Quantcast

Įsiutino neatsakingas šiukšliavežio vairuotojo poelgis: gyventojas turi vienintelį prašymą

  • Teksto dydis:

Romainių gyventojas pasipiktino šiukšliavežio vairuotojo poelgiu – sutraukęs cigaretę švara besirūpinančios bendrovės darbuotojas nuorūkos atsikratė išmesdamas ją tiesiog pro transporto priemonės langą. Įmonės atstovai sako ėmęsi priemonių.

Kaip teigia su portalo kauno.diena.lt redakcija susisiekęs vyras, bendrovės „Kauno švara“ šiukšliavežis Romainiuose esančioje Pakaunės gatvėje stabtelėjo sausio 4 dieną prieš vidurdienį, apie 11.57 val.

„Užkaičiau virdulį ir žvilgtelėjęs pro langą pastebėjau, kad išveža šiukšles. Kaip tik tuo metu vairuotojas išmetė nuorūką“, – pasakojo Romainių gyventojas ir apgailestavo, kad nespėjo nufilmuoti pamatyto veiksmo – tik nufotografavo šiukšliavežyje sėdintį vairuotoją.

Tačiau kiek vėliau išėjęs į lauką vietoje, kurioje buvo sustojusi šį gyventojų išmestas atliekas išvežanti transporto priemonė, vyras tikino radęs ir numestą nuorūką. Ant jos matyti užrašas „Minsk“.

Skaitytojo nuotr.

„Ko gero, kontrabandinės“, – tarstelėjo jis pridurdamas, kad norėtų paprašyti šiukšliavežio vairuotojo nemėtyti nuorūkų atvėrus darbinio automobilio langą – verčiau derėtų išmesti jas į konteinerį.

Apie vairuotojo akibrokštą Romainiuose žurnalistams informavus bendrovės „Kauno švara“ atstovus, šie už pastarąjį darbuotojo poelgį atsiprašė ir sakė ėmęsi priemonių.

„Mes siekiame, kad mūsų bendrovės viduje būtų užtikrinta aukšta darbo kultūra, todėl nuorūkos numetimas ir bendrai – šiukšlinimas prieštarauja visoms mūsų bendrovės vertybėms. Nepaisant to, kad tai yra pirmas tokio pobūdžio nusiskundimas mūsų darbuotojų atžvilgiu, mes darbuotojui iškart skyrėme drausminę nuobaudą. Kitiems bendrovės darbuotojams pravedėme papildomą instruktažą dėl šiukšlinimo“, – sakė bendrovės Viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Jis pridūrė, kad nors nuorūka ir nedidelė atlieka, tačiau numesta ant žemės ar į vandens telkinį padaro milžinišką žalą gamtai – neužgesinta nuorūka dažnai sukelia gaisrus miškuose ar buityje, o dažnu atveju pasiglemžia ir žmogaus gyvybę.

„Nepaisant to, ši nuorūkų problema svarbi ne tik visuomeniniu mastu, tačiau ir mums, komunalininkams. Vien per 2020 metus Kauno mieste sudegė virš penkiolikos bendrojo naudojimo konteinerių maišų. Taip pat, gyventojai kraudami atliekas sudegino virš 20 vienetų privačių valdų konteinerių. Tam tikrais atvejais tai būna tyčinis padegimas, tačiau dažniausiai – tiesiog žmonių neapdairumas. Prašome būti atsargiems – nuorūkas pilnai užgesinti ir mesti tik į šiukšlių dėžę ar tam skirtą specialią vietą“, – detalizavo J. Tumpa.

Vien per 2020 metus Kauno mieste sudegė virš penkiolikos bendrojo naudojimo konteinerių maišų.

Tuo tarpu, Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė pasisakydama apie Romainių gyventojo pastebėjimą, kad galimai „Kauno švaros“ šiukšliavežio vairuotojas rūkė kontrabandines cigaretes, priminė – atsakomybė už kontrabandinių cigarečių platinimą gali grėsti ne tik rūkalus gabenantiems bei parduodantiems asmenims, bet ir juos įsigyjantiems, jei toks faktas yra užfiksuojamas.

Tačiau paklausta, ar buvo atvejų, kad asmuo būtų nubaustas už kontrabandos rūkymą, teigė, kad tokių reidų pareigūnai neatlieka. Bet jei, pavyzdžiui, paaiškėtų, kad rūkantis asmuo turi ne pakelį, o, tarkime, 30 blokų tokių rūkalų, jam galėtų grėsti administracinė atsakomybė už jų laikymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Obelis

Obelis portretas
Jus kalbate apie Kauna... na zinokit ir kitur tokiu problemu pilna.. Pakruojo rajone, nuo gruodzio iki kovo menesio siuksles surenka vos 1karta per menesi... Tikrina ar gerai yra rusiuojamos siuksles.. O jei ne, paprasciausiai ispila konteineri ant tako... Zinoma nuorukas ir meto kur papuola... Nezinau kaip jums , bet tai tikrai nera gerai.. Nevisada pavyksta taisiklingai rusioti, stengemes .. Zmones moka pinigus uz siuksles ... Taciau tas kas turetu but atsakingas uz jas PATYS SIUKSLINA ir tai vadina - kita kart zinosit kaip reike rusioti...

kiesa

kiesa portretas
Pipec koks nusikaltimas eik tu sau

Filtras

Filtras portretas
Bet tai p_i_i_i_z_ė koks kriminalas
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių