Quantcast

Pakaunėje įkurtas tarptautinius reikalavimus atitinkantis kartodromas

Šalia Prano Dovydaičio gimnazijos, Čekiškėje, Kauno rajono savivaldybė baigė įrengti tarptautinius reikalavimus atitinkantį kartodromą, tad savaitgalį čia vykusios tarptautinės greičio automodelių varžybos tapo simboliniu trasos atidarymu.

Lietuvoje tėra vos keletas kartodromų, o kartodromas Kauno rajone, Čekiškėje, atitinka tarptautinius reikalavimus, – automobilių modeliai čia galės išvystyti iki 300 km/val. greitį. Į šį išskirtinį pakaunės objektą Kauno rajono savivaldybė investavo apie 300 tūkst. eurų.

„Šiandien didžiulė šventė ne tik Čekiškės bendruomenei, bet ir visam Kauno rajonui. Įrengti Čekiškėje kartodromą pasirinkome ne šiaip sau. Prano Dovydaičio gimnazijos moksleiviai yra šios srities lyderiai šalyje, kasmet skina pergales ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jie kantriai laukė šio kartodromo, kad ir toliau galėtų garsinti mūsų krašto vardą bei puoselėti gimnazijos tradicijas. Sveikinu visus, o sportininkams linkiu skambių pergalių trasoje“, – varžybų atidarymo ceremonijos metu šeštadienį kalbėjo Kauno rajono mero pavaduotojas Antanas Nesteckis.

Vicemeras prisiminė, kad automodeliuotojų būrelį Čekiškėje 1967 metais įkūrė Jonas Kochanauskas ir vėliau automodeliavimo aistra jis užkrėtė abu savo sūnus. „Nuo 1987-ųjų Čekiškės komandai vadovauja Jono Kochanausko sūnus Raimondas. Jis subūrė bendraminčius ir neleido tėvo įžiebtai automodeliavimo liepsnelei užgesti. Todėl džiaugiuosi, jog ketvirtadienį Kauno rajono savivaldybės taryba vienbalsiai pritarė, kad Čekiškės kartodromui būtų suteiktas Jono Kochanausko vardas“, – pabrėžė A. Nesteckis.

Europos automodeliuotojų federacijos (FEMA) generalinis sekretorius Tonu Seppas pasveikino Kauno rajoną su šiuo išskirtiniu įvykiu. „Tokie įvykiai, kuomet atidaroma nauja automodelių trasa, įvyksta labai retai, todėl visiems šios sporto šakos atstovams tai – džiugi diena“, – sakė jis.

Net 54 metus gyvuojantis Čekiškės automodeliuotojų būrelis, kuriam šiuo metu vadovauja R. Kochanauskas, tryško džiaugsmu ir žadėjo, kad naujoje trasoje sieks įspūdingų pergalių ir naujų greičio rekordų. „Ačiū rajono merui ir visiems vadovams, kurie patikėjo mano svajone, todėl Čekiškėje dabar turime šią nuostabią trasą“, – padėkos žodžių negailėjo R. Kochanauskas.

„Tegu dūzgia varikliai“ – šiais R. Kochanausko žodžiais paskelbtas varžybų startas, ir į trasą išlėkė lenktynininkai. Tiesa, kartodromą jie išbandė išvakarėse, kai vyko treniruotės ir pirmieji važiavimai. Todėl TEMP klasės nugalėtojai buvo apdovanoti iškart po oficialaus kartodromo atidarymo.

Rajono savivaldybės atstovų teigimu, tarptautinėse greičio automodelių varžybose dalyvauja vaikų ir jaunimo komandos iš Lietuvos ir Baltijos šalių. O sporto meistrų varžybose rungiasi tiek mūsų šalies, tiek kitų Europos valstybių atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

11

11 portretas
Kune slabotkej prikelkyt antram gyvenimui…

Anonimas

Anonimas portretas
NAaa, kaip daug kartų rašyta , yra bukų ir bukesnių.... Prie kurių tamstą priskirti ? Perskaityk dar kartą straipsnį., gal tada klausimų nekils ir nereiks melagienas skleisti...

Naaa

Naaa portretas
Ši savivaldybė sugeba pinigus praplauti kaip niekas kitas. Net neužsimena, kiek tai kainavo. O kainavo beprotiškai daug…
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių