Quantcast

Pakaunės sporto objektų žemėlapyje – naujos vėliavėlės

Naujai pastatytos Zapyškio pagrindinės mokyklos daugiafunkcės sporto salės iškilmingas atidarymas buvo tarsi signalas: gerindama sporto infrastruktūrą Kauno rajono savivaldybė tempo nelėtina. Išties vasario pradžioje suplanuotos dar vienos iškilmės – duris lankytojams atvers atnaujintas Mastaičių baseinas. Žaliuojanti žolė naujame Užliedžių seniūnijos sporto aikštyne taip pat jau vilioja aktyvaus laisvalaikio mėgėjus.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Mantas Rikteris pabrėžė: šie objektai nebus vieninteliai, liudijantys pažangą sporto infrastruktūros srityje. Šiemet bus tęsiami Šlienavos pagrindinės mokyklos stadiono įrengimo darbai, projektuojami Babtų gimnazijos ir jos Panevėžiuko skyriaus, Raudondvario ir Vandžiogalos gimnazijų stadionai.

Pastebi ir vertina kiti

Savivaldybės spurtą pastebi ir teigiamai vertina sporto organizacijos. „Kauno rajone dalyvauju jau ne pirmos sporto salės atidarymo iškilmėse. Sporto infrastruktūros kūrimo srityje esate vieni lyderių šalyje, ir tai yra didelis jūsų komandos kapitono nuopelnas“, – šventėje Zapyškyje pabrėžė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas ir Kauno rajono merui Valerijui Makūnui įteikė LKF atminimo medalį „Už nuopelnus Lietuvos krepšiniui“.

Pernai savivaldybės vadovas už sporto infrastruktūros kūrimą ir sporto rėmimą apdovanotas auksiniu Lietuvos krepšinio šimtmečio kamuoliu.

Darbai Šlienavoje tęsiasi

2020-ųjų gegužę Šlienavoje atidaryta naujai pastatyta 600 kv. m sporto salė, aprūpinta modernia įranga sporto ir kultūros renginiams, skirtiems bendruomenei, ir įvairioms fizinio aktyvumo veikloms vykdyti. Netrukus vienus statybininkus pakeitė kiti: pradėti Šlienavos pagrindinės mokyklos futbolo stadiono įrengimo darbai.

„Į šį objektą planuojama investuoti apie 600 tūkst. eurų, projektą iš dalies finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Iki birželio čia bus įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga ir gumos granulių bėgimo takai, stadiono apšvietimas ir stebėjimo kameros, pastatyti sporto, kiti įrenginiai ir vis labiau populiarėjančio žaidimo – paplūdimio tinklinio – aikštelė“, – darbus vardijo M. Rikteris.

Trauka: Užliedžių seniūnijos sporto aikštyne dažnai galima pamatyti darželinukų. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Vėliavėlės žemėlapyje

Nors praėjusieji metai buvo jubiliejiniai Lietuvos krepšiniui, savivaldybė pradžiugino ir kitų sporto šakų mėgėjus: atidaryti atnaujinti Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos ir Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadionai, Kačerginės mokyklos-daugiafunkcio centro sporto salė. Ir tai – dar ne visos naujos vėliavėlės pakaunės sporto infrastruktūros žemėlapyje.

Pernai gruodį šalia Užliedžių daugiafunkcio centro darbus užbaigė bendrovė „Sūduvos statyba“. „Grąžinome skolą futbolo entuziastams, anksčiau kamuolį gainiojusiems pievoje, kurioje iškilo modulinis darželis, – šypsojosi administracijos direktoriaus pavaduotojas. – Pagal parengtą techninį projektą Užliedžiuose atsirado sporto kompleksas, kuriame įrengta natūralios žolės futbolo aikštelė, gumos granulių bėgimo takai, daugiafunkcė krepšinio, teniso ir badmintono aikštelė, lauko gimnastikos įrenginiai, vaikų žaidimų aikštelė.“

Šios bendruomenės nusipelnė turėti tinkamą sporto infrastruktūrą, nes yra išugdžiusios daug talentų.

Šio komplekso statyba Kauno rajono savivaldybei kainavo 500 tūkst. eurų, iš jų 73,8 tūkst. eurų yra Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir valstybės biudžeto lėšos.

Šiųmečiai planai

Pasak M. Rikterio, šiuo metu Kauno rajono savivaldybės administracija vykdo rangos darbų viešųjų pirkimų procedūras ir tikisi, kad artimiausiu metu bus pasirašyta sutartis dėl naujo, modernaus ir vieno didžiausio Kauno rajone Raudondvario futbolo stadiono statybos darbų.

Skaičiuojama, kad šis objektas kainuos 4,8 mln. eurų, darbus planuojama baigti 2024 m.

„Projektą įgyvendinsime dviem etapais: per pirmą bus įrengta futbolo aikštė su dirbtine danga ir atviromis žiūrovų tribūnomis, per antrą – pastatytas dengtas žiūrovų tribūnų pastatas su pagalbinėmis patalpomis, sutvarkyta aplinka, pasodinta želdinių“, – naują objektą apibūdino savivaldybės atstovas.

Stadionas turės 1 500 sėdimų vietų: 1 000 atvirų ir 500 dengtose tribūnose. Teisėjams, žaidėjams ir žurnalistams suplanuotos atskiros zonos. Visus naujus sporto paskirties statinius numatyta atitverti ažūrine tvora. Į stadioną žiūrovai pateks pro ketverius rakinamus vartelius. Stadionas bus tinkamai apšviestas, jame įrengtos kamuolių gaudyklės, vaizdo stebėjimo kameros. Rungtynių informaciją bus galima matyti švieslentėje. Aptarnaujančiam transportui privažiavimo kelias numatytas iš pietrytinės pusės, o automobilių stovėjimo aikštelę žiūrovams planuojama įrengti kitoje gatvės pusėje esančiame sklype.

„Visa įrengiama infrastruktūra atitiks reikalavimus, keliamus aukščiausio lygio Lietuvos ir tarptautinėms futbolo varžyboms vykdyti. Stadionas bus visiškai pritaikytas žiūrovams, turintiems negalią.

Rengiamas ir Babtų gimnazijos futbolo stadiono projektas. Jis tobulinamas pagal gyventojų poreikius, išsakytus susitikimuose su gyventojais ir mokyklos bendruomene. Tokios apimties projektai, pasak M. Rikterio, atliekami nedažnai, todėl būtina išklausyti babtiškius ir atsižvelgti į jų pageidavimus.

Laikas: vasario pradžioje suplanuotos dar vienos iškilmės – duris lankytojams atvers atnaujintas Mastaičių baseinas./ Regimanto Zakšensko nuotr.

Savivaldybė jau yra parengusi Babtų gimnazijos Panevėžiuko skyriaus, Vandžiogalos gimnazijų stadionų rekonstrukcijos techninius projektus. „Šios bendruomenės nusipelnė turėti tinkamą sporto infrastruktūrą, nes yra išugdžiusios daug talentų. Kol kas negalime pasiųsti žinutės su tikslia starto data: darbų pradžia priklausys nuo ekonomikos situacijos, ieškome finansavimo šaltinių“, – sakė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Artimiausiu metu Kauno rajono savivaldybės administracija planuoja parengti Lapių pagrindinės mokyklos sporto infrastruktūros rekonstrukcijos techninį projektą. „Laikas atsigręžti ir į Piliuonos gimnazijos sporto aikštyno projektavimo ir įrengimo darbus, Kačerginės miestelio visuomenės poreikiams numatyto sklypo pritaikymą sporto infrastruktūrai. Projektuotojams tai bus nemažas iššūkis nedideliame žemės sklype sutalpinti sporto infrastruktūrą, kurios verti Kačerginės futbolo, krepšinio ar teniso mėgėjai, nepamirštant ir vaikų poreikių“, – teigė savivaldybės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas N

Raimondas N portretas
Mes už Kauno rajoną. Gerai tvarkosi, linkime to lr ateityje

Žalias

Žalias portretas
Pagarba Kauno rajonui

artas

artas portretas
o mano seima tikrai nebalsuos uz ji ir juos . tai pagyru puodas ,
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių