Quantcast

Pakaunėje – dėmesys susisiekimui dviračiais: rengiama takų plėtros studija

Kauno rajonui siekiant pagerinti susisiekimą dviračiais, bus rengiama jų takų plėtros studija.

Šią paslaugą savivaldybė užsakė Austrijos konsultacijų bendrovei „MC Mobility Consultants“.

Tyrimas turėtų atsakyti į klausimus, kaip vystyti dviračių takus, kad jie sudarytų vientisą tinklą, teigė Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas.

„Studija atsakys į klausimus, kur takai yra, kur kas planuojama, kur tikslinga vystyti, kad būtų galima takus daryti ne atkarpomis, o jungti į vientisą, bendrą tinklą. Iš principo tai valstybės politika“, – BNS sakė P. Visockas.

Anot vicemero, dabar yra nemažai trikdžių miesto ir jo apylinkių dviračių takus sujungti į bendrą tinklą.

„Pavyzdžiui, važiuojant nuo Kauno pilies per Kulautuvą, nuo Vilkijos iki Seredžiaus trūksta keturių kilometrų tako. Per Zapyškį esame paleidę laivelį, kuris perkelia dviratininkus, kad Kaunas, Zapyškis ir Kulautuva būtų sujungti į 34 kilometrų mažąjį žiedą, tai būtų galima daryti per Vilkiją, kur yra keltas, bet kitoje Nemuno pusėje, nuo Zapyškio iki Kriūkų irgi nėra tako“, – kalbėjo P. Visockas.

Važiuojant nuo Kauno pilies per Kulautuvą, nuo Vilkijos iki Seredžiaus trūksta keturių kilometrų tako.

Sutartis su konkursą laimėjusia „MC Mobility Consultants“ pasirašyta spalio 28-ąją, pagal ją, bendrovė studiją turi atlikti iki kitų metų vasaros pabaigos.

Konkurse dar dalyvavo bendrovė „Kelprojektas“, tačiau ji pasiūlė per didelę kainą, nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje.

Kauno rajono savivaldybė pernai skelbė, kad jos teritorijoje buvo 66 kilometrai dviračių takų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Nuo Karmėlavos iki Narėpų labai trūksta dviračių tako...

Zigmas

Zigmas portretas
Geriau kelius platinkite, kad žmonės galėtų greičiau ir saugiau judėti tarp Kauno ir jį supančių gyvenviečių, (pvz tarp Kačerginės ir Kauno), o ne keliems savaitgaliniams dviratininkams ir dar didžiulį taką tiesti. Tai tikras mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas ir plovimas.

Daiva

Daiva portretas
Labai reikia dviračių tako Girininkai - Rokai, pakeliui ir Vainatrakio kapinės ir daugelio pamėgti maudynių tvenkiniai. Labai reikalingas toks susisiekimas. O dar jei takas pasiektų Rokų gimnaziją, tai daug moksleivių saugiai ir sveikai keliautų į mokyklą.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių