Quantcast

Pacientui Kaune transplantuota donoro širdis, Vilniuje – dviejų metų vaiko inkstai

  • Teksto dydis:

Kaune pirmadienį transplantuota iš Šiaulių ligoninės atgabenta donoro širdis, Vilniuje – iš mažamečio Latvijos donoro paimti inkstai, antradienį pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras.

Pasak biuro, pirmadienį popietę sraigtasparniu į Aleksoto oro uostą iš Respublikinės Šiaulių ligoninės atgabenta širdis vėliau pervežta į Kauno klinikas, kur ji buvo persodinta keturis su puse mėnesio tinkamos širdies laukusiam recipientui.

Tai – jau trečia širdies transplantacija šiais metais, pernai iš viso buvo atliktos šešios širdies transplantacijos.

To paties donoro inkstai pirmadienį Kauno klinikose persodinti moteriai ir vyrui, atitinkamai laukusiems organų pusantro ir tris mėnesius.

Šiaulių ligoninėje buvęs jaunas žmogus, kurio organus sutiko dovanoti artimieji, tapo trečiuoju donoru šiemet.

Abu šio maždaug 12 kilogramų svėrusio mažamečio donoro inkstus persodinome vienam suaugusiam žmogui, nes tik taip bus užtikrinta gera inkstų funkcija.

Tuo metu iš Latvijos gydymo įstaigos į Santaros klinikas pirmadienio rytą atvežti dviejų metų amžiaus donoro inkstai. Abu jie persodinti vienam recipientui, nes vieno vaiko inksto suaugusiam nepakaktų.

Kaip teigė Santarų klinikų Nefrologijos skyriaus vedėja Eglė Ašakienė, vaiko inkstų persodinimas suaugusiam žmogui yra retas atvejis, o paskutinė panaši transplantacija buvo atlikta prieš keletą metų.

„Abu šio maždaug 12 kilogramų svėrusio mažamečio donoro inkstus persodinome vienam suaugusiam žmogui, nes tik taip bus užtikrinta gera inkstų funkcija“, – sakė medikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dieviška auka

dieviška auka portretas
Dieve, šiltai priglausk donorus ir palaimink donorų artimuosius. Sveikatos gyvųjų angelams sargams baltais chalatais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių