Quantcast

Papasakojo, kaip jaučiasi koronavirusu užsikrėtusi kauniečių pora

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą kauniečių porai buvo diagnozuotas koronavirusas. Šiuo metu sutuoktiniai izoliuoti Kauno klinikinėje ligoninėje, o įstaigos komunikacijos specialistas Saulius Tvirbutas sutiko papasakoti, kaip šiuo metu jaučiasi užsikrėtusieji.

„Pacientai šiuo metu stebimi, būklė neblogėja. Pasireiškia lengvoji koronaviruso forma ir simptomai – kosulys, raumenų spazmai. Šiuo metu pacientai nekarščiuoja. Tai nėra sunki stadija, kai reikia deguonies kaukių ir panašiai“, –  situaciją komentavo S. Tvirbutas.

Klinikos atstovas teigė, kad kauniečių porai pakartotiniai tyrimai bus atlikti kitą savaitę. 

Paklaustas, ar žmonių, kurie kreipiasi į specialistus, įtardami koronavirusą, daugėja, S. Tvirbutas teigė, kad besikreipiančių visada yra. „Nepasakyčiau, kad miniomis, bet galiu pasakyti, kad kiekvieną parą nebuvo taip, kad nebūtų stebimų žmonių. Kol kas daugiausiai kreipiasi iš kitų šalių grįžę asmenys. Tai – vadinamoji pirmoji stadija, kuri kontroliuojama, tačiau baiminamasi antrosios stadijos, kai virusas plinta šalies viduje ir jį sunkiau kontroliuoti“, – situaciją komentavo S. Tvirbutas.

Jis pasakojo, kad ligoninėje nuolat vyksta kaita – vieni pacientai, nepasitvirtinus koronaviruso tyrimui, paleidžiami namo, jų vietą keičia kiti asmenys, kurie skundžiasi pasireiškiančiais koronaviruso simptomais.

Primename, kad Lietuvoje antradienio vakarą patvirtinti du nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Trečiadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad abu nauji koronaviruso atvejai – įvežtiniai.

„Tai yra šeima, kauniečiai, vyras ir žmona, 1980 ir 1985 metų gimimo. Jie viešėjo Šiaurės Italijoje, slidinėjo vasario 29 – kovo 6 dienomis“, – trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Ministro duomenimis, kauniečiai į Lietuvą grįžo kovo 7 dieną automobiliu. Grįžę užpildė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro formą.

Ministras patikino, jog minėti asmenys laikėsi elgesio rekomendacijų, vaikų neturi.

„Tuo metu, kai pasireiškė simptomai, jie pasielgė pagal rekomendacijas, išsikvietė greitąją pagalbą, jie buvo nugabenti į ligoninę, atlikti tyrimai ir tokiu būdu buvo patvirtintas virusas“, – spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

q

q portretas
Dabar prašoma saugoti dviejų žmonių privatumą. O ar jie saugojo mūsų visų privatumą, kai vaikščiojo po viešas erdves, bendravo su žmonėmis? Ne jų pavardžių mums reikia, o konkrečių vietų ir laiko, kur jie lankėsi. Nes, jei man pasireikš peršalimo simptomai, ir manęs paklaus, ar aš nebendravau su grįžusiais iš užkrato zonų, aš elementariai nežinosiu apie tai.... o žinoti yra mano teisė. Jų privatumas, pažeidžia mūsų teises. Pirmiausia, turi būti pilna informacija apie jų veiklą LT, o jau po to reikia spręsti, ką jie pažeidė ir kokia jų atsakomybė. Jei dėl informacijos nebūvimo nukentės nors vienas žmogus, kaltinti reikėtų LT, nes tarnybos, šiuo atveju, negynė piliečių saugumo. Šiuo atveju, jau reikėtų kalbėti apie tai, kad tarnybos nesugebėjo surinkti informacijos apie faktus, keliančius pavoju visuomenei.

e

e portretas
koks tos mokytojos vardas? ji mokykloje moko /-ė papildomai ar pas save namuose?

Susirūpinęs

Susirūpinęs portretas
Kas žino apie klaipėdietę, parvežusią virusą? Praneškit bent kokiam name gyvena, laiptines išsiplausim, durų rankenas dezinfekuosim, senelių į koridorių neleisim. Gi matot, kad valdžia tik siūlo ir rekomenduoja, o tautiečiai nesusivokia saugot save ir kitus.
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių