Quantcast

Paaiškėjo, kur ir kada Kaune bus nemokamai dalijamos eglių šakos

Kasmet Valstybinės miškų urėdijos specialistai gyventojams išdalys tūkstančius eglišakių. Šiais metais kvepiančias eglių šakas į namus bus galima parsinešti jau kitą savaitę.

Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kada ir kur šiais metais kauniečiams bus dalijamos eglių šakos. Valstybinės miškų urėdijos Kauno regioninio padalinio vadovas Mindaugas Petkevičius informavo, kad šiemet eglišakiai visoje šalyje nemokamai bus dalijami gruodžio 19 dieną nuo 12 val.

Kaune numatytos trys vietos – Rotušės aikštėje, prie Šilainių seniūnijos ir Panemunėje. Šiais metais ruošiama daugiau eglių šakų, nei buvo anksčiau, tad parsinešti kvepiančias šakas galės kiekvienas norintis.

Trijose vietose eglės šakas dalysime nuo 12 val. iki tol, kol visas šakas gyventojai pasiims.

„Kiekvienais metais ruošiame eglių šakų daugiau, nei buvo praėjusiais metais. Pernai Kaune gyventojams išdalijom apie 7 tūkst. eglišakių. Šiemet kauniečiams ruošiame apie 10 tūkst. eglių šakų. Taip pat dar būsime pasiruošę ir rezervą. Trijose vietose eglės šakas dalysime nuo 12 val. iki tol, kol visas šakas gyventojai pasiims“, – portalui kauno.diena.lt sakė M.Petkevičius.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ tikslas – padovanoti gyventojams mišku kvepiančias dovanas. Taip pat paskatinti žmones, kad šie patys neniokotų miško ir nelegaliai nekirstų eglučių bei nelaužytų šakų. Kasmet miškininkai atrenka įvairaus dydžio eglių šakas, jas tinkamai nugeni nuo medžių. Tokiu būdu nežalojama gamta ir žmonės gali nemokamai džiaugtis spygliuotomis bei kvepiančiomis eglių šakomis, jas savo namuose papuošti per didžiąsias metų šventes.

Vilmanto Raupelio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl Kauno centre nedalina eglės šakų?

Kristina

Kristina portretas
Kurioje vietoj panemunėje?

senjoras

senjoras portretas
Stagnacija kada galvot per sudetinga-bukit dėkingi kad gausite šakų ir per visą miestą pvz iš dainavos lekit į rotušę šaka parsivezt -susikiskit tas šakas...gal protas geriau veiks
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių