Quantcast

Paaiškėjo su virusu kovojančių Kauno klinikinės ligoninės medikų testų rezultatai

Šeštadienį paaiškėjo, kad visi 50 Kauno klinikinės ligoninės medikams penktadienį atlikti testai dėl COVID-19 yra neigiami.

„Tai akivaizdus įrodymas, kad mūsų kolektyvas dirba su saugiomis priemonėmis ir saugiomis sąlygomis“, – sako LASMU Infekcinių ligų klinikos vadovė, Kauno klinikinės ligoninės infektologė prof. Auksė Mickienė.

Kaip ELTA jau skelbė, po žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės penktadienį feisbuke pasidalintų nuotraukų, kuriose užfiksuoti šokiruojantys vaizdai iš Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriaus, – jame medikai priversti vienkartinius apsauginius drabužius saugoti maišeliuose ir naudoti ne vieną kartą – bei premjero Sauliaus Skvernelio paraginimo atleisti Kauno klinikinės ligoninės direktorių Albiną. Naudžiūną, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga paskelbė, jog A. Naudžiūną nušalina nuo pareigų, kol dėl įvykio atliekamas tarnybinis tyrimas.

Pati D. Žeimytė-Bilienė, penktadienį pasidalinusi nuotraukomis, teigė, kad toks vaizdas šokiruoja. Pasak jos, medikai vienkartinius drabužius po kiekvienos pamainos sudeda į maišelius, o atvykę į darbą kitai pamainai, tuos pačius panaudotus vienkartinius drabužius yra priversti rengtis iš naujo, nes ligoninė stokoja resursų,.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, penktadienį naktį nušalinęs nuo pareigų Kauno klinikinės ligoninės vadovą A.Naudžiūną sako, kad, šeštadienį apsilankius minėtoje įstaigoje, jam buvo paaiškinta viešojoje erdvėje paviešinta ligoninės situacija. Ministras teigia, kad medikai nuramino jį ir pareiškė palaikymą direktoriui.

Tai akivaizdus įrodymas, kad mūsų kolektyvas dirba su saugiomis priemonėmis ir saugiomis sąlygomis.

Pasak A. Verygos, sprendimas nušalinti A. Naudžiūną nuo pareigų buvo priimtas, nes turi būti išsiaiškintos visos detalės dėl situacijos ligoninėje.

„Man šiandien teko būti ligoninėje, bendrauti su darbuotojais, kalbėtis, jie situaciją paaiškino. (...) Paprasčiausia žinia ta, kad tie sprendimai, kurie ten daromi, yra daromi tikrai infektologų, žmonių, kurie žino, ką galima saugoti. Noriu priminti, kad mes patys buvome davę pavedimą neišmesti akinių ir respiratorių“, – šeštadienį Kaune surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Ministras patikino, kad A. Naudžiūnas vis dar lieka nušalintas, tačiau situaciją, pabrėžė A. Veryga, bus siekiama išsiaiškinti kuo greičiau.

„Ministro teigimu, vien tik iš pasidalintų įstaigos nuotraukų direktoriaus atleisti negalima.

„Reikėtų pasitikėti vadovais, nes daug įvairiausių netikėtų dalykų gali visose įstaigose iškilti ir pagal nuotrauką negalima vadovo atleisti iškart. Jei tuos sprendimus priiminėsime, tą reikia padaryti argumentuotai. Šiandien mane kolektyvas nuramino, įnešė aiškumo“, – teigė A. Veryga.

Šiuo metu dėl COVID-19 namuose gydosi viena Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja, kuriai liga kovo 26 d. diagnozuota turint nedarbingumo pažymėjimą. Pirminiais duomenimis, ji užsikrėtė ne ligoninėje, o nuo savo sergančio sutuoktinio, kuris yra tolimųjų reisų vairuotojas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ožys \\\\\.../////,

Ožys \\\\\.../////, portretas
Medikams atiduot seimo veltėdžių atlyginimus ir profesoriaus-"prezidento"apsaugos pinigus.

AS

AS portretas
Didziausia Lietuvos korona ,tai opozicija,kuri ruosia pervesma,skaicaui RESPUBLIKOJ

Anonimas

Anonimas portretas
Panevezio ligonineje dauguma dirba konservu palikuonis ,todel tokia ten tvarka-kurios nera
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių