Quantcast

Pagelbėti kenčiantiems lėtinius skausmus pasirengė LSMU Kauno ligoninė

Balandžio pradžioje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Kauno ligoninėje duris atvers Skausmo gydymo kabinetas.

Šis kabinetas, kaip teigiama pranešime, nuo balandžio 6-osios pradės veikti LSMU Kauno ligoninės Konsultacijų poliklinikoje Hipodromo gatvėje. Čia bus teikiamos ambulatorinės ir dienos stacionaro specializuotos skausmo gydymo paslaugos. Multidisciplininė komanda – anesteziologas, neurologas, medicinos psichologas, kineziterapeutas, anestezijos slaugytojas – sieks palengvinti pacientų skausmą ir pagerinti gyvenimo kokybę.

Pasak gydytojų, nuolatinis skausmas stipriai pablogina žmonių gyvenimo kokybę ar net lemia neįgalumą. Kenčiantiesiems ilgai trunkantį stiprų skausmą sunku atlikti net paprasčiausius darbus, judėti, juos kankina nemiga, blogėja santykiai šeimoje ar net susergama depresija. Skausmo valdymas taip pat svarbus ligoniams, pavyzdžiui, onkologinių susirgimų atveju – kai žmogui ne taip smarkiai skauda, atsiranda jėgų ir motyvacijos kovoti su užklupusia liga.

Atvykęs konsultuotis į LSMU Kauno ligoninės Skausmo kabinetą, pacientas turės užpildyti klausimyną apie savo sveikatos būklę, skausmo pobūdį, gretutines ligas ir kt. Specialistas nuodugniai įvertins pacientą, kad galėtų pradėti svarstyti visus įmanomus, kiekvienu atveju tinkamiausius gydymo metodus. Bus išsiaiškinama, kokie yra paciento lūkesčiai, vertinama, ar galima pasiekti norimą rezultatą, taip pat – iškeliami skausmo gydymo tikslai.

Įvertinus skausmo pobūdį, paciento pagrindinę ir gretutines ligas, sudaromas ir su pacientu aptariamas skausmo gydymo planas: apibrėžiama, kokį gydymą gaus pacientas, kaip prie gydymo turės prisidėti jis pats. Atsižvelgiant į rezultatus, gydymo planas gali būti koreguojamas. Gydymo trukmė – nuo poros vizitų iki pusmečio. Tik aktyviai bendradarbiaujant pacientui ir medikų komandai, gaunamas geriausias rezultatas, pažymima LSMU Kauno ligoninės pranešime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mes

Mes portretas
Per mažai informacijos, kur reikia kreiptis ar į šeimos gydytoją dėl siuntimo. Niekas neparašyta, kaip pasinaudoti tomis procedūromis. Paaiškinkit plačiau, nes žmonės turi daug problemų ir nežino kur kreiptis.

Raminta

Raminta portretas
Su siuntimu - nemokama

Audronė

Audronė portretas
Ši paslauga bus mokama?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių