Quantcast

Ant tirpstančio ledo vaikštinėjantys vaikai į kauniečio perspėjimus numojo ranka

  • Teksto dydis:

Termometrų stulpeliams šoktelėjus gerokai aukščiau nulio nerimą kelia vis dar užšalę, tačiau jau pradėję tirpti vandens telkiniai. Specialistai įspėja, kad tokie pasivaikščiojimai ant tirpstančio ledo gali baigtis skaudžia nelaime.

Į redakciją kreipėsi skaitytojas Gediminas, kuris piktinosi neatsakingu vaikų elgesiu. „Pasižiūrėkite, vaikai ant ledo tokiu šiltu metu. Prisižiūrėkite savo vaikus. Laimingi laksto“, – rašė vyras.

Paklaustas, kurioje vietoje užfiksavo ant tirpstančio ledo vaikštinėjančius vaikus, Gediminas patikslino, kad veiksmas vyko Neries krantinėje.

„Aš jiems sakiau nelipti ant ledo, bet jie manęs neklausė, net viena mergaitė įlūžo bet jie, net nebijodami drąsiai ėjo toliau. Aš manau, kad reikia reaguoti į šį įrašą, nes tikrai, kad paskui nesulauktume nelaimės“, – portalo žurnalistams teigė Gediminas.

Net ir storu ledo sluoksniu padengtas ežero ar upės paviršius gali slėpti properšas ir žiemiškos pramogos gali virsti skaudžia nelaime.

Apie ant vandens telkinių tykančius pavojus socialiniame tinkle perspėjo ir Kauno miesto savivaldybė. „Kauniečiai, būkite atsargūs! Artimiausiomis dienomis seniai matytus šalčius pakeis pliusinė temperatūra ir prasidės atlydys, todėl labai prašome susilaikyti nuo lipimo ant vandens telkinių ledo. Net ir storu ledo sluoksniu padengtas ežero ar upės paviršius gali slėpti properšas ir žiemiškos pramogos gali virsti skaudžia nelaime. Žiemų ir šalčių dar tikrai bus, todėl prašome vietoje poledinės žūklės ar improvizuotų čiuožyklų geriau rinktis pramogas saugesnėse vietose – parkuose bei miškuose“, – prašė savivaldybės atstovai.

Sinoptikai artimiausiomis dienomis šalčių neprognozuoja, todėl būkite atidūs ir pasirūpinkite, kad žiemos pramogos nevirstų skaudžių nelaimių priežastimi.

Penktadienį tęsis sausi orai. Sustiprės vakarų krypties vėjas, gūsiai stiprės iki 12–15, vietomis iki 15–18 metrų per sekundę. Nakties valandomis daug kur nusidrieks rūkas, tačiau artėjant rytui išsisklaidys. Temperatūra svyruos tarp 2–6 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje oras sušils iki 6, Kaune iki 7 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Žiemų ir šalčių dar tikrai bus, todėl prašome vietoje poledinės žūklės ar improvizuotų čiuožyklų geriau rinktis pramogas saugesnėse vietose – parkuose bei miškuose.

Šeštadienį pasisuks žvarbesnis šiaurės vakarų krypties vėjas. Vyraus nepastovus debesuotumas, tad netrūks pragiedrulių. Gausesnių kritulių nenumatoma, negausiai palynoti gali vos kai kur. Nakties metu temperatūra pažemės iki 0–3 laipsnių šilumos, kai kur gali formuotis plikledis. Dienos metu šiluma bus panaši kaip ir penktadienio dieną, tačiau ja mėgautis kliudys gūsingas vėjas. Vilniuje, Panevėžyje ir Šiauliuose bus apie 6, Kaune apie 7 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 4 laipsnių.

Sekmadienį atvės labiau. Naktį paspaus nesmarkus šaltukas, daug kur pasirodys mišrūs krituliai, keliuose bus slidu. Temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus prie jūros. Pirmoje dienos pusėje vietomis dar tęsis krituliai, tačiau įdienojus pro debesis žvilgčios saulė, išsilaikys apysmarkis šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje bus apie 5, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos. Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje vyraus 7 laipsnių šiluma.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienatirpstantis ledasatlydysneatsakingas elgesys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilijampolėj

Vilijampolėj portretas
sovietmečiu taip draugų dukra paskendo. Ežere įlužus gali tikėtis kad kažkas ištrauks, bet upėje srovė patraukia po ledu ir amen.

Kokie tėvai,tokie vaikai!

Kokie tėvai,tokie vaikai! portretas
Kai tėveliai nori ekstrymo, paskui ir vaikeliai jo ieško!

Haha

Haha portretas
Vilijampolės vaikams, ypač aplink Sąjungos aikštę, galit nieko nesakyt...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių