Quantcast

Papiktino neatsakingas elgesys: per karščius automobilyje paliko du šunis

  • Teksto dydis:

Vienoje feisbuko grupėje internautas pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti Kaune karštą vasaros dieną automobilyje paliktas šuo. Portalo žurnalistams nuotrauka pasidalijęs vyras pasakojo, kad automobilyje visgi buvo du šunys – vieno tiesiog nesimato.

„Nepalikite „tik minutėlei“ savo mylimų šeimininkų aklinai uždarytuose automobiliuose saulėkaitoje, šutinant +30 laipsnių. Po 7-8 „minutėlių“ jų širdys gali sustoti nuo šoko. Pranešiau apsaugai, kažkaip greitai išsprendė“, – apie atsakingą elgesį gyvūnų atžvilgiu priminė internautas Andrius.

Portalo žurnalistams vyras pasakojo, kad automobilyje jis pastebėjo du šunis, kuriems automobilyje, vyro teigimu, buvo per karšta. „Viskas buvo ne šiandien, o penktadienį, ir tikrai buvo labai tvanku ir karšta. Sustojom parduotuvės aikšteleje. Greta stovėjo tas BMW. Jame – du jorkšyrai, ne vienas. Lekuoja, muistosi, akivaizdžiai matyti, kad karšta šunims. Tai nufotografavau juos, tiksliau jas, tik per stiklą atspindžiai nuo saulės gavosi“, – istoriją pasakojo vyras.

Lekuoja, muistosi, akivaizdžiai matyti, kad karšta šunims.

„Parduotuvėje paprašiau pakviesti apsaugą. Atėjo darbuotojas, parodžiau jam nuotraukas, paaiškinau situaciją. Jis buvo labai konkretus ir dalykiškas. Pasitikslino BMW numerius, sako – tuoj tą žmogų surasim ir išspręsim. Kai baugiau apsipirkinėti, BMW jau nebuvo. Apsauga viską išsprendė greitai ir dalykiškai. Be jokių policijų, langų daužymų ir nervų“, – sakė Andrius.

Po vyro įrašu pasipylė internautų komentarai. Vieni gynė automobilyje keturkojus palikusį asmenį, kiti negailėjo kritikos strėlių.

„Bet gal 1 minutei nubėgo tik kur žmogus. Nemanau,kad žmogus ilgam paliktų, juk visi mylim savo augintinius“, – samprotavo Edita.

Kiti žmonės samprotavo, kad galbūt automobilyje tuo metu buvo įjungtas kondicionierius ir šunys negalėjo perkaisti.

Bet kuris gyvūnus mylintis žmogus neliks abejingas ir nepraeis, jei pamatys šunį automobilyje, kol neįsitikins, kad jis saugus.

„Kam įdomu, tai šunys ne prakaituoja, jie lakioja kol pradeda dusti. O jei įjungtas kondicionierius, tai manau nesunku parašyti ant lapo, kad žmonės matytų ir nepergyventų dėl gyvūno. Nes bet kuris gyvūnus mylintis žmogus neliks abejingas ir nepraeis, jei pamatys šunį automobilyje, kol neįsitikins, kad jis saugus. O tokių žmonių nemažai. Labai gerai, kad postinate ir primenate visiems gyvūnų savininkams nepalikti jų automobilyje“, – už vyro atsakingumą buvo dėkinga internautė Sandra.

Veterinarijos specialistai įspėja, jog karštą dieną palikti automobilyje gyvūnus yra labai rizikinga – net ir 15 minučių įkaitusiame automobilyje keturkojui gali būti pražūtingos 

Specialistai aiškina, jog jei oro temperatūra siekia 24 laipsnius šilumos, nepraėjus nei 10 minučių automobilyje temperatūra įkais iki 34 laipsnių karščio, palikus ilgiau, viduje temperatūra taps dar labiau nepakenčiama, todėl augintinis perkais.

Policija taip pat įspėja, jog jei taip paliktas šuo nugaiš, šeimininkui gali grėsti atsakomybė už gyvūno nepriežiūrą ar net žiaurų elgesį su gyvūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nei vaikų , nei augintinių karštą dieną palikt auto -- negalima , visi seniai žinome , bet darome ! Kai kam gal ir nepatinka , kad augintiniais rūpinamasi per daug , nei dėl vaikų ..... ATlEISKIT JIE MUMS ŠEIMOS NARIAI VAIKAI AR TĖVAI !!! IR REPLIKOS JŪSŲ NIEKINĖS , NES NEŽINOTE TURBŪT KĄ REIŠKIA ŠEIMOS NARYS .....

...

... portretas
Taip, visokioms audroms striuka su proteliu, joms TIK su žiurkėnais bendraut.

Audra

Audra  portretas
Pirmiause, kuriems nusispjauti į gyvūnus, abejingi visiems... Tiek į žmones, artimuosius ir t.t... Be širdžiai savanaudžiai ir tiek... Arba iš vis smegenų neturi...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių