Quantcast

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai iškilmingai apdovanojo verslą ir akademinę bendruomenę

  • Teksto dydis:

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius pakvietė verslo, valdžios ir akademinės bendruomenės atstovus į 23-iąjį tradicinį metinį bendruomenės renginį. Kauno rūmų prezidentas sveikindamas susirinkusius renginio svečius dėkojo už buvimą rūmų bendruomenėje, pristatė verslui svarbius, matomus ir vertinamus rūmų veiklos rezultatus bei kvietė pasidžiaugti rūmų narių pasiekimais ir pasveikinti labiausiai nusipelniusius bendruomenės narius.

Iššūkių netrūksta

Verslo bendruomenė pripažįsta, kad šis laikotarpis verslui buvo permainingas ir gausus iššūkių, – prireikė laiko įveikti ir atsitiesti po dvejus metus trukusios

COVID-19 pandemijos, pakeitusios jau pažįstamą pasaulį negrįžtamai. Tačiau vasario 24-osios rytą prasidėjęs karas Ukrainoje atgręžė į kitą priešą ir į kitas iškilusias grėsmes.

„Tik vieningai susitelkę, sujungę savo stiprybes galime įveikti visus verslą užklupusius iššūkius, išgyventi sudėtingus laikus, išaugti dar stipresni ir siekti ambicingų užsibrėžtų ateities tikslų. Prie mūsų bendruomenės prisijungia nauji nariai, sėkmingai vykdome valstybės mums patikėtas funkcijas ir atveriame verslams kelius į naujas tarptautines rinkas“, – susirinkusiems sakė Z.Dargevičius.

Kaip teigė KPPAR prezidentas, sutrūkinėjusios tiekimo grandinės, išaugusios energijos ir dujų kainos ne visus verslus veikia vienodai. Tokį kainų šuolį ypač jaučia pramonės sektoriai, kurių gamyboje reikalingi minėtieji ištekliai, todėl dar kartą pažymėjo, kad

KPPAR nuolat stengiasi rasti geriausius sprendimus, turėti dialogą su valdžios institucijomis, kad Lietuvos pramonė būtų išsaugota.

Nenutrūkstama veikla

Aktyvus buvimas verslo bendruomenėje, įsitraukimas į problemų sprendimo iniciatyvas padeda lengviau rasti sprendimų neeilinėje rinkos situacijoje. KPPAR gali džiaugtis, kad narių gretos vis gausėja, o esami nariai nenutraukia investicijų į verslą, plėtoja inovatyvias idėjas, ieško naujų rinkų, taip siekia išsaugoti darbo vietas ir užsitikrinti lyderio pozicijas. Šiuo metu KPPAR vienija beveik 720 Kauno regiono verslų.

„Nauda būti bendruomenėje labai didelė. Kauno rūmuose nuolat vyksta susitikimai su valdžios atstovais, kasdien organizuojami mokymai, seminarai. Taip pat veikia įvairūs narių klubai, kryptingai orientuoti suteikti visas galimybes verslo atstovams siekti pramonės ir prekybininkų užsibrėžtų tikslų. Viena įmonė ne visada pajėgi išspręsti savo problemas, tad padedame rasti geriausius sprendimus, nes nuolat diskutuojame su įvairiomis institucijomis“, – teigė KPPAR prezidentas.

Per metus rūmuose suorganizuota daugiau nei 400 įvairiausių verslo bendruomenės renginių, kuriuose dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. dalyvių. Dauguma  renginių buvo nemokami. Taip pat įgyvendinta keturiolika verslo skatinimo, partnerių paieškos, mokymų programų gerinimo ir pan. projektų.

Apdovanoti geriausieji

Investicijos į verslą duoda labai gerų rezultatų, o kai kurioms įmonėms pavyksta pasiekti naujus tikslus. Todėl šiemet jau 23-iąjį kartą iškilmingai pagerbti labiausiai nusipelnę KPPAR nariai.

Jie apdovanoti ir už inovatyvius sprendimus, ir už eksporto rinkų plėtrą bei kt. Ypatingi aukščiausi rūmų apdovanojimai – sidabro „Darbo žvaigždė“ – Lietuvos universiteto šimtmečio proga įteikti KTU rektoriui prof. Eugenijui Valatkai, LSMU rektoriui prof. Rimantui Benečiui ir VDU rektoriui prof. Juozui Augučiui.

Neliko nepastebėti ir tie, kurie atrado išteklių padėti tiems, kam dabar labiausiai reikia paramos, – nuo karo kenčiančios Ukrainos žmonėms.

„Šis renginys yra tarsi nuveiktų darbų apibendrinimas ir verslo atstovų pagerbimas. Pasidžiaugti tikrai yra kuo. Ne tik tuo, kad galime vėl susirinkti kaip bene didžiausia verslo bendruomenė ir vieni kitus palaikyti, bet ir tuo, kad svarbūs Kauno regiono verslų pasiekimai“, – kalbėjo KPPAR prezidentas.

Šventėje palaikymo žinutes Kauno ir Marijampolės regionų verslų atstovams siuntė ir garbūs svečiai.

„Verslas yra svarbus kūrybos pavidalas. Verslininkas – žmogus, kuris bet kurioje situacijoje stengiasi atpažinti tai, kas svarbu, nuolat bando atverti naujų galimybių. Gyvename labai sudėtingu laikotarpiu. Kai atrodė, kad atsigavome nuo pasaulinės krizės, smogė pandemija, o dabar pasaulį sukrėtė karas.

Pagerbė: šventėje apdovanoti labiausiai nusipelnę Kauno ir Marijampolės regionų verslai. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Galima sakyti, kad pasaulis niekada nebus toks, koks buvo iki didžiųjų išbandymų. Pasikeitusios galimybės leidžia verslams atrasti naujų vėjų, o kartu stiprinti socialinius ryšius ir pačią bendruomenę. Vertybės, savarankiškumas nekonkuruoja tarpusavyje. Šiandien padėti Ukrainai reikalauja mūsų širdys. Tai itin svarbi investicija, galvojant apie tai, kaip mes patys toliau gyvensime. Svarbi ir bičiulystė su kraštais, kuriems reikalinga mūsų pagalba. Ji reiškia naujus ryšius, galimybes“, – premjerės Ingridos Šimonytės sveikinimą šventės metu perdavė jos patarėjas Vaidas Navickas.

Į šventę susirinkusiuosius sveikindamas Ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis džiaugėsi glaudžiu ryšiu su KPPAR, bendradarbiavimu įvairiu formatu, susitikimais darbo grupėse. Dėkojo už verslo pasiūlymus, kartais net ir kritiškas pastabas, kad verslo aplinka būtų palankesnė verslui.

„Jūs surenkate biudžetą, o mes stengiamės jį išleisti, – juokavo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis ir pridūrė, kad be verslo nebūtų ir miesto plėtros. – Ačiū už bendradarbiavimą įgyvendinant miestui svarbius objektus.“

„Manęs dažnai klausia, kaip sekasi Kauno rajono savivaldybei? Visada atsakau, kad sekasi taip, kaip sekasi čia įsikūrusiam verslui. Tai jūs esate tie, kurie padeda plėsti ir gražinti Kauno rajoną, kurti darbo vietas ir padaryti vietos gyventojus žymiai laimingesnius. Todėl norisi palinkėti ir tolesnio bendradarbiavimo“, – antrino Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis.

Visų regionų merų vardu sveikinimo žodį tarė ir Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šventėje įteikti apdovanojimai

„Inovacijų lyderis“

UAB „Teltonika Networks“ už Lietuvoje sukurtus ir pagamintus industrinius mobiliojo ryšio maršrutizatorius.

UAB „Aconitum“ už biotechnologijų pagrindu suformuotą inovatyvią priešvirusinę liniją „Vironox“.

„Metų investicija“

UAB „Mantinga Group“ – už investicijas į naują gamybos liniją „Machaterm“.

Už svarų indėlį visuomenei

VšĮ Kauno kolegija, kuri pasižymi ne tik socialinės atsakomybės iniciatyvomis, labdaringa veikla, parama kultūrai, menui, sportui, bet ir bendruomenės tradicijų, paveldo išsaugojimo rėmimu.

Mažasis eksporto prizas

UAB „Ikarai“ ir UAB „Vendiplas“ už eksporto augimą, naujų rinkų įsisavinimą.

Versliausia profesinio mokymo institucija

Marijampolės profesinio rengimo centras už bendradarbiavimo su socialiniais partneriais stiprinimą, profesinio meistriškumo konkursų organizavimą ir pameistrystės skatinimą.

Jonavos filialo nominacija „Metų inovacijų šauklys“

UAB „ABC Nordic“ už gamybinio proceso įrengimų atnaujinimą ir naujos veiklos – aliuminio profilių ekstruzijos įsisavinimą. Pradėjus veikti naujiems gamybiniams pajėgumas, įmonė sukurs gerai atlyginamas darbo vietas dar 30-čiai jonaviečių.

Rūmų ambasadorius

Vydas Damalakas už asmeninį indėlį ir iniciatyvas rūmų veikloje, narystės ir partnerystės puoselėjimą, rūmų vardo viešinimą.

Padėkos ženklai

UAB „Art Glacio“ generalinis direktorius Arūnas Simutis, Kėdainių krašto kredito unijos valdybos pirmininkas Egidijus Žaltauskas, Lietuvos Respublikos Seimo narys Andrius Kupčinskas, AB „Kauno tiltai“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius. MB „Kontraktas“ direktorė Ieva Smetonaitė, UAB SB dantų klinikos direktorė Irma Kvedarienė. Advokatų profesinės bendrijos AVOCAD advokatas Egidijus Langys.

Bronzos „Darbo žvaigždė“

UAB „Ekofrisa“ direktorė Lina Dužinskienė, UAB „Selteka“ direktorius Arūnas Antanas Vizgaitis, UAB „Rizgonys“ generalinis direktorius Vytautas Maslauskas.

Aukščiausias, atkurtas istorinis tarpukario rūmų apdovanojimas sidabro „Darbo žvaigždė“

Kauno technologijos universiteto rektorius prof. Eugenijus Valatka, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius prof. Rimantas Benetis ir Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis apdovanoti Lietuvos universiteto 100-mečio proga.

„Sukurta Kauno mieste“

UAB „Chronus“ už sukurtą gaminį „Individualaus mobilumo robotas Kim-e“.

UAB „Simbiotecha“ už daiktų interneto šeimos gaminį R4COON.

UAB „Novameta“ už gaminį „Virtuvės sala“.

„Sukurta Kauno rajone“

UAB „Acheta“ už produktą „Duonelės su džiovintų svirplių miltais“.

UAB „Elinta Robotics“ už produktą „Baldų detalių kokybės kontrolės sistema „Smart Peek“.

UAB „RIMO“/ „Patikima linija“ už produktą „Autovežis RIMO ADERO“.

Specialieji prizai:

AB „Giraitės ginkluotės gamykla“ už produkciją „Civilinė amunicija 223 ir 308 kalibro šoviniai“. UAB „Žali žali“ už produktą keturių uogų ir vaisių šokolade rinkinį „Metų ratas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aida

Aida portretas
sudėtingi laikai verslui, bet jei jo nebus, tai žmonės darbų neturės. palaikau, kad kuo daugiau tikrai veikiančių verslų būtų

Anonimas

Anonimas portretas
Sėkmės versluose!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių