Quantcast

Paminėtos S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio metinės

  • Teksto dydis:

Penktadienį, minint S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 82-ųjų metines, Aukštųjų Šančių karių kapinėse prie lakūnų kapo iškilmingai padėtos gėlės, taip pagerbiant jų žygdarbį.

„Prieš 82 metus legendiniai lakūnai S. Darius ir S. Girėnas, susitikę už Atlanto, nusprendė skristi į Tėvynę Lietuvą, į Kauną. Šis jų žygdarbis niekada nebus užmirštas. Jų pasiryžimas, meilė Lietuvai, narsumas ir drąsa – pavyzdys mums visiems ir šiandien. Kaunas didžiuojasi jų atliktu žygdarbiu, jų vardu pavadintas S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas, S. Dariaus ir S. Girėno gimnazija, veikia Lietuvos aviacijos muziejus“, - kalbėjo Administracijos direktoriaus pavaduotojas Sigitas Šliažas.

„Liepos 17-oji - S. Dariaus ir S. Girėno žūties diena - tapo viso pasaulio lietuvių vienybės diena. Jų vardai vienija tautą, o organizuojant renginius lakūnų žygdarbiui atminti, niekada nebūna abejingų", - sakė Lietuvos aviacijos muziejaus direktorius Remigijus Jankauskas.

Lakūnų pagerbimo ceremonijoje dalyvavo Kauno įgulos ir Karinių oro pajėgų atstovai, S. Dariaus giminaičiai, S. Dariaus ir S. Girėno gimnazijos, oro uosto ir muziejaus atstovai. Buvo dalinamasi mintimis apie transatlantinių lakūnų skrydžio istorinę reikšmę, skambėjo lakūnams skirti poezijos posmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių