Quantcast

Paaiškės miestą darkančio „Britanikos“ vaiduoklio likimas

Kaunas nebenori atsikratyti kelis dešimtmečius miestą darkančio vaiduoklio? Šiandien Kauno miesto taryba balsuos, ar sustabdyti leidimą, kurį išdavė vos prieš mėnesį, kad nebaigto statyti "Britanikos" griozdo vietoje atsirastų viešbutis.

Toliau viskas merdės?

Paviešintas sprendimo projektas, kuriuo stabdomas minėto tarybos sprendimo galiojimas. Jis užregistruotas prieš savaitę, pasirašytas trijų savivaldybės skyrių atstovų ir administracijos direktoriaus pavaduotojo.

Bendrovės "K26" direktorius Rolandas Balčikonis "Kauno dienai" teigė, kad ši žinia buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Anot jo, anksčiau savivaldybė, kai viską patikrino, apžiūrėjo, projektą palaikė.

"Leidimo atšaukimas reiškia vienintelį dalyką. Sustabdomas projektas, sustabdomos 30 mln. eurų investicijos, 100 naujų darbo vietų kūrimas, nieko nebegalime daryti, įjungiamas rankinis stabdys, toliau viskas merdės", – vardijo R.Balčikonis. Jis skaičiavo, kad į projektą jau yra investuota apie 4 mln. eurų. Pasirašyta sutartis su tarptautiniu viešbučių tinklu, be savivaldybės leidimo susitarimo bus neįmanoma įgyvendinti.

Projektą koreguoti taip, kad būtų išlaikyti norminiai atstumai iki sklypo ribos, tai yra, kad vietoje dabartinių 7 m iki ribos liktų 14 neužstatytų metrų, būtų labai sudėtinga. "Ten jau atskira muzika", – komentavo R.Balčikonis.

Paprašė pati savivaldybė

Savivaldybės pozicija dėl "Britanikos" pasikeitė staiga. Aiškinamajame rašte nurodoma, kad rugpjūčio 20 d. savivaldybė gavo gretimą sklypą valdančios UAB "Liuks NT" raštą "dėl žemės sklype A.Mickevičiaus g. 26, Kaune, numatomų statybų". Rašto turinys aiškinamajame rašte neatskleidžiamas.

Dar nurodoma, kad projekto vadovas paprašė nutraukti projektinių pasiūlymų viešinimo procedūras.

"Kadangi projektiniai pasiūlymai nebeviešinami ir gali keistis, Kauno miesto savivaldybės administracija šiuo metu neturi informacijos apie konkrečius planuojamus statybos sprendinius minėtame žemės sklype", – teigiama dokumente.

Projekto vadovas paprašė nutraukti projektinių pasiūlymų viešinimo procedūras, nes, kaip aiškino, R.Balčikonis, savivaldybė paprašė patikslinti inžinerinę dalį. "Patikslinome ir artimiausiu metu planuojame atnaujinti viešinimą. Projekto koncepcija išliko tokia pati", – teigė jis.

R.Balčikonis sakė, kad UAB "Liuks NT" išsiųstą raštą taip pat gavo, tačiau tai nėra skundas, o informacijos užklausa. Tad toks raštas, jo manymu, tikrai negali būti pakankama priežastimi atšaukti leidimą. "Jame nesiskundžiama, neprašoma ką nors stabdyti, o prašoma pateikti informaciją", – dėstė bendrovės vadovas.

Jis svarstė, gal savivaldybę suklaidino "Liuks NT" kreipimesi minima neteisinga informacija, kad "Britanika" stovi ant valstybinės žemės. Tačiau žemės sklypas nuosavybės teise priklauso bendrovei. "Žemė yra mūsų, mažiausiai trys patekimai į sklypą", – sakė R.Balčikonis. Visa tai jis praėjusią savaitę nurodė atsakyme bendrovei ir savivaldybei.

Leidimo atšaukimas reiškia vienintelį dalyką. Sustabdomas projektas, sustabdomos 30 mln. eurų investicijos, 100 naujų darbo vietų kūrimas, nieko nebegalime daryti, įjungiamas rankinis stabdys, toliau viskas merdės.

Savivaldybė: paskubėjome

"Verslas yra Kauno augimo variklis, todėl miesto savivaldybė daro viską, kad čia investuojančios įmonės visus leidimus ir suderinimus gautų maksimaliai greitai. Lygiai taip pat buvo ir su liepos mėnesį priimtu tarybos sprendimu dėl "Britanikos". Deja, bet panašu, kad tada šiek tiek paskubėjome", – BNS gautame komentare teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pasak jo, priėmus sprendimą į savivaldybę kreipėsi nepatenkinti Kęstučio gatvėje esančio vaiduoklio kaimynai.

"Jau po priimto sprendimo sulaukėme pagrįstų klausimų ir skundų iš kaimynystėje gyvenančių kauniečių ir ten veikiančių verslų. Bet kokie miesto sprendimai ar verslininkų veiksmai negali pažeisti teisėtų kaimynų interesų. Todėl norime laikinai sustabdyti ano tarybos sprendimo galiojimą, kol detaliai viską išsiaiškinsime ir turėsime visus atsakymus į kilusius klausimus", – BNS teigė administracijos direktorius.

Dėl konferencijų salių

Projekto architektas Gintautas Natkevičius teigė, kad naujasis pastatas suprojektuotas toje pačioje vietoje kaip ir "Britanika", kurią planuojama griauti, tačiau jis bus dešimčia metrų žemesnis nei vaiduoklis, todėl nedarkys centrinės miesto dalies vaizdo. Naujojo pastato neplanuojama traukti arčiau ribos, o tiesiog palikti senojo pastato vietoje.

"Jeigu būtų statomas tik viešbutis, galėtume atsitraukti nuo sklypo ribos tiek, kiek reikia, bet tada negalėtumėme pastatyti konkurencingos konferencijų salės", – motyvavo G.Natkevičius, kodėl reikėjo miesto tarybos pritarimo norint įgyvendinti naujo objekto statybas.

Trūkstamas atstumas yra iš Kęstučio gatvės pusės. Kaimyninis sklypas iš A.Mickevičiaus gatvės pusės dėl to visiškai nenukenčia.

"Tarptautinis viešbučių tinklas parodė didelį pasitikėjimą. Tokio lygio kompanijos turi savo standartus ir nuo jų stengiasi nenukrypti. Tačiau Kaunui padarė išimtį. Sutiko nusižengti savo standartui, kad prie viešbučio būtų pastatytas ir apie 600 vietų konferencijų salių kompleksas", – sakė architektas.

Kaunas, anot architektų, daug laimėtų turėdamas tokį konferencijų kompleksą. Viešbučių trūkumas mieste taip pat labai jaučiamas. Po pastatu planuojama įrengti maždaug 200 vietų požeminę automobilių aikštelę.

Naują viešbutį Kauno centre planuoja statyti bendrovės "Permira Invest" valdoma įmonė "K26".

Viešbutis "Britanika" pradėtas statyti 1986 m., tačiau po ketverių metų statyba sustabdyta. Statinys vis keitė šeimininkus, tačiau merdi iki šiol.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia

Čia portretas
tikriausiai jau Kauno liga.Kai norima ką nors statyti,nupjauti supuvusį medį ar panašiai,visuomet atsiranda debilų pavyduolių,kurie stengiasi tai uždrausti.Tokius psichinius reikia į psichiatrinę paguldyti patikrinimui ir priteisti sumokėti nuostolius.

to Arnas Funkas

to Arnas Funkas portretas
Zuikuti,sergi krablige...smegenelese gaminasi krabo lazdeles ir kaupiasi pilvo apacioje ir seklidese,reikia gerti viagros arba cialio du kartus per diena ir daug vandens,daugiau narsyk porno puslapiuose.Po menesio turetu pagereti.

zita

zita portretas
Kam konkurencine konferenciju sale,jeigu Krabas jau numates irengti Magnum piramidese tokia sale,o dar modernus viesbutis bus konkurentas ponams is BestBaltic viesbucio....Krabui nerupi tas pulinys ant Kauno veido....
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių