Quantcast

Pakaunėje startuoja dar keturi modernizavimo projektai

Vasara pakaunėje – tikrai ne atostogų metas statybininkams. Netrukus prasidės ilgai laukta Ramučių kultūros centro ir pradinės mokyklos pastato rekonstrukcija. Liepą startuos dar trijų objektų – Šlienavos pagrindinės mokyklos, Lapių vaikų lopšelio-darželio modernizavimo ir Užliedžių daugiafunkcio centro – rekonstrukcija.

"Džiaugiamės, kad karantinas neturėjo jokios įtakos tam, jog turime pasirašytas sutartis su rangovais ir galime pradėti darbus. Vieni jų trūks vienus, kiti – dvejus metus, bet svarbiausia, kad visi jie bus sėkmingai įgyvendinti", – sakė Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius.

Į šiuos keturis projektus ketinama investuoti beveik 6,5 mln. eurų. Tai bus konsoliduotos Kauno rajono savivaldybės, Vyriausybės ir ES lėšos, tačiau didžioji jų dalis bus iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius džiaugėsi, kad karantinas nepavėlino projektų darbų pradžios.

Iškels seniūniją

Vienas iš skvarbiausių projektų, pasak Š.Šukevičiaus, yra Užliedžių daugiafunkcio centro atnaujinimas. "Užliedžiuose labai trūksta vietų vaikams darželyje, o po rekonstrukcijos tikrai galėsime įkurti kelias naujas grupes, pagerinsime sąlygas pradinės mokyklos mokiniams", – tvirtino administracijos direktorius.

Užliedžių daugiafunkcis centras bus ne dviaukštis, o triaukštis.

Rekonstravus dviejų aukštų pastatą, kuriame šiuo metu veikia pradinė mokykla, medicinos punktas, biblioteka, kultūros centras ir seniūnija, jis taps triaukščiu. Be darželio, pastate atsiras, valgykla su virtuve, sporto salė, visas trečias aukštas bus skirtas aštuonių klasių pradinei mokyklai. Seniūnijos administraciją ketinama iškelti į "Giraitės vandenų" pastatą.

Paklaustas, ar dėl tokio pokyčio nebruzdės gyventojai, administracijos direktorius patikino, kad klausimas bus aptartas su seniūnaičiais, bendruomene, bus surastas optimalus sprendimas. "Viskas bus geriau: naujos aplinkos, naujos erdvės, pagerėjusi ugdymo kokybė, vietos darželinukams, todėl seniūnijos iškėlimui žmonės neprieštarauja", – teigė pašnekovas.

Visai kitaip atrodys ir teritorija: čia bus įrengtos naujos žaliosios zonos, vaikų žaidimo, sporto ir automobilių stovėjimo aikštelės, suprojektuotas apšvietimas, vaizdo stebėjimo sistema, inžineriniai lauko tinklai.

Užliedžių daugiafunkcio centro atnaujinimą planuojama baigti 2022 m., projekto įgyvendinimas pareikalaus 2,3 mln. eurų.

Ramučiuose – permainų virtinė

Darželį visiškai naujoje erdvėje turės ir mažieji Ramučių gyventojai. Tiesa, priestatą šalia Ramučių kultūros centro ketinama statyti antrame projekto etape. Artimiausiu metu bus pradėtas darželio (antrojo etapo) darbų projekto rengimas. Pirmiausia planuojama atnaujinti esamas senas ir nepatogias erdves.

"Pradėsime nuo dabartinio pastato atnaujinimo, o greitai šalia jo atsiras priestatas, kuriame įsikurs šešių grupių vaikų darželis. Šiuo metu jau vyksta K.Bielinio gatvės atnaujinimo darbai, vandens ir nuotekų tinklų plėtra. Artimiausiu metu Ramučių laukia dar daugiau pokyčių: Kauno gatvės rekonstrukcija ir modernus šviesos parko įrengimas", – permainas vardijo Š.Šukevičius.

Į šiuos keturis projektus ketinama investuoti beveik 6,5 mln. eurų.

Taps jaukesnis ir šiltesnis

Jaukesnis šiltesnis netrukus taps ir prieš 35 metus pastatytas Lapių lopšelis-darželis. Planuojami darbai yra susiję su energijos efektyvumo didinimu: bus apšiltintos sienos, atnaujinta šildymo sistema. Bus atliktas pastato vidaus ir išorės kapitalinis remontas.

"Lapių lopšelis-darželis yra neapšiltintas, pralaidžiomis sienomis, viduje jaučiama drėgmė, neefektyviai naudojama energija. Šią ugdymo įstaigą lanko 75 vaikučiai. Sąlygos, ypač šaltuoju metų laiku, yra apsunkintos. Manau, kad, modernizavus infrastruktūrą, daugiau Lapių seniūnijos gyventojų norės leisti savo vaikučius į šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą", – vylėsi Š.Šukevičius. Įgyvendinus projektą, čia bus įkurta viena papildoma darželio grupė.

Griaus ir statys

Pirmajame Šlienavos pagrindinės mokyklos modernizavimo etape numatyta pastatyti sporto salę, naują virtuvę ir valgyklą, rekonstruoti pirmo aukšto patalpas, įrengti šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo, šilumos gamybos ir tiekimo bei vandentiekio ir nuotekų sistemą.

Netrukus kitaip atrodys ne tik Šlienavos pagrindinės mokyklos erdvės, bet ir aplinka.

Vykdant naujojo priestato statybą numatoma praplėsti mokyklos pirmą aukštą. "Šlienavos pagrindinės mokyklos mokiniai neturi visaverčių aplinkų sportuoti, todėl būtina statyti sporto salę. Be to, ji bus naudojama ir kaip renginių daugiafunkcė salė, nes bus įrengta modulinė išardoma pakyla. Šiuo metu valgykla netenkina poreikio. Poreikio neužtikrina ir katilinė, todėl ketiname statyti naują", – planus pristatė administracijos direktorius.

Antrajame modernizavimo etape, kuris vyks lygiagrečiai su pirmuoju, be kita ko, planuojama įrengti ikimokyklinio ugdymo patalpas ir sukurti 40 vietų darželinukams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raimondas B

Raimondas B portretas
Kauno rajone nuolatos vyksta kryptingas erdvių atsinaujinimas

Kačergis

Kačergis portretas
Džiaugiamės, kad Kauno rajono meras rūpinasi kultūra ir švietimu, o ne savo verslu, kaip Kauno miesto meras

Anonimas

Anonimas portretas
pirmiausia apleidžiam pastatus, pasakom,kad tai niekiniai sovietmečio reliktai, po to naujinam ir giriamės...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių