važiuotų dviračių taku... Mes, suaugusieji, galime apvažiuoti atsiradusias kliūtis, o maži vaikai gali ir atsitrenkti, – gali nutikti visokių incidentų“, – nerimavo pilietiškas vyras.

„Talutti“ vadovė: gali būti, kad taip nutiko netyčia

Susisiekus su restorano „Talutti“ Laisvės alėjoje vadove, ši nustebo, jog kažkam galėjo kliudyti vietų klientams lauke išsidėstymo lokacijos ribos.

„Prie dviračių tako yra ne staliukai, o vazonai ant ratukų. Mes tik šiandien taip pasidarėme. Be to, Kauno miesto savivaldybė leidžia plėstis į Laisvės alėjos pusę tris metrus nuo objekto ribų. Būna, kad atėję klientai į vazonus atremia, pavyzdžiui, dviračius. Gali būti, kad vazonai į dviračių tako ribas pavažiavo netyčia“, – teigė „Talluti“ atstovė.

Pašnekovė pridūrė, jog šiuo karantino laikotarpiu su kai kuriais klientais vyksta tikra kova – jie esą dažnai teiraujasi, kodėl negalima prie staliuko sėdėti trise ir bando apeiti draudimus pristatydami kėdes ar sujungdami staliukus. Todėl elgesys yra nuolat stebimas.

Mes, suaugusieji, galime apvažiuoti atsiradusias kliūtis, o maži vaikai gali ir atsitrenkti.

„Paskambinsiu personalui ir pasakysiu, kad vazonus būtinai patrauktų nuo dviračių tako“, – pažadėjo restorano vadovė.

Reikalavimų laikytis būtina

Aiškindamiesi pastarąjį niuansą, susijusį su Laisvės alėjoje esančio dviračių tako ribomis portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Kaip paaiškėjo, per karantiną miesto valdžia yra suteikusi palengvinimų verslininkams, tačiau kurdamiesi lauke užimti dviračių tako teritorijos jie negali.

„Šiuo nelengvu laikotarpiu verslui, savivaldybė leido šiek tiek išsiplėsti, tačiau reikalavimas išlaikyti metro atstumą, šiuo atveju, nuo dviračių tako, galioja. Kai buvo pamatuoti trys metrai į Laisvės alėjos pusę, metro atstumas iki dviračių tako liko. Viską suderinome su „Talutti“ atstovais. Čia galėjo būti taip, kad klientas kėdę pasidėjo toliau ar paslinko staliuką. Tačiau dabar pat paskambinsime į kavinę ir priminsime, kad laikytųsi reikalavimo – palikti vieno metro atstumą nuo dviračių tako ir leistų kauniečiams lengvai judėti dviračių taku“, – sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.


Šiame straipsnyje: dviračių takasLaisvės alėjaTaluttikarantinas Lietuvojelauko kavinės reikalavimaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

XD

XD portretas
Tuos ratukus su zalumynais pristumt arciau stalu ir problema isspresta.

MINDAUGAS

MINDAUGAS portretas
manau tiek pestiejis tiek ratuoti draisiai telpa laisves alejoi.esu ne karta vaiksciojes ir vazinejes.manau reiktu paprasciau ziuret i viska ir maziau urgzti.vaziuoja blogai eina blogai lyja blogai saule vel blogai.visi telap po saule,sypsokites ir dziaukites gyvenimu.Geros dienos visiems

Nu bet

Nu bet portretas
ir godūs pėstieji! Nereik varinėt zigzagais skersai Laisvės, ir dviračiai netrukdys. Bet ne, vaikeliai laksto dviračių taku, mamelės nosis į debilnikus sukišę nemato, ko norėt? Aš po Laisvę dviračiu nevažinėju, užmiestyje dviračiu smagiau, bet man dar joks dviratininkas po kojom nepasimaišė, nes einu pėstiesiems skirtomis juostomis, kurios tikrai pakankamai plačios. O štai grindinys, palyginus su senuoju, tikrai baisus. Ir dar priminsiu: kadaise abipus promenados buvo juostos, skirtos automobilių eismui, ir ne itin platūs šaligatviai iš kraštų, ir nieko, visi sutilpdavo, nieks isterikų nekėlė. Užtat pati alėja tada buvo daug gyvesnė ir įdomesnė.
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių